Őszibarackos-áfonyás görög joghurtos süti
Igaz, nem ez a leghidegebb finomság a gyűjteményünkben, de vendégváró falatnak vagy délutáni nassolnivalónak is kiváló, ha valami könnyű édességre vágyunk.
Hozzávalók:
- 1 ½ csésze teljes kiőrlésű liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- ½ teáskanál szódabikarbóna
- 200 g vaj
- 1 csésze nádcukor
- 2 tojás
- ½ teáskanál vaníliakivonat
- ½ csésze görög joghurt
- 2 őszibarack cikkelyekre vágva
- 1 csésze áfonya
Elkészítés:
Melegítsük előre 180 °C-ra a sütőt. Vajazzunk ki egy közepes tortaformát, majd béleljük ki sütőpapírral. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, szódabikarbónával egy közepesen nagy edényben. Egy másik tálban keverjük össze az olvasztott vajat, a cukrot és a két tojást, majd adjuk hozzá a vaníliakivonatot és a görög joghurtot, keverjük krémesre.
Keverjük össze a száraz és a nedves hozzávalókat, majd óvatosan öntsük a sütőformába. Nyomkodjuk a felszeletelt őszibarack és az áfonya felét a tésztába, majd körülbelül egy óra alatt süssük aranybarnára. Hagyjuk kihűlni, majd díszítsük a maradék őszibarackkal és áfonyával.
Csokis nyalóka
Ha csokis édességre vágyunk, melegebb napokon ez a legjobb választás.
Hozzávalók:
- 1 pohár natúr görög joghurt
- 1 pohár sovány tej
- ½ csésze édesítetlen kakaó (holland kakaópor)
- 2/3 csésze agavénektár vagy méz (más édesítőszerek is megfelelnek)
- 1 evőkanál vanillincukor vagy vaníliakivonat
Elkészítés:
A hozzávalókat mixerben turmixoljuk össze, majd öntsük jégkrémformákba. Tegyük legalább négy órára fagyasztóba.
Görög joghurtos panna cotta
Egyszerű, gyors és nagyon finom.
Hozzávalók:
- 1 csésze gyümölcslé (válasszuk a kedvencünket)
- 2 csésze natúr görög joghurt
- 2 ½ teáskanál zselatin
- eper (vagy bármilyen más bogyós gyümölcs) a díszítéshez
Elkészítés:
Egy kisebb edényben, lassú tűzön keverjük el a juice-t a zselatinnal, hagyjuk pár percig összefőni, keverjük, amíg a zselatin feloldódik, de ügyeljünk rá, hogy ne forrjon fel. Pár perc után keverjük el a joghurttal, öntsük formákba (muffinformában is tökéletesen megdermed), amit előzetesen nagyon kevés olajjal locsolunk meg, majd tegyük hűtőbe, legalább négy órára.
Ez is érdekelhet: