5 nap. Mindössze ennyi elegendő ahhoz, hogy megtisztítsa a szervezetét és ragyogóvá tegye a külsejét. A titok az elfogyasztott ételekben rejlik.

Méregtelenítse szervezetét – 5 napos megújulás

Nagyon fontos, hogy az elkövetkezendő 5 napban minden egyes nap legalább négy-ötfélét egyen az alábbiak közül. Ezek az élelmiszerek nagyon jó hatással vannak az emésztésre, serkentik az anyagcserét, belülről ápolják, hidratálják a bőrt. A javasolt, méregtelenítő és szépítő hatású élelmiszerek mellett ajánlott a teljes értékű gabonák, például a bulgur, a quinoa vagy a barna rizs fogyasztása. Hús helyett azonban csak a halfélék javasoltak, és erre az öt napra érdemes minimalizálni a tejtermékek fogyasztását is. A natúr joghurt, a sovány túró és a kefir azonban bátran ehető.

Retek

Szinte bármilyen szendvicsen vagy salátában megállja a helyét. Fajtától függően az íze lehet kicsit csípős és pikáns. Magas rost- és víztartalma jótékonyan hat az emésztésre és kellemesen telít, laktat. Nagyon gazdag A-, B1-, B6- és C-vitaminban, ráadásul a folsavtartalma is magas, ami segíti a vas felszívódását. A régmúltban gyulladáscsökkentő hatást is tulajdonítottak neki.

Kurkuma

A kurkuma fűszernövény, sárga gyömbérnek is nevezik. Gátolja az epekő kialakulását, kiváló vízhajtó, így támogatja a vesék munkáját. Hatóanyagai serkentik a zsíranyagcserét, ami segíti a fogyást is. Csökkenti a rossz koleszterin szintjét és gyulladásgátló hatást is tulajdonítanak neki. Külön érdekesség, hogy Indiában a nők kurkumás vízzel mossák az arcukat, mert ez a fűszer gyógyítja az esetleges gyulladt pattanásokat, nagyon jól tisztítja a pórusokat és aranyló színt kölcsönöz a bőrnek. Ráadásul serkenti a kollagén termelődését, ezáltal a bőr fiatalos és feszes marad.

Citrom

C-vitamin-tartalma közismert, de azt már kevesebben tudják, hogy A- és b-vitaminban is bővelkedik, amely jótékonyan hat az idegrendszerre. Az ásványi anyagok közül leginkább káliumban, kalciumban és vasban gazdag. A citromsav serkenti az emésztést és a zsírégetést. érdemes már a reggelt citromos vízzel vagy egy egész citrom kifacsart levének az elfogyasztásával kezdeni. Így a szervezet és az emésztés életre kel, és máris gyorsabb az anyagcsere. A citrom nem csak égeti a zsírt, erősíti a gyomrot is, és némi vízhajtó hatással rendelkezik.

Koriander

Megelőzi a puffadást, a gázosodást, és úgy általában serkenti, javítja az emésztést. Nagyon jó hatással van a koleszterinszintre, ugyanis nem csak csökkenti a rossz, de növeli a jó koleszterin szintjét. Segíti az inzulin elválasztását, így csökkenti a cukorbetegség kialakulásának az esélyét. Nagyon magas a víz- és a rosttartalma, ezáltal a korianderrel készített ételek jobban laktatnak, telítenek.

Savanyú káposzta

Valóságos csodaszer. Antioxidáns és c-vitamin-bomba. méregtelenítésre is kiválóan alkalmas. Magas rosttartalmának köszönhetően a káposzta gyakorlatilag nagytakarítást végez a belekben, serkenti az emésztést, méregtelenít, segít távozni a lerakódott salak- és méreganyagokat. A savanyú káposzta levét akár kúraszerűen is fogyaszthatjuk. Egy héten át napi mindössze 1 deciliter, és a szervezet garantáltan megtisztul, felszabadul.

Fokhagyma

Nem éppen rózsaillatú, de minden kétséget kizáróan a magyar konyha egyik legjótékonyabb és legegészségesebb alapanyaga. baktériumölő, gyulladásgátló hatása már régóta ismert. Azonban kevesen tudják, hogy a fokhagyma natúr állapotban nagyon erős immunerősítő és emésztésserkentő is. mivel nyersen fejti ki legjobban a hatását, jó trükk, ha naponta egy gerezdet dobunk egy csésze teába vagy vacsorára beiktatunk egy szelet teljes kiőrlésű fokhagymás pirítóst.

Méregtelenítés indul!

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Isteni húsvéti piskótatekercs, glutén- és cukormentesen
Húsvétkor sem kell feltétlenül feladnunk a diétánkat, hiszen számtalan finomság készülhet cukor nélkül, gluténmentesen.
Szuper karcsúsító receptek karfiolból! Így élmény fogyni
A karfiol az egyik legnépszerűbb zöldségünk, nem véletlenül. Sokoldalúan felhasználható, számos elkészítési módját ismerjük, ráadásul magas vitamin- és ásványianyag-tartalmának köszönhetően segít az egészség megőrzésében.
Ez a húsvét diétás kedvence: avokádóval töltött tojás
Az avokádó és a tojás egészségre gyakorolt kiváló hatásain túl az is mellette szól – főleg, ha a testsúly csökkentése a cél –, hogy zsírtartalma miatt hamar teltségérzetet okoz.
Cukormentes kókuszkeksz, ebből bármennyit ehetsz
Reggelire és kávé mellé is remek. Glutén,- és laktózmentes. Elkészítése gyors és könnyű. Bárhová magaddal viheted, Így mindig lesz nálad egy kis diétás nasi.
Minden, amit egy diéta előtt nagyon fontos tudnod!
Jó, ha tudja, hogy ha belevág egy diétába, nem csak a kilók fogyatkozására számíthat, sok egyéb kísérő jelenséggel is találkozik majd. A nehézségek jó esetben csak átmenetiek, a pozitívumokat pedig ügyesen használja ki és élvezze!
Ébresztő! - Tavaszi méregtelenítés a legjobb zöldségekkel
Várd könnyedén, energiával telve a tavaszt! Ehhez szükség lesz egy komolyabb méregtelenítő programra, amelynek segítségével megtisztíthatod a szervezeted, megszabadulhatsz a lerakódott méreg- és salakanyagoktól. Legalább 3 napon át tarts zöldség- és gyümölcskúrát. Az alábbi 15 zöldség- és gyümölcsféléből válogass, így biztos lehetsz a sikerben.
Itt a nők új kedvence a spenótos sajtfasírt
Ez az előétel egészséges, eszméletlen finom, és nem hizlal: alig van benne szénhidrát!
Végre kiderült mi a sikeres diéta titka
Márciusban már csak emlék a legtöbb újévi fogadalom – köztük a fogyókúrára vonatkozó, önmagunknak tett ígéret is. Vagy mégsem? Íme, hét tipp, hogy sikeres legyen az életmódváltás, akár év közben is.

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.