Nem szeretnéd az ünnepek alatt kaláccsal, süteménnyel teletömni magad? Ha kicsit jobban odafigyelsz a táplálkozásodra, íme néhány könnyű, kímélő, diétás fogás, amitől jobban érzed majd magad.

Szuper húsvéti receptek: Mi kerüljön az asztalra, ha diétázol?

Közeledik a húsvét, és már tervezed az ünnepi asztalra a fogásokat? Idén készíts diétás húsvéti, ám nagyon finom dolgokat a családodnak. Nem kell nagy dolgokra gondolni, mindössze egy picit kell oda figyelni. Válogass kedvenc receptjeink közül, és lepj meg mindenkit otthon, valami újdonsággal.

Sajtos-sonkás cukkinitekercs

Húsvéti diétás

HOZZÁVALÓK:

  • 1db cukkini lereszelve
  • 3db tojás
  • petrezselyem (aprítva)
  • só, bors
  • 3 kanál zabpehelyliszt
  • 1tk olívaolaj

ELKÉSZÍTÉS:

 

A tojásokat egy tányérban felverjük, hozzákeverjük az aprított petrezselymet, a nagylyukú reszelőn lereszelt levéől kicsit kinyomkodott cukkinit és a zablisztet, majd sózzuk, borsozzuk. Egy serpenyőben, olívaolajon kisütjük, mint ahogy egy palacsintát szoktunk. Forrón megtöltjük vékony szelet sonkával és lapsajttal, feltekerjük és a tekercseket szorosan egymás mellé rakjuk egy jénai tálba, majd 180 fokra előelegített sütőben fólia alatt 10 percig süssük.

Könnyű répamuffin

húsvéti diétás

HOZZÁVALÓK:

  • 3 tojás
  • 10 dkg nyírfacukor vagy eritriol, vagy más természetes diétás édesítőszer
  • 3 közepes sárgarépa lereszelve
  • 1 alma lereszelve
  • 10 dkg apró zabpehely
  • 5 dkg teljeskiőrlésű tönkölyliszt, vagy paleo liszt
  • 10 dkg őrölt mogyoró, vagy mandula, vagy dió
  • 1 evőkanál kókuszzsír
  • 1 tk sütőpor
  • 1 tk fahéj
  • ízlés szerint cukrozatlan aszalt gyümölcsök

ELKÉSZÍTÉS:

Mielőtt nekivágsz, melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Keverd össze a tojásokat az édesítőszerrel és a fahéjjal. Ezután öntsd hozzá a reszelt répát és az almát, majd az összes többi hozzávalót. Öntsd tetszésed szerinti sütőformába a masszát és süsd 25 percig. Magában is nagyon finom, de tehetsz a tetejére mascarpónéval kevert cukrozatlan tejszínhabot is.

Töltött tojás

húsvéti diétás

A főtt tojásokat vágd félbe, majd kanalazd ki a tojássárgáját. Keverd el apróra vágott újhagymával vagy lilahagymával, adj hozzá tonhalat vagy apróra vágott sonkát. Mehet bele még olívabogyó, zöldpetrezselyem és egy kis curry is. Tejföllel, mustárral, majonézzel lazíthatod. Az a legjobb benne, hogy a végtelenségig variálható, egyszerűen nem tudod elrontani. Tehetsz hozzá avokádókrémet, e akár kőrözöttet is. A kész krémet kanalazd vissza a tojások belsejébe, friss zöldséggel díszítheted vagy salátaágyon tálalhatod.

Tormakrémes sonkatekercs

húsvéti diétás

Kenjük meg sonkaszeleteket 1/2-ed rész natúr sajtkrém és 1/2 rész reszelt torma keverékével, majd csavarjuk föl. De kedvünkre ízesített fűszeres túróval is megtölthetjük a vékony sonkatekercseket.

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Isteni húsvéti piskótatekercs, glutén- és cukormentesen
Húsvétkor sem kell feltétlenül feladnunk a diétánkat, hiszen számtalan finomság készülhet cukor nélkül, gluténmentesen.
Szuper karcsúsító receptek karfiolból! Így élmény fogyni
A karfiol az egyik legnépszerűbb zöldségünk, nem véletlenül. Sokoldalúan felhasználható, számos elkészítési módját ismerjük, ráadásul magas vitamin- és ásványianyag-tartalmának köszönhetően segít az egészség megőrzésében.
Ez a húsvét diétás kedvence: avokádóval töltött tojás
Az avokádó és a tojás egészségre gyakorolt kiváló hatásain túl az is mellette szól – főleg, ha a testsúly csökkentése a cél –, hogy zsírtartalma miatt hamar teltségérzetet okoz.
Cukormentes kókuszkeksz, ebből bármennyit ehetsz
Reggelire és kávé mellé is remek. Glutén,- és laktózmentes. Elkészítése gyors és könnyű. Bárhová magaddal viheted, Így mindig lesz nálad egy kis diétás nasi.
Minden, amit egy diéta előtt nagyon fontos tudnod!
Jó, ha tudja, hogy ha belevág egy diétába, nem csak a kilók fogyatkozására számíthat, sok egyéb kísérő jelenséggel is találkozik majd. A nehézségek jó esetben csak átmenetiek, a pozitívumokat pedig ügyesen használja ki és élvezze!
Ébresztő! - Tavaszi méregtelenítés a legjobb zöldségekkel
Várd könnyedén, energiával telve a tavaszt! Ehhez szükség lesz egy komolyabb méregtelenítő programra, amelynek segítségével megtisztíthatod a szervezeted, megszabadulhatsz a lerakódott méreg- és salakanyagoktól. Legalább 3 napon át tarts zöldség- és gyümölcskúrát. Az alábbi 15 zöldség- és gyümölcsféléből válogass, így biztos lehetsz a sikerben.
Itt a nők új kedvence a spenótos sajtfasírt
Ez az előétel egészséges, eszméletlen finom, és nem hizlal: alig van benne szénhidrát!
Végre kiderült mi a sikeres diéta titka
Márciusban már csak emlék a legtöbb újévi fogadalom – köztük a fogyókúrára vonatkozó, önmagunknak tett ígéret is. Vagy mégsem? Íme, hét tipp, hogy sikeres legyen az életmódváltás, akár év közben is.

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.