Nyilván több okot is találhatnánk arra, hogy nyers ételeket fogyasszunk. Most azonban csak a tíz legfontosabb tudnivalót szedtük össze a nyers-vegán táplálkozásról. Reméljük, sikerült kedvet csinálnunk a friss zöldség- és gyümölcsfélék fogyasztásához!

10 ok, amiért érdemes nyers ételt enni

1. A nyers ételek, például a friss zöldségek, gyümölcsök, magvak, csírák mind élő ételek, tele vannak élettel. Ennek köszönhetően valódi, természetes életerővel látják el a szervezetet.

2. A nyers ételek rengeteg vitamint és ásványi anyagot tartalmaznak. Sajnos ezek a fontos anyagok a feldolgozási folyamatok során gyakran teljesen odavesznek. Így azonban tisztán és hiánytalanul kerülnek a szervezetbe, maximálisan támogatva az egészségünket.

3. A nyers ételek lúgosítanak, azaz megakadályozzák a szervezet elsavasodását. Ez azt jelenti, hogy kompenzálják a feldolgozott, tartósítószeres, ízfokozó szerekkel ellátott ételek fogyasztásának a következményeit. Azok ugyanis béllázat okozhatnak, amelyet leginkább nyers, tiszta ételekkel tudunk gyógyítani.

4. A nyers ételek segítenek megtisztítani, méregteleníteni a szervezetet. Magas rost-és folyadéktartalmuknak köszönhetően serkentik az emésztést, vízhajtó hatással rendelkeznek, ezáltal elősegítik a méreganyagok kiürülését. Így megtisztítható a gyomor, a máj, a vese és a bélfal is.

5. Magas rosttartalmuk miatt elengedhetetlenek egy-egy diéta során. Nagyon könnyen, gyorsan és hosszú időn át képesek eltelíteni a gyomrot, így sokáig fennáll a teltségérzet állapota.,

zöldség, saláta, diéta

Előfordulhat, hogy valakinek a sok nyers zöldség és gyümölcs megviseli a gyomrát
Fotó: Shutterstock


6.
A nyers ételek fogyasztásával valódi, természetes életerőt nyerhetünk. Ez azt jelenti, hogy nem lesz szükségünk kávéra vagy egyéb energiafokozókra. A nyers zöldség- és gyümölcsfélékből rengeteg energiát nyerhetünk, sőt az alvásunk is pihentetővé válik.

7. Megtisztul az arcbőr! A természetes ételek nem csak belül, de kívül is tisztítanak. Segítenek megszabadulni kisebb pattanásoktól, bőrhibáktól. Az arcbőr üde, sima és feszesebb lesz. A nyers ételek a magas víztartalmuk miatt akár az apróbb szarkalábakat vagy mimikai ráncokat is segíthetnek mérsékelni.

8. A nyers ételek fogyasztását végezhetjük kúraszerűen is. Olyan betegségeket lehet velük orvosolni vagy legalábbis javítani a betegség állapotán, mint az allergia, a bőrallergia, a candida, a magas vérnyomás.

9. A nyers ételek fogyasztásával mérsékelhető az izzadás és az erőteljes testszag. A verejtékezés és a vele járó szagok nagyon kellemetlenek. Ezeket remekül lehet mérsékelni minél több nyers étel fogyasztásával.

10. A nyers ételek nagyon kevés kalóriát tartalmaznak, ami azt jelenti, hogy sokat lehet enni belőlük.

A jövő 50 élelmiszere: a kaktusztól a gyökérzöldségekig

Tápláló zöldségek tavaszra

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.
Hasznos gyógynövény: Így használd a pitypangot a diétádhoz
Kevesen tudják, hogy a mezők egyszerű kis virága, a gyermekláncfű ehető növény. Pedig érdemes közelebbről is megismernünk, mert méregtelenítő hatásának köszönhetően rengeteg bajtól megszabadíthat.
Szeretnél igazán hatékonyan edzeni? Ezekre a szabályokra figyelj!
Akár régi, rutinos, akár új edzőtermi látogató vagy, akár gyorsulni, erősödni vagy éppen fogyni szeretnél, a motiváció időnként alábbhagy. Hogy átlendülj a holtponton, vagy, hogy még többet kihozz izzasztó edzéseidből, érdemes pár jó tanácsot megfogadnia. Nem nehéz vagy bonyolult trükkök ezek, azonban jelentősen növelhetik a sportolás hatékonyságát.
Ezek a legjobb tavaszi vitaminbombák, így fiatalítsd meg a tested
A téli hideg időben lemerülnek szervezetünk vitaminraktárai, így tavaszra legyengül az immunrendszer. A friss zöldségek és gyümölcsök azonban óriási energiával töltik fel testünket!
Maradj fitt a mobiloddal: öt applikáció, ami segít ebben
Az okostelefonunk mindig a zsebünkben van. Miért ne használnánk arra is, hogy segítsen az egészséges életmód kialakításában?

Ajánlataink