Mindössze 2 evőkanál olívaolajjal készül, tejföl helyett natúr joghurttal, sok vöröshagymával és fokhagymával. Ha szeretnél krutont a sültfokhagyma-krémleves tetejére, akkor csak piríts meg személyenként 1-1 szelet teljes kiőrlésű vagy Graham-toastkenyeret, vágd kis kockákra, és szórd az elkészült levesre. A téli hidegben különösen finom, jóleső vacsora, ha krutonnal tálalod, akkor akár főfogásnak is megfelelő lehet.
Sültfokhagyma-krémleves
Hozzávalók:
400 g vöröshagyma
200 g fokhagyma
160 ml natúr joghurt
2 ek olívaolaj
1 ek mustár
jódozott só
őrölt fekete bors
Elkészítése:
1. A friss fokhagymát tisztítsuk meg, aztán a gerezdeket keverjük össze az olaj felével. Majd tegyük azokat egy sütőpapírral bélelt tepsire, és 160 fokon 25-30 perc alatt süssük meg.
2. Közben a vöröshagymát tisztítsuk meg, és kockázzuk apróra. A maradék olajat hevítsük fel egy lábosban, és dinszteljük meg rajta a vöröshagymát.
3. A sült fokhagymát halmozzuk rá a vöröshagymára, öntsük fel 1 liter vízzel (zöldségleves alaplé is jó), ízesítsük ízlés szerint sóval, borssal, majd főzzük puhára.
4. Miután kihűlt, turmixoljuk össze, és dúsítsuk a natúr joghurttal. Ezután öntsük vissza az edénybe, újra melegítsük fel, és már tálalhatjuk is!
Elkészítési idő: 60 perc
Diéta és Fitnesz-tipp:
Ízlés szerint egy kevés reszelt parmezánnal is megszórhatod.
Még több őszi-téli finomság:
- Céklás-kecskesajtos gersli rizottó
- Gesztenyekrémleves
- Alkoholmentes puncs
- Hogyan készül az ecetes fokhagyma?