Ha egy könnyű, frissítő-hűsítő édességet szeretnél készíteni, mindenképpen érdemes kipróbálni a mentás csokipudingot!

Mentás csokipuding: hűsítő desszert a forró napokra

Tojást és tejterméket nem tartalmaz a mentás csokipuding, amit némi kakaós kekszmorzsával bolondítunk meg. Készítheted nyírfacukorral vagy kókuszvirágcukorral, de ha szeretnél spórolni a kalóriákkal, mert fogyókúrázol, akkor akár sztíviával, eritrittel is! Előfordulhat, hogy az eritritből kicsit több kell, hogy elérd a kellően édes ízt, a sztíviából pedig kevesebb, mert rendkívül nagy az édesítőereje!

 

Mentás csokipuding

Hozzávalók (6-8 adaghoz):

A pudinghoz:

6 ek kókuszvirágcukor vagy eritrit

35 g kukoricakeményítő

3 ek cukormentes kakaópor

1 csipet só

720 ml mandulaital

85 g magas kakaótartalmú (legalább 65%-os) étcsokoládé

1,5 tk vaníliakivonat

borsmentakivonat ízlés szerinti mennyiségben

A kekszmorzsához:

9 db teljes kiőrlésű keksz

2 ek kókuszvirágcukor vagy eritrit

2 ek cukormentes kakaópor

1 csipet só

2 ek olvasztott kókuszzsír

 

Elkészítése:

1. A pudinghoz egy közepes méretű teflonedénybe szórjuk bele a cukrot vagy az eritritet, a kakaóport, a kukoricakeményítőt és a sót. Mérsékelt lángon kezdjük el melegíteni, miközben adagonként adjuk hozzá a mandulaitalt. Közben folyamatosan kevergessük, nagyjából 10 perc alatt be kell sűrűsödnie a keveréknek.

2. Amikor már kellően sűrű, adjuk hozzá a darabokra tördelt csokoládét is. 2-3 perc alatt beleolvad a csoki, ezután húzzuk le a tűzről, majd adjuk hozzá a vaníliakivonatot, valamint annyi borsmentakivonatot, amennyire mentás ízűnek szeretnénk a desszertet. A keveréket öntsük egy edénybe, fedjük le, és tegyük a hűtőszekrénybe legalább 2 órára.

3. Tegyük konyhai aprítóba a kókuszzsír kivételével a kekszmorzsa minden hozzávalóját, és járassuk addig a gépet, amíg homokszerű állagú keveréket nem kapunk. Ekkor adagonként adjuk hozzá az olvasztott kókuszzsírt, és dolgozzuk tovább a mixet, amik morzsássá össze nem áll (olyannak kell lennie, mint a nedves homok).

4. A lehűlt, megdermedt csokipudingot kanalazzuk 6-8 desszertespohárba, majd szórjunk mindegyikre a kekszmorzsából. A mentás csokipuding tetejét ízlés szerint friss mentalevéllel díszíthetjük.

Elkészítési idő: 20 perc + hűtés

 

EZ IS ÉRDEKELHET:

 

 

 

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Hasznos gyógynövény: Így használd a pitypangot a diétádhoz
Kevesen tudják, hogy a mezők egyszerű kis virága, a gyermekláncfű ehető növény. Pedig érdemes közelebbről is megismernünk, mert méregtelenítő hatásának köszönhetően rengeteg bajtól megszabadíthat.
Szeretnél igazán hatékonyan edzeni? Ezekre a szabályokra figyelj!
Akár régi, rutinos, akár új edzőtermi látogató vagy, akár gyorsulni, erősödni vagy éppen fogyni szeretnél, a motiváció időnként alábbhagy. Hogy átlendülj a holtponton, vagy, hogy még többet kihozz izzasztó edzéseidből, érdemes pár jó tanácsot megfogadnia. Nem nehéz vagy bonyolult trükkök ezek, azonban jelentősen növelhetik a sportolás hatékonyságát.
Ezek a legjobb tavaszi vitaminbombák, így fiatalítsd meg a tested
A téli hideg időben lemerülnek szervezetünk vitaminraktárai, így tavaszra legyengül az immunrendszer. A friss zöldségek és gyümölcsök azonban óriási energiával töltik fel testünket!
Maradj fitt a mobiloddal: öt applikáció, ami segít ebben
Az okostelefonunk mindig a zsebünkben van. Miért ne használnánk arra is, hogy segítsen az egészséges életmód kialakításában?
Epres álom sütés nélkül, és nincs benne cukor!
Ez a csodálatos epres süti nem csak az ízlelőbimbóidra lesz kedvező hatással, de az alakodat sem kell féltened, ráadásul percek alatt elkészíthető!
A barátai sem ismerték meg Gábort, annyit fogyott! Mi a titka?
Egész nap nem evett, este viszont már alig látott az éhségtől. Nem mozgott, állandóan az autóban ült, így szép lassan rakódtak egymásra a fölösleges kilók... Egy magánéleti válság kellett hozzá, hogy Miklay Gábor drasztikusan változtasson az életmódján.
Tavaszi gyümölcsdiéta, így érdemes belevágni!
Finomak, lédúsak és egészségesek... Használd fel az évszak ajándékait, és fogyj egészségesen!
Felejtsd el a tésztát, így lesz tavasszal könnyebb a diéta!
Így még biztosan nem ettél káposztát! Töltsd meg mindenféle vitaminos finomsággal és tekerd fel úgy, mint egy burritot!

Ajánlataink