Ki ne szeretné a forró puncs illatát és ízét? Nincs is jobb, mint a hűvös, ködös estéken elkortyolni egy pohár lélekmelengető finomságot – természetesen alkoholmenteset.

Forró és fűszeres őszi finomság: alkoholmentes puncs

 

alkoholmentes puncs

Alkoholmentes puncs sült naranccsal, fűszerekkel
Fotó: Shutterstock

A punch (Panc) szanszkritül ötöt jelent, amely az ital jellegére és a benne lévő alkotóelemekre utal, úgymint: erős (alkohol), gyenge (víz), édes (cukor), savanyú (citrusfélék) és fűszeres. Az alábbi receptből az alkoholt kihagytuk, de így is garantáltan mennyei íze lesz az elkészült italnak, köszönhetően a sült narancsnak, valamint a három, hagyományosan inkább az őszi-téli időszakban közkedvelt fűszernek.

 

Fűszeres-narancsos alkoholmentes puncs

Hozzávalók (kb. 10-12 adaghoz):

2 db narancs

8 egész szegfűszeg

1,5 liter 100 százalékos almalé

1 rúd fahéj

¼ tk őrölt szerecsendió

3 ek méz

3 ek citromlé

600 ml 100 százalékos ananászlé

 

Elkészítése:

1. Mossuk meg a narancsokat, vágjuk fel 4-4 darabra, szúrjuk bele a szegfűszeget, majd 180 fokra előmelegített sütőben süssük kb. 30 percig.

2. Egy nagyobb edényben forraljuk fel a fahéjjal ízesített almalevet. Főzzük kb. 5 percig, majd vegyük le a tűzről, és adjuk hozzá a szerecsendiót, a mézet, a citrom-és az ananászlevet. Végül újra melegítsük fel.

3. Tegyük a sült narancsokat egy üvegtálba, öntsük rá a fűszeres keveréket, és máris kínálható is az alkoholmentes puncs!

Elkészítési idő: 40 perc

 

Még több őszi recept:

 

 

 

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ez a legjobb őszi vacsora, ha le akarsz dobni pár kilót
A francia hagymalevesek ízvilágát varázsolhatod az asztalra ezzel a recepttel. Olcsó, egyszerű és nagyon finom! A fűszeres, krémes mártásban sült cukkinispagetti méltán lehet az ősz egyik legkedveltebb vacsorája nálad is!
Így kerüld el az őszi depressziót, ez a legjobb trükk
Ahogy a nyári napok véget érnek és beköszönt az ősz, szinte törvényszerű, hogy sokkal rosszabb lesz a kedvünk. De miért? És mit tegyünk ellene?
Íme a nagy bőrtípus teszt! Mutatjuk, hogy kell ápolni az arcod
A legtöbben nem vagyunk pontosan tisztában azzal, hogy milyen is a bőrtípusunk, így gyakran nem is olyan termékeket használunk, amelyek nekünk valók. Épp ezért érdemes ennek utánajárni!
Mennyei cukormentes csokitorta őszre
Azt hitted, hogy ha fogyókúrázol, a csokoládé szigorúan tilos? Pedig nem, ha étcsokiról van szó! Építsd bele a diétádba, mutatjuk, miért!
Tésztát és pizzát esznek egész nap, mégsem híznak: íme az olasz titok
Az olaszok híresek arról, hogy imádják a konyhájukat, és aki járt már Itáliában, pontosan tudja, hogy miért: finom ízek, minőségi alapanyagok, és az ember csak utólag gondolkodik el azon, vajon ennyi tészta után hogyhogy nincsenek tele az olasz utcák túlsúlyos emberekkel.
Főtt tojás vagy lágy tojás? Melyik az egészségesebb?
A hatékony diéta titka a fehérjében és tápanyagokban dús reggeli, hiszen így egészen délig nem leszel újra éhes, így a délelőtti nassolás kimarad a napi menüből.
Nem mindegy, miből főzöl: lisztválasztó kisokos
A liszt egy fontos alapanyag, amelyet sokféle étel elkészítéséhez használunk. Egyes fajták azonban egészségesebbek, mint mások. Honnan tudjuk, hogy melyiket válasszuk? Mutatjuk!
Roppanó falatok, kirobbanó ízek: Őszi vitaminsaláták
Az őszi elején még mindig vágyunk a friss, nyári ízekre, ezrét érdemes minden étkezésünket kiegészíteni egy finom idénysalátával. Ezekkel nem csak az ételeinket dobjuk fel, de a szervezetünket is feltöltjük vitaminokkal.

Ajánlataink