Mit tehetünk, ha az úszógumink makacsul ragaszkodik hozzánk? Vagy megszeretjük, vagy nekiállunk, és meghozunk néhány alapvető döntést. A hasi felesleg leadásához kitartó munka szükséges, és mindenképpen be kell tartani néhány fontos szabályt. Lássuk, melyek ezek!

Trükkök a hasi zsírpárnák eltüntetéséhez

Érdemes tisztában lenni azzal, hogy mindenkinek van valamennyi zsír a hastájékán, még azoknak is, akiknek a hasa teljesen laposnak tűnik. Ez normális jelenség. De jó tudni, hogy a túl sok hasi zsír már komoly hatással lehet az egészségre. Nagyon nagy lesz a kockázata a 2-es típusú cukorbetegség, a szívbetegség, a szellemi hanyatlás és bizonyos rákos megbetegedések, köztük a mellrák és a vastagbélrák kialakulásának. Azzal semmi újat nem mondunk, hogy a hasi zsírpárnák eltüntetéséhez a kulcs a megfelelő táplálkozás és a rendszeres testmozgás kombinációja. A cukrot száműznünk kell, ha valóban kisebb pocakot szeretnénk, vagy ha még lehetséges, egészen lapos hasat.

 

1. A tiltólista

Bizony, számolnunk kell azzal, hogy lesz néhány élelmiszer, amit kerülnünk kell. Ezek közé tartozik a fehér kenyér, minden fehér lisztes péksütemény, valamint a cukrozott élelmiszerek.

 

2. Tartsuk szemmel az adagot

A súlyfelesleggel nem rendelkező emberek sokkal jobban meg tudják ítélni, hogy mekkora adagra van szükségük, mennyi az elegendő mennyiség. A komolyabb túlsúllyal küzdők viszont gyakran esznek egészen a rosszullétig, sokszor kétszer annyit fogyasztanak, mint amennyi elegendő lenne. A legegyszerűbb módszer az ésszerű adag betartásához a kistányér. Egy adag leves után egy kistányérnyi főétel untig elég.

 

Lapos hasat szeretnél? Fogadd meg ezt a hét tanácsot!

 

3. Együnk több fehérjét

A fehérjében gazdag ételek egyrészt csökkentik a sóvárgást, másrészt tartós telítettséget adnak. Az eddig megszokott szénhidrát-fehérje arányt toljuk el a fehérje javára. A gyakorlatban ez úgy fest, hogy például a szendvicsnél felezzük a teljes őrlésű kenyéradagot, és tegyünk mellé plusz egy tojást vagy még 1-2 szelet sovány sonkát. Egyes kutatások szerint azoknak, akik jó minőségű fehérjét fogyasztanak, sokkal könnyebben megy a hasi zsírpárnák leadása.

 

4. Nincs felmentés!

Következetesen tartsunk ki az elveink mellett. Ha diétázunk, akkor ne legyen kivétel a családi ünnep sem. Ünnepelhetünk étellel is, készítsünk valami különleges, de alakkímélő receptet, olyasmit, amit eddig még nem próbáltunk. Nem kell a gasztronómiai élményekről lemondani, csak a mennyiséget értékes minőséggé átalakítani.

 

3 hatékony hasizomgyakorlat túlsúlyosoknak

 

5. Együnk tisztán!

Ez a mozgalom arra biztatja követőit, hogy olyan ételeket egyenek, amelyekről pontosan tudják, miből vannak. Kerülik a zacskós és a készételeket, a cukorral, adalékokkal dúsított élelmiszereket, mindazt, ami már egyáltalán nem hasonlít eredeti formájára. Húsokat, salátákat, zöldségeket, gyümölcsöket, hüvelyeseket ajánlanak, valamint az otthoni főzést.

6. Gyalog mindenhova

A gyaloglást hajlamosak vagyunk nem sportként kezelni, pedig a tempós séta kiváló testmozgás. Napi fél óra gyaloglás nagyon hasznos kardiómozgásnak számít. Ha mindennap rászánnánk magunkat, akkor kiegyensúlyozott étrenddel kiegészítve komoly súlyfeleslegtől szabadulhatnánk meg alig néhány hónap leforgása alatt.

 

Döntsük meg a rekordjainkat!

Ha egyszer 30 perc alatt 3 km-t gyalogoltunk, akkor legközelebb tegyünk rá még 300 métert. Mindig igyekezzünk növelni a teljesítményünket, ha nem is mindennap, legalább hétről hétre.

 

Plank: az izzadós jolly joker

 

 

 

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Nemcsak fogyni segít az eper! Érdemes többet enni belőle
Amellett, hogy finom, a diétát is támogatja, úgyhogy a szezonban megéri sokat fogyasztani belőle, mégpedig a következőképpen.
A legjobb tippek, hogy nyárra tökéletes formában légy
Kedvetlennek és állandóan kimerültnek érzed magad? Lehet, hogy te sem tudod leküzdeni a hosszú téli hónapok után jelentkező tavaszi fáradtságot.
Íme a legdurvább okok, amiért nem tudsz lefogyni
Salátát eszel salátával, megvonod magadtól a finom falatokat, még némi sportra is ráveszed magad, a mérleg mégsem mozdul. Vagy ha igen, akkor is csak felfelé. Mit csinálhatsz rosszul? El sem hiszed, milyen apróságokon múlhat a fogyókúra sikere.
Bazsalikom, a fűszerek királya
A bazsalikom egyike a legkedveltebb és legnagyobb becsben tartott fűszernövényeknek, ami nem is csoda, mert aromája egyedülálló és nagyon különleges növény. Sokszor emlegetik együtt a rozmaringgal: „a bazsalikom a fűszerek királya”, a „rozmaring a fűszerek királynője”.
3 egyszerű diétás vacsora, ami hús nélkül is remek
Régóta bizonyított tény, hogy azoknál, akik kerülik a húsfogyasztást, vagy legalább csökkentik annak mennyiségét, azoknál bizonyos betegségek ritkábban fordulnak elő.
Puffad a hasad? Segítünk kideríteni az okát!
Mindenki lapos hasra vágyik. És sokan igencsak kitartóak, ha áramvonalas testről van szó. Mégis, vannak helyzetek, amikor minden igyekezet dacára a has puffadt, feszes, még behúzni is képtelenség. Mi lehet az oka?
Egy hetes diéta eperrel: itt a pontos program
A május minden évben az eperről szól: gyakorlatilag alig akad olyan, aki nem szereti ezt a csodálatos, zamatos gyümölcsöt. Nemcsak finom íze, de az egészségre gyakorolt jótékony hatásai miatt is érdemes pár napos eperdiétát tartani. Alább egyhetes menüt ajánlunk, középpontban a szuper bogyós gyümölccsel.
Mutatjuk, hogy szépít meg a kávé! Most figyelj!
Összegyűjtöttük, mire használhatja szépségápolási rutinjában a kávét, illetve a kávézaccot.

Ajánlataink