Ha megtudjuk, hogy valaki plasztikai műtéten esett át, rögtön arra gondolunk, hogy az illető esztétikai céllal feküdt kés alá. A valóság viszont az, hogy a rekonstrukciós eljárások számtalan lelki és fizikai megbetegedés kezelésében segíthetnek. Egy régóta fennálló önképzavar vagy egy súlyos baleset utáni helyreállítás hozzájárulhat a későbbi boldog és kiegyensúlyozott élethez. Az alábbi cikkben olyan sebészeti módszereket mutatunk be, amelyek visszaadhatják a testi és lelki jólétünket.

Plasztikai beavatkozások a mentális és fizikai egészségért

Akár rehabilitáció is lehet?

Egy jelentős önbizalomhiány esetében a pszichoterápia önmagában nem mindig segít. A terhességet követő megereszkedett alhasi bőr vagy az elálló fülek – különösen gyerekeknél – erősen megkeseríthetik a mindennapi életet, mivel önképzavart eredményezhetnek. Az is előfordulhat, hogy súlyos sérülés következtében elkerülhetetlenné válik az orr- vagy arcplasztika. Ilyenkor egy rekonstrukciós beavatkozás tekinthető akár az életmentő műtétet követő rehabilitációnak is, hiszen visszaadja az ember önbecsülését.

A mozgás öröme

A mellnagyobbításhoz képest kevésbé ismert, ha valaki mellkisebbítést szeretne. Az eljárást azonban számos komoly mozgásszervi probléma is indokolhatja. Ilyen lehet például a rendszeres hát- és gerincfájdalom, ami akár a váll, akár a térd irányába is kisugározhat, ez pedig különösen megterhelő lehet, ha valaki rendszeresen sportol. Amennyiben teljesülnek az előírt feltételek, erre a beavatkozásra akár társadalombiztosítási támogatást is lehet kérni.

Lássuk meg a világot!

Előfordulhat, hogy egy szerencsétlen balesetet követően nélkülözhetetlenné válik a felső szemhéjplasztika. Ennek az eljárásnak nemcsak szépészeti okai lehetnek, a probléma ugyanis nagyfokú látászavart is okozhat. Mindez komoly hatással lehet az életminőségre, ezért orvosi indoklás esetében a NEAK támogathatja bizonyos szemhéjplasztikai műtétek elvégzését. A kezelés segíthet abban, hogy újra élesen lássuk a színek és képek lebilincselő sokféleségét.

Búcsú a túlsúlytól

Elképzelhető, hogy túlsúly esetén a rendszeres testmozgás és a kiegyensúlyozott táplálkozás ellenére sem sikerül a testsúlyvesztés. Ilyenkor jelenthet megoldást a gyomorszűkítés, amely szív- és érrendszeri megbetegedések, meddőség vagy akár cukorbetegség kialakulását is megelőzheti. Az is lehet, hogy a túlsúly gyermekkor óta fennáll, és a többszöri sikertelen diéta sem hozott változást. Ez utóbbi esetben a plasztikai eljárásnak akár traumagyógyító hatása is lehet.

A Lóderer Plasztikai Sebészet klinikán hazai és nemzetközi viszonylatban is kiemelkedő szaktekintélyek, valamint a legkorszerűbb felszerelés biztosítja a plasztikai műtétek magas színvonalát egy csendes és stresszmentes környezetben.

Ezeket már olvastad?

Hozzászólások

Karácsony előtt is jól jöhet: a csendterápia titka
Túl egyszerű, hogy igaz legyen?! Egy terápia, amire nem kell vagyonokat költenünk, nem igényel drága eszközöket, mégis hihetetlenül sokat tesz a mentális-, lelki,- és testi egészségünkért.
Ajándékötletek sportrajongó rokonoknak, barátoknak!
A szokásos ékszer, ruha és ajándékutalvány helyett idén váltson sportosra! Amennyiben van a családban sportrajongó családtag, lepje meg valami, a hobbijához jól köthető ajándékkal. Ne feledje, ha sportot ajándékoz, egészséget is ajándékoz!
Edzés kardiógépekkel, mutatjuk, hol rontod el!
Gyakori hibák az edzés során, amelyekre érdemes figyelni.
Diós karácsonyi keksz cukor- és lisztmentesen
Ezt az ünnepi hangulatot idéző könnyű, omlós, liszt- és cukormentes finomságot egyszerűen nem lehet elrontani. Az illata betölti majd az egész lakást, és jobb, ha eldugod, hogy ne egye meg a család egyszerre.
Készülj fel már a diéta előtt! Hasznos tudnivalók a fogyókúráról
Jó, ha tudja, hogy ha belevág egy diétába, akkor nemcsak a kilók fogyatkozására számíthat, de sok egyéb kísérőjelenséggel is találkozik majd.
Egészséges alternatívák a karácsonyi sütés-főzéshez
Az ünnepekre készülődés elmaradhatatlan része a legtöbbször a háziasszonyokra háruló ötletelés: mi is legyen a karácsonyi menü, mivel várjuk a vendégeket. A hagyományos konyhát kedvelő családokban is felmerül időnként az igény, hogy a nehéz, a gyomrot megterhelő ételek és sütemények mellett könnyebb, egészségesebb ínyencségek is legyenek az étlapon. Ahol pedig eleve van olyan családtag, aki valamilyen speciális diétára van fogva, még körültekintőbben kell megválogatni, mi kerül az ünnepi asztalra.
Immunerősítés a téli hideg előtt: ezt kell tenned most
Az immunerősítés egyik meghatározó alappillére a vitaminok és ásványi anyagok bevitele, de néhány életmódbeli változtatással is sokat tehetsz azért, hogy a lehető legegészségesebben vészeld át a telet.
A tél diétás kedvence: 10 perces mákmuffin
Fogyókúra idején sokszor vágyakozol az édesség után? Ne tedd, mert a lemondásokkal teli diéta sokkal kevésbé hatékony! Nyugodtan ehetsz finomságokat, csupán olyan desszertet kell választanod, amiben kevés a finomított szénhidrát.
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.