A zöldborsó hummusz pillanatok alatt elkészül, a fő hozzávalói pedig mind szuperegészségesek: zöldborsó, petrezselyemzöld és a tahini, avagy szezámpaszta. A tahini (tahina) őrölt szezámmagból készült sűrű állagú massza, amely a keleti ételek kedvelt alapanyaga. A közel-keleti konyha ételeihez a hántolt szezámmagból készült, míg a kínai, japán, koreai konyha a hántolatlan szezámmagból készült tahinit használja.
Zöldborsó hummusz friss zöldségekkel
Hozzávalók (2-3 személyre):
200 g zöldborsó (lehet mirelit is)
½ csokor petrezselyemzöld
120 g tahini
¼ csésze meleg víz
2 ek olívaolaj
2 ek frissen facsart citromlé
só
őrölt fekete bors
2 gerezd fokhagyma
sárgarépa, angol zeller, kígyóuborka, retek
Elkészítése:
1. A friss petrezselyemzöldet, a tahinit, a vizet, az olívaolajat, a citromlevet, az átnyomott fokhagymát és a zöldborsót (ha mirelitet használunk, akkor engedjük fel) tegyük a konyhai aprítóba vagy turmixgépbe. Turmixoljuk simára, majd kóstoljuk meg, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk meg.
2. A zöldségféléket mossuk meg, daraboljuk fel, majd kínáljuk az elkészült zöldborsó hummusz mellé.
Elkészítési idő: 10 perc
DF-tipp:
Ha vacsorára fogyasztod, kend a hummuszt teljes kiőrlésű pirítósra vagy korpás kenyérre. Fogyassz mellé friss koktélparadicsomot!
EZ IS ÉRDEKELHET:
- Reform túrógombóc almaszósszal
- Zöldfűszeres tojássaláta
- Bögrés cseresznyés süti
- Szuper zöld saláta fetával