Használja a mesés illatú olajokat, hogy frissebben, lelkesebben vágjon bele a hétköznapokba. Plusz előny: bizonyos illatok állítólag az étvágyat is csökkentik!

Az illatok erejével: nemcsak frissítenek, de a fogyókúrában is segíthetnek

VÁLTS KÖNNYEBBRE!

A tavasz, a nyár a könnyedebb, virágos vagy esetleg citrusos illatok ideje. Az ylang-ylang, a rózsa, a pünkösdi rózsa, a jázmin, a magnólia, valamint a narancs, a mandarin, a grépfrút mind-mind jó választás ilyenkor.

ILLATOSÍTOTT ARCTÖRLŐ HÁZILAG

Tegyünk 1 teáskanál sót egy nagyobb tálba. Adjunk hozzá 4 cseppet a kiválasztott illóolajból (például levendula), és jól keverjük össze. Öntsük fel némi hideg vízzel, és keverjük, amíg a só teljesen feloldódik. Áztassunk bele néhány kis arctörülközőt negyed órára, majd csavarjuk ki belőlük a felesleges vizet. Tegyük a törülközőket egy zárható tasakba, és rakjuk be a hűtőbe. Egy hétig „elállnak”.

 

MELYIKET VÁLASZD?

Nagyon fontos, hogy az illóolaj csak hígított formában kerülhet a bőrre, nehogy irritációt okozzon! Bázisolajként használjunk napraforgóolajat. Ha fürdővízhez használnánk, akkor bázisolajra nincs szükség, de ekkor is a lehető legjobban keverjük el az illóolajat a vízben. Ilyenkor egyébként nem a bőrön át, hanem a meleg víz páráján keresztül fejti ki jótékony hatását hasonlóan, mintha párologtatóban használnád.

Koncentráció

A menta és a borsmenta olaja természetes frissítő tulajdonságokkal rendelkezik. Ezeknek az olajoknak a segítségével képesek leszünk jobban koncentrálni a tevékenységünkre.

Éberség

A kardamomolaj segít fenntartani az éberséget, ez különösen akkor fontos, ha nagy figyelmet igénylő sportot űzünk.

Pozitív gondolkodás

A rozmaringolaj a maga fűszeres illatával segít megőrizni a pozitív hozzáállást, így abban is segít, hogy a sportban jobban teljesítsünk.

Fertőtlenít

A levendulaolaj természetes antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik, megakadályozza a baktériumok elszaporodását, és elűzi a kellemetlen testszagot. A tiszta, virágos illat igazán tökéletes a szabadban!

AZ EGÉSZSÉGÜNK SZOLGÁLATÁBAN

Levendula, rózsa, kamilla, ylang ylang: Hasznosak emésztési zavarok, kimerültség, ingerlékenység esetén.

Eukaliptusz: Megfázás, nátha, hőhatás, láz, meleg okozta kimerültség, hőguta, fertőzések, jetlag (időeltolódás okozta fáradtság), pangó vérkeringés, az izmok túlerőltetése esetén.

Grépfrút: Autoimmun vagy mozgásszervi betegségek, székrekedés, emésztési zavar, hányinger oldására.

Citrom: Jól hat a keringésre, fertőtlenítő, fizikai kimerültség esetén frissítő, emésztési zavarokra, depresszió ellen.

Levendula: Rovarcsípés, hólyagok, horzsolások, duzzanatok, megfázás, száraz bőr, fizikai kimerültség, láz, szénanátha, fejfájás, hőguta, kiütések, álmatlanság, leégés.

Borsmenta: Megfázás, székrekedés, fizikai kimerültség, láz, fejfájás, hőguta, emésztési zavar, pangó keringés, napégés, fogfájás, hányinger, mozgásszervi betegség ellen hatásos.

Teafa: Fertőtlenítő hatású, rovarcsípés, hólyagok, megfázás, fertőzések, kiütések, fogfájás, sebek ellenszereként használhatod.

FOGYÓKÚRÁHOZ IS?

Egyes kutatások szerint mivel az étvágy és a szaglás szorosan összefügg egymással, a szaglás valójában teltségérzetet vált ki még azelőtt, hogy a gyomor valóban megtelt volna. Melyik illóolajokat érdemes bevetni? Sokan esküsznek a grépfrútra, de használható még a bergamott, a zsálya, a kömény, a kapor, az édeskömény, a gyömbér, a citrom, a pacsuli, a borsmenta, a szantálfa, a menta, a vanília és az ylang ylang olaja is.

 

EZ IS ÉRDEKELHETI:

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ezek a gyógynövények segíthetnek, ha allergiás vagy
A pollenszezonnal járó szénanátha hónapokig megkeserítheti az érintettek életét: bedugult, kipirosodott orr, gyakori tüsszögés, viszkető szemek… Számukra jó hír, hogy rengeteg olyan növény van, ami enyhíti a szervezet által adott túlzott reakciókat.
Így eddz, ha városban élsz!
Sok városlakó figyeli irigykedve a zöldövezetben, agglomerációban, vidéken lakókat: ők bezzeg mindennap kirándulhatnak, ha akarnak. Pedig a nagyváros is megannyi lehetőséget rejt, felfedezni valót kínál, szóval túracipőt fel, indulhat az urbánus túra!
Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.
Hasznos gyógynövény: Így használd a pitypangot a diétádhoz
Kevesen tudják, hogy a mezők egyszerű kis virága, a gyermekláncfű ehető növény. Pedig érdemes közelebbről is megismernünk, mert méregtelenítő hatásának köszönhetően rengeteg bajtól megszabadíthat.
Szeretnél igazán hatékonyan edzeni? Ezekre a szabályokra figyelj!
Akár régi, rutinos, akár új edzőtermi látogató vagy, akár gyorsulni, erősödni vagy éppen fogyni szeretnél, a motiváció időnként alábbhagy. Hogy átlendülj a holtponton, vagy, hogy még többet kihozz izzasztó edzéseidből, érdemes pár jó tanácsot megfogadnia. Nem nehéz vagy bonyolult trükkök ezek, azonban jelentősen növelhetik a sportolás hatékonyságát.

Ajánlataink