Ha egészséges testet szeretnénk, az energiának – vagy nevezhetjük csinek – a test minden részében keringenie kell. A nem megfelelő energiaáramlás esetén feszültség, rossz közérzet, betegség alakul ki. Gottlieb Ildi intimfitnesztrénert kérdeztük arról, hogyan tehetjük magunkat újra energikussá, kreatívvá, hogyan nyerhetjük vissza teremtő erőnket.

Intimfitnesz, hogy több energiája legyen!

 

A csi szónak sokféle fordítása van: energia, életerő, lélegzet, vitális eszencia. Ez nem más, mint az az életet adó erő, amely lehetővé teszi a mozgást és fenntartja a világegyetemet. A csi kelti az összes fizikai testet alkotó atom rezgéseit. Ez az az erő, amelynek köszönhetően az embrióból teljes emberi lény fejlődik. A csi lelkesít át minden életet, táplálva az életciklusokat.

Ha úgy érzem, elfogyott az energiám, tud-e újat nyújtani az intimfitnesz?

Ezek a gyakorlatok – megfelelően alkalmazva – erőt és energiát adnak a testnek.

A szexuális energia önnön teljességünk, testünk, elménk és szellemünk tápláléka, az élet vize, az emberi templom kertjének öntözője. Az intimfitnesz egy módszer arra, hogy egészséget, boldogságot és izgalmat teremtsünk a mindennapi életünkben. Az edzésbe iktatott speciális medencefenék-gyakorlat kombinációi a hormontermelést befolyásolva hatással vannak egészségügyi állapotunkra és az öregedési folyamatokra.

A szexuális életünk is javulni fog?

Abszolút, de ennél sokkal több hozadéka van. A felszabaduló bőséges mennyiségű szexuális energia kiegyensúlyozza a hormonális folyamatokat, csökkenti a vérnyomást. Ha a nemi mirigyeket inger éri, akkor a többi fontos belső elválasztású mirigy működése is serken, így a mellékvese, a csecsemőmirigy, az agyalapi mirigy jótékonyan befolyásolja a növekedési hormon termelését is, ami késlelteti az öregedést.

Más haszna is lehet annak, ha bőségesen rendelkezésünkre áll ez az energia?

A szexuális energia aktiválása nem csak a test számára hasznos, hanem érzelmeinket is megfelelően táplálja, így kellemes, meleg, ragyogó energiát gerjesztenek a testben. Ez az aktív és kiegyensúlyozott energia alkotó erőforrásunk és álmaink valóra váltásának az eszköze lehet. Intimfitnesz-gyakorlatokkal egészséges test és erőnlét alakítható ki, és az itt fejlesztett energia pedig szellemi kiteljesedésünkhöz vezet. Ebből a nézőpontból szemlélve kezdhetjük felmérni a szexuális energia ápolásának, fejlesztésének óriási jelentőségét.

Az intim zónák mozgatása nagy belső figyelmet igényel. Bárki el tudja ezt sajátítani?

Az intimfitnesszel megtanult zónakontrollra való áthangolódás kiterjed a hétköznapi életünkre, segítségével egy magasabb szinten élhetjük meg a tudatos jelenlétet a mozdulatokban. Így felhangolhatjuk magunkat testileg-lelkileg. Ez nem függ sem az életkortól, sem a testsúlytól, sem a pénztárcától. Amikor a belső figyelem kiélesítésével hatékony mozgást hajtunk végre, akkor koordinált lesz az energia is, ilyenkor harmóniába kerül a könnyedség és az erőfeszítés. Egy feladatnál automatikusan arra fókuszálunk, mit kell tennünk (például egy guggolásnál) és nem arra, hogy mi a mozgás folyamata. Az intimfitneszben megtanuljuk a gyakorlatok irányításának technikáját, és ezt alkalmazva, legyőzhetjük az automatikus mozgásból berögzült hibákat. A tudatos edzés elsajátítása azt jelenti, hogy megtanulunk nagyobb figyelmet fordítani testünk visszajelzéseire. Ha túl gyors a mozgásunk vagy túl nagy a terhelés, akkor kevésbé tudjuk megfigyelni a mozgást. Fontos a mozgás minősége és a végrehajtás módja ahhoz, hogy megérezzük a testünkben és szellemünkben rejlő lehetőségeket!

LEHETSZ TE IS CÍMLAPLÁNY!

Miért ne lehetnél? Mi egy fotózás az élet nagy harcaihoz képest? Neked semmiség! Nem kell tökéletesnek lenned, egyszerűen csak hinned kell magadban. Hinned kell abban, hogy képes vagy arra te is, amire az influencerek, celebek, színésznők és a sportolók: felvállalni önmagad.Mutasd meg magad és mondd el történted a többi nőnek, hogy lássák, előtted nincs lehetetlen.

Jelentkezz a cimlaplany@mediaworks.hu e-mail címen 2019. november 29-én éjfélig.

Részvételi szabályzat

Ezért fontos a gátizomtorna

 

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.
Hasznos gyógynövény: Így használd a pitypangot a diétádhoz
Kevesen tudják, hogy a mezők egyszerű kis virága, a gyermekláncfű ehető növény. Pedig érdemes közelebbről is megismernünk, mert méregtelenítő hatásának köszönhetően rengeteg bajtól megszabadíthat.
Szeretnél igazán hatékonyan edzeni? Ezekre a szabályokra figyelj!
Akár régi, rutinos, akár új edzőtermi látogató vagy, akár gyorsulni, erősödni vagy éppen fogyni szeretnél, a motiváció időnként alábbhagy. Hogy átlendülj a holtponton, vagy, hogy még többet kihozz izzasztó edzéseidből, érdemes pár jó tanácsot megfogadnia. Nem nehéz vagy bonyolult trükkök ezek, azonban jelentősen növelhetik a sportolás hatékonyságát.
Ezek a legjobb tavaszi vitaminbombák, így fiatalítsd meg a tested
A téli hideg időben lemerülnek szervezetünk vitaminraktárai, így tavaszra legyengül az immunrendszer. A friss zöldségek és gyümölcsök azonban óriási energiával töltik fel testünket!
Maradj fitt a mobiloddal: öt applikáció, ami segít ebben
Az okostelefonunk mindig a zsebünkben van. Miért ne használnánk arra is, hogy segítsen az egészséges életmód kialakításában?

Ajánlataink