Ön mindig tiszta lelkiismerettel hagyja el az edzőtermet vagy a csoportos órákat? Az a tapasztalat, hogy néha mindenki csal egy kicsit. Eggyel kevesebb felülésből, egy kis sétából a futóedzés alatt még nem lehet baj – gondolnánk. Igaz, de vannak elnézhető és vannak súlyos következményeket hozó csalások. Íme az ítéletek!

7 tipikus csalás az edzőteremben, amiből bajunk lehet

A csalás: Kihagyja az utolsó három ismétlést egy-egy gyakorlatsorban

Az ítélet: Rossz ötlet! Mindig az utolsó 3-4 gyakorlat közben történik meg a csoda. Ezekkel az utolsó gyakorlatokkal sokkolja ugyanis az izmait, amelyek ekkorra már tényleg elkezdenek erősödni, megváltozni, s ennek a változásnak a hatására lesz a test is egyre feszesebb. Ehhez azonban szükséges az az utolsó pár, már igencsak megerőltető gyakorlat.

A csalás: Séta futás közben

Az ítélet: Tegye! a futás alatt tett rövid séták a segítségére lesznek abban, hogy hosszabb távot tegyen meg, több kalóriát égessen el. amennyiben valóban hosszabb távot, legalább 4-5 kilométert teljesít, bátran iktasson be legalább 30, de 60 másodpercnél nem hosszabb sétákat, ezáltal serkenti a zsírégetési folyamatokat és növeli az állóképességét. Ráadásul még jobban fogja bírni a teljes edzést.

A csalás: Elhanyagolja a bemelegítést

Az ítélet: Rossz ötlet! Bármilyen mozgásformát készül végezni, melegítse be az izmait. Ha merev, mozgásra alkalmatlan izmokkal vág az edzésbe, mozgása koordinálatlan és nehézkes lesz, sokkal nagyobb az esélye a sérüléseknek, rándulásoknak, ráadásul jóval erősebb izomlázra is számíthat az edzés után.

Gym Dancing GIF - Find & Share on GIPHY

A csalás: Az előírtnál többet pihen két gyakorlat között

Az ítélet: Tegye! Általában a személyi edzők két gyakorlat között 30-60 másodpercnyi szünetet engedélyeznek. Ennyi idő alatt a felgyorsult szívverés még nem tud olyan alacsony szintre visszajönni, a vérkeringés nem tud annyira visszalassulni, hogy akadályozza a zsírégetést. Ha azonban úgy érzi, ennyi idő nem elegendő, továbbra is hevesen ver a szíve, esetleg kapkodva szedi a levegőt, nyugodtan engedélyezzen magának plusz 30 másodperces pihenőt. Ezzel biztonságosabbá teszi az edzését, és a zsírégetést sem gátolja.

A csalás: Reggel edz, pedig nagyon fáradt

Az ítélet: Rossz ötlet! Ha csak pár órát aludt és hullafáradt, dobja sarokba az edzőcipőt és nyomás vissza aludni. Egy felmérés szerint azok, akik kipihenten kezdenek edzeni, sokkal több zsírt veszítenek, mint azok, akik fáradtan is nekiállnak mozogni. Ezenkívül a fáradtan végzett edzés azzal is jár, hogy nem koncentrál eléggé, nem hajtja végre pontosan a gyakorlatokat, így azok nem is lesznek elég hatékonyak.

A csalás: Kihagyja a kar vagy a láb erősítését

Az ítélet: Rossz ötlet! Nőként elsősorban a klasszikusan problémás területekre fókuszálunk edzés közben: a has-csípő-fenék hármasra. Hajlamosak vagyunk a kar- vagy lábmunka rovására inkább az ezeket a területeket erősítő, formázó gyakorlatokra nagyobb hangsúlyt helyezni. Pedig nem kellene. A karon látszik meg először a kor, így érdemes már idejekorán elkezdeni edzeni annak érdekében, hogy ne kelljen önnek sem takargatnia az integetőizmokat. És hiába gondolja, hogy a futás vagy a kardioedzések elegendő lábmunkát biztosítanak, célirányos gyakorlatokkal a vádlit és a combot is még formásabbá teheti, s még bátrabban mutogathatja őket.

A csalás: Kihagyja a levezetést

Az ítélet: Rossz ötlet! Ha a nélkül hagyja el az aerobikórát, hogy lenyújtaná izmait, és megvárná, míg a szívverése, a vérkeringése és a légzése is lelassul, akkor ne csodálkozzon, ha másnap fájdalmas izomlázra ébred. a levezetés arra hivatott, hogy visszahozza a felzaklatott szervezetet az eredetihez közeli állapotba. Ha ezt elmulasztja, az izomlázon kívül még a szívét és az érrendszerét is feleslegesen megterheli.

„Rettegek, hogy kinéznek”- Nők, akik félnek elmenni az edzőterembe

Rettegés az edzőteremtől! Győzd le!

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ezek a gyógynövények segíthetnek, ha allergiás vagy
A pollenszezonnal járó szénanátha hónapokig megkeserítheti az érintettek életét: bedugult, kipirosodott orr, gyakori tüsszögés, viszkető szemek… Számukra jó hír, hogy rengeteg olyan növény van, ami enyhíti a szervezet által adott túlzott reakciókat.
Így eddz, ha városban élsz!
Sok városlakó figyeli irigykedve a zöldövezetben, agglomerációban, vidéken lakókat: ők bezzeg mindennap kirándulhatnak, ha akarnak. Pedig a nagyváros is megannyi lehetőséget rejt, felfedezni valót kínál, szóval túracipőt fel, indulhat az urbánus túra!
Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.
Hasznos gyógynövény: Így használd a pitypangot a diétádhoz
Kevesen tudják, hogy a mezők egyszerű kis virága, a gyermekláncfű ehető növény. Pedig érdemes közelebbről is megismernünk, mert méregtelenítő hatásának köszönhetően rengeteg bajtól megszabadíthat.
Szeretnél igazán hatékonyan edzeni? Ezekre a szabályokra figyelj!
Akár régi, rutinos, akár új edzőtermi látogató vagy, akár gyorsulni, erősödni vagy éppen fogyni szeretnél, a motiváció időnként alábbhagy. Hogy átlendülj a holtponton, vagy, hogy még többet kihozz izzasztó edzéseidből, érdemes pár jó tanácsot megfogadnia. Nem nehéz vagy bonyolult trükkök ezek, azonban jelentősen növelhetik a sportolás hatékonyságát.

Ajánlataink