A vízhajtók segítenek a testnek megszabadulni a fölösleges folyadéktól, főleg a víztől és a nátriumtól, mivel stimulálja a veséket, hogy több nátriumot ürítsen a vizelettel és ezáltal a test kiüríti a felesleges vizet a szervezetből. Lássuk, milyen egyszerű gyógynövényeket használhatsz erre.

Olcsó magyar gyógynövények, melyek remekül segítik a fogyást

Bizony, a szervezet vízvisszatartása sajnos sokszor okozhat kellemetlen és bosszantó pillanatokat – de mielőtt drasztikus módszerekhez folyamodnál, és a fitnesz versenyzők példáját követve teljesen megvonod magadtól a sót és a folyadékot, lássuk milyen kíméletesebb, természetesebb módszerek léteznek, hogy ne lásd magad kikerekedve a felgyülemlett víz miatt! A vízhajtó növények természetes módon segíthetnek a szervezetben felgyülemlett felesleges folyadék eltávolításában. A pozitív egészségügyi hatásuk mellett pedig a fogyásban is segítenek- írja a mindmegette.hu.

Mikor érdemes vízhajtással próbálkoznod?

– Biztosan te is tapasztaltad már, hogy a menstruáció előtt vizesebb, puffadtabb vagy, sajnos ez egy kellemetlen mellékhatás, amivel egyáltalán nem vagy egyedül, teljesen természetes dolog
– Vérnyomás problémák esetén is kialakulhat vízvisszatartás
– Máj- és veseproblémák is eredményezhetnek vizesedéssel kapcsolatos panaszokat
– Gyulladás a szervezetben – szintén vízvisszatartás lehet az erre utaló egyik jel
– Túl sok ülés/állás – a vérkeringés fokozása érdekében érdemes néha felállnod és sétálnod egy picit, pláne, ha ülőmunkát végzel
– Túlzott sófogyasztás – a túlzásba vitt só –és túl magas mennyiségű szénhidrátfogyasztás szintén rengeteg vizet köt meg, éppen ezért, amikor a diétád során csökkented a szénhidrát beviteled, a kezdeti nagy lendületű súlycsökkenés főképp a vízvesztés miatt van.

Mutatjuk, milyen gyógynövények segíthetnek!

Petrezselyem

A sokak által kedvelt fűszernövény nem csak a a levesek és főzelékek kihagyhatatlan hozzávalója. Erőteljesen vízhajtó hatású, amivel segíthet a vese működésének serkentésében és a fölösleges víz eltávolításában.

petrezselyemzöld

Fotó: Shutterstock

Pitypang

A pitypang levelei és a gyökere is hatékony vízhajtó. Cukorbetegek számára is ajánlott a fogyasztása, sőt a tavaszi fáradtság leküzdésére is hatásos. A növény serkenti a veseműködést, és méregtelenít is.

Csalán

A csalán felhasználása gyógyászati célokra rendkívül sokrétű lehet. Gyulladáscsökkentő hatású, és vérszegénység estén is ajánlott a fogyasztása. Emellett segíti a felesleges folyadék eltávolítását a szervezetből.

Fontos! Ha vízhajtó teát fogyasztunk, akkor különösen fontos a megfelelő hidratálás.

Ez is érdekelhet:

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Vaníliás keto keksz, készítsd el otthon gyorsan
Az elmúlt években nagy népszerűségre tett szert a magas zsírbevitellel operáló ketogén diéta. Lássunk most egy remek desszertet, mely ezt az elvet követi és pillanatok alatt el is készül.
Marianna 26 kilót fogyott: „Újra érzem, hogy nő vagyok”
Fontos, hogy a gyerekek, kamaszok milyen környezetben nőnek fel, és milyen nőképet látnak maguk előtt. Marianna (50) ebből a szempontból is gondos anya, aki még a fogyásnál is ügyelt arra, hogy jó példát mutasson.
Hogyan ehetünk birsalmát, ha diétázunk?
Savanykás ízű, nehezen tisztítható gyümölcs – mégis, a birsalma az egyik legegészségesebb őszi csemege. Érdemes esélyt adni az illatozó, aranysárga almának.
A legjobb trükkök, amivel megerősítheted a gyerek immunrendszerét
Nagyon fontos, hogy a hűvösebb hónapokra alaposan és tudatosan állítsuk össze a gyerekeink étrendjét, hogy megerősítsük az immunrendszerüket.
Ez az ősz legjobb zsírfaló itala, éjszaka segíti a fogyást
Maradj formában ősszel is. A legjobb, ha mindig frissen készíted el és minden nap iszol belőle egy keveset. Hidd el a látványos hatás nem marad el.
Hihetetlen, milyen egészséges! Nagyanyáink titkos alapanyaga: Jászvaj
Folyékony arany, amelynek nem csak az íze mennyei, de az egészségünkre is fantasztikus hatással van.
3 remek őszi recept, ami felgyorsítja a fogyást
Itt az ősz, és vele együtt a gombás, padlizsános, almás, fahéjas finomságok szezonja. Válogatásunkban olyan diétás fogásokat gyűjtöttünk össze, amik nem csak segítik a fogyást, de igazi őszi ínyencségekkel készültek. Érdemes őket kipróbálni!
Palvin Barbi 31 évesen is bombaformában, kiderült a titka
Október 8-án ünnepli születésnapját hazánk népszerű modellje, Palvin Barbara, akiből már többen próbálták kiszedni a szépségtrükkjeit, és bomba alakjának titkát.

Ajánlataink