Nagyon fontos, hogy az elkövetkezendő 5 napban minden egyes nap legalább négy-ötfélét egyen az alábbiak közül. Ezek az élelmiszerek nagyon jó hatással vannak az emésztésre, serkentik az anyagcserét, belülről ápolják, hidratálják a bőrt. A javasolt, méregtelenítő és szépítő hatású élelmiszerek mellett ajánlott a teljes értékű gabonák, például a bulgur, a quinoa vagy a barna rizs fogyasztása. Hús helyett azonban csak a halfélék javasoltak, és erre az öt napra érdemes minimalizálni a tejtermékek fogyasztását is. A natúr joghurt, a sovány túró és a kefir azonban bátran ehető.
Retek
Szinte bármilyen szendvicsen vagy salátában megállja a helyét. Fajtától függően az íze lehet kicsit csípős és pikáns. Magas rost- és víztartalma jótékonyan hat az emésztésre és kellemesen telít, laktat. Nagyon gazdag A-, B1-, B6- és C-vitaminban, ráadásul a folsavtartalma is magas, ami segíti a vas felszívódását. A régmúltban gyulladáscsökkentő hatást is tulajdonítottak neki.
Kurkuma
A kurkuma fűszernövény, sárga gyömbérnek is nevezik. Gátolja az epekő kialakulását, kiváló vízhajtó, így támogatja a vesék munkáját. Hatóanyagai serkentik a zsíranyagcserét, ami segíti a fogyást is. Csökkenti a rossz koleszterin szintjét és gyulladásgátló hatást is tulajdonítanak neki. Külön érdekesség, hogy Indiában a nők kurkumás vízzel mossák az arcukat, mert ez a fűszer gyógyítja az esetleges gyulladt pattanásokat, nagyon jól tisztítja a pórusokat és aranyló színt kölcsönöz a bőrnek. Ráadásul serkenti a kollagén termelődését, ezáltal a bőr fiatalos és feszes marad.
Citrom
C-vitamin-tartalma közismert, de azt már kevesebben tudják, hogy A- és b-vitaminban is bővelkedik, amely jótékonyan hat az idegrendszerre. Az ásványi anyagok közül leginkább káliumban, kalciumban és vasban gazdag. A citromsav serkenti az emésztést és a zsírégetést. érdemes már a reggelt citromos vízzel vagy egy egész citrom kifacsart levének az elfogyasztásával kezdeni. Így a szervezet és az emésztés életre kel, és máris gyorsabb az anyagcsere. A citrom nem csak égeti a zsírt, erősíti a gyomrot is, és némi vízhajtó hatással rendelkezik.
Koriander
Megelőzi a puffadást, a gázosodást, és úgy általában serkenti, javítja az emésztést. Nagyon jó hatással van a koleszterinszintre, ugyanis nem csak csökkenti a rossz, de növeli a jó koleszterin szintjét. Segíti az inzulin elválasztását, így csökkenti a cukorbetegség kialakulásának az esélyét. Nagyon magas a víz- és a rosttartalma, ezáltal a korianderrel készített ételek jobban laktatnak, telítenek.
Savanyú káposzta
Valóságos csodaszer. Antioxidáns és c-vitamin-bomba. méregtelenítésre is kiválóan alkalmas. Magas rosttartalmának köszönhetően a káposzta gyakorlatilag nagytakarítást végez a belekben, serkenti az emésztést, méregtelenít, segít távozni a lerakódott salak- és méreganyagokat. A savanyú káposzta levét akár kúraszerűen is fogyaszthatjuk. Egy héten át napi mindössze 1 deciliter, és a szervezet garantáltan megtisztul, felszabadul.
Fokhagyma
Nem éppen rózsaillatú, de minden kétséget kizáróan a magyar konyha egyik legjótékonyabb és legegészségesebb alapanyaga. baktériumölő, gyulladásgátló hatása már régóta ismert. Azonban kevesen tudják, hogy a fokhagyma natúr állapotban nagyon erős immunerősítő és emésztésserkentő is. mivel nyersen fejti ki legjobban a hatását, jó trükk, ha naponta egy gerezdet dobunk egy csésze teába vagy vacsorára beiktatunk egy szelet teljes kiőrlésű fokhagymás pirítóst.