Zöldséges-tonhalas wrap
Hozzávalók: 1 db répa, 1/3 db uborka, 1 db avokádó, 1 tonhal konzerv, 2 lap teljes kiőrlésű tortilla
Hámozza meg a répát, mossa meg az uborkát, majd mindkettőt vágja gyufaszál méretűre. Az avokádót vágja ketté, vegye ki a magját, majd szabaduljon meg a héjától is, majd ezt is szeletelje fel. A tonhalat szedje kisebb darabra. Egy serpenyőben melegítse meg a tortilla mindkét oldalát, majd töltse meg a zöldségekkel és a halállal. Locsolhat rá egy kis lime-ot, fűszernek használjon sót és borsot.
Paradicsomos-padlizsános pirítós
Hozzávalók: 1 db paradicsom, 6 szelet padlizsán, 2 szelet teljes kiőrlésű kenyér, 1 gerezd fokhagyma, olívaolajjal
A paradicsomot és a padlizsánt szeletelje fel, majd serpenyőben vagy a sütőben grillezze meg őket! A kenyereket pirítsa meg, ha elkészült, kenje át őket fokhagymával, locsolja meg kevéske olívaolajjal. Halmozza rá a sült zöldségeket, esetleg megszórhatja kevés reszelt parmezánnal is.
Füstölt lazacos szendvics
Hozzávalók: 2 szelet teljes kiőrlésű kenyér, 2 marék rukkola, 2 ek cottage cheese (vagy túró), 1 db tojás, 2 szelet füstölt lazac
A tojást főzze meg, majd pucolja meg és szeletelje fel. A kenyeret kicsit pirítsa meg (elhagyható), majd kenje meg. Halmozza rá a szeletekre a rukkolát, a főtt tojást és a lazacot. Kiadós szendvics két főre! Tipp: füstölt lazac helyett grillezett csirkemellel vagy sovány csirkemellsonkával is készítheti!