A rendszeresen edzőterembe járók tudják, hogy jó tanácsokból soha nincs hiány. Mindenkinek van egy ötlete arra, hogy a másik hogyan tehetné hatékonyabbá az edzését. Frissítse fel edzésprogramját az alább összegyűjtött szakértői tippekkel, jó tanácsokkal, és őrizze meg fittségét, egészségét.

Eddzen mezítláb! – és további meglepő fitnesztippek

 

edzés, edzőterem, mezitlab, cipő

Fotó: Shutterstock

1. Eddzen mezítláb!

Bár furcsának tűnhet a mezítlábas edzés, lába egészsége érdekében néha dobja el a cipőt. Sok sportágban egyébként a cipős edzés egészíti ki a mezítlábas mozgást. A mezítlábas edzés számos, a cipő szorításában elhanyagolt izmot erősít, stimulál, csökkenti a bőrkeményedéseket. Növeli a test állóképességét és a komfortérzetet. A mezítlábas edzés a térd körüli izmok erősítésében is segít. először célszerű a lakásban sétálgatni, lábfejlesztő gyakorlatokat végezni. ezután a szabadban is gyalogoljon mezítláb, majd jöhet az edzés. cipő nélkül a láb mozgását átveszi az egész test.

 

2. Akkor is hatékony az edzés, ha nem izzad

A zsírégetés és az izzadás között nincs összefüggés. Az izzadás azt jelzi, hogy a szervezet védekezik a túlhevülés ellen. Gondoljon arra, hogy a szaunában is izzad, mégsem zsírégető a szaunázás. Az edzés hatékonyságát leginkább a pulzusszám segítségével mérheti. próbálja úgy belőni a pulzusszámát, hogy ha 1-től (teljes nyugalom) 10-ig (maximális erőfeszítés) terjedő skálán kellene értékelnie az erőfeszítést, 8-as, 9-es körül érezze magát. Így garantáltan keményen dolgozik.

 

3. Használjon motivációs kifejezéseket!

Az aktív meditáció futás vagy bármilyen fitneszprogram során végezhető. A ritmikus, zenére végzett mozgások segítségével integrálódnak a belső történések, az érzelmek, aminek a sportolók hangot is adnak. Ez persze nem a szó igazi értelmében vett meditáció: itt a verbális támogatásnak, a pozitív megerősítésnek van nagy szerepe. A motivációs kifejezések – mint például az „erős vagyok!” kiáltás – erősítik az önbizalmat, elvonják a figyelmet a fáradtságról.

 

4. Végezzen intervallumedzéseket!

Az intervallum, azaz váltakozó intenzitású edzés a leghatékonyabb zsírégető edzésforma. Az edzés során terhelési és pihenőidők váltják egymást, de a pihenőidők is csupán alacsonyabb fokozatra kapcsolást, nem pedig teljes leállást jelentenek. ebben a formában a futástól az úszáson át a biciklizésig bármilyen aerob edzés végezhető. Az egyenletes terheléssel szemben – ahol a kalóriák csak az edzés időtartama alatt égnek – az intervall edzésnél a sportolás után még akár 36 órával is folytatódik a zsírégetés.

 

5. Ne akarjon olyan testet, mint amilyen egy filmsztárnak van!

A legtöbb híresség akár 4-6 órát is eltölt az edzőteremben naponta, a hét minden napján. Ön, ha szerencsés és jól gazdálkodik az idejével, hetente 3-szor 1 órát tud sportolással tölteni. A celebeket, hírességeket kedvenc színésznőjét nézi, ne feledje: az ő feladata csupán az, hogy szép maradjon.

 

6. Koncentráljon az edzésre!

Az edzések sikere nagyban függ attól, mennyire tud koncentrálni, legyen szó súlyzós edzésről vagy akár kardiózásról, pilatesről. Igyekezzen kizárni minden zavaró tényezőt, különösen, ha otthon edz. Az edzőtermek hangulata, a zene, a gépek hangja, a sóhajok és a nyögések – egyeseket zavarnak a koncentrálásban, másoknak viszont segítenek, hogy a mozdulataikra figyeljenek.

 

7. Nem a mennyiség, a minőség számít

Az emberek meglepődnek, amikor szembesítik őket azzal, hogy már a viszonylag kevésnek ítélt testmozgás is milyen hatékony tud lenni. Ha csak 20 percet tud szánni egy nap a mozgásra, már sokat tett az egészsége megőrzéséért.

 

8. Ügyeljen az étkezésére!

A fogyáshoz és az ideális testsúly megőrzéséhez nem elég a rendszeres testmozgás, a táplálkozásra is figyelni kell. Az egészséges, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, változatos étrend segítségével megőrizheti súlyát és energikus, fitt maradhat. A megelőzés könnyebb, mint a károk helyreállítása – gondoljon csak arra, milyen könnyű elpusztítani 1000 kalóriát és milyen nehéz munka elégetni ugyanennyit.

 

 

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Puffad a hasad? Segítünk kideríteni az okát!
Mindenki lapos hasra vágyik. És sokan igencsak kitartóak, ha áramvonalas testről van szó. Mégis, vannak helyzetek, amikor minden igyekezet dacára a has puffadt, feszes, még behúzni is képtelenség. Mi lehet az oka?
Egy hetes diéta eperrel: itt a pontos program
A május minden évben az eperről szól: gyakorlatilag alig akad olyan, aki nem szereti ezt a csodálatos, zamatos gyümölcsöt. Nemcsak finom íze, de az egészségre gyakorolt jótékony hatásai miatt is érdemes pár napos eperdiétát tartani. Alább egyhetes menüt ajánlunk, középpontban a szuper bogyós gyümölccsel.
Mutatjuk, hogy szépít meg a kávé! Most figyelj!
Összegyűjtöttük, mire használhatja szépségápolási rutinjában a kávét, illetve a kávézaccot.
Ezek a gyógynövények segíthetnek, ha allergiás vagy
A pollenszezonnal járó szénanátha hónapokig megkeserítheti az érintettek életét: bedugult, kipirosodott orr, gyakori tüsszögés, viszkető szemek… Számukra jó hír, hogy rengeteg olyan növény van, ami enyhíti a szervezet által adott túlzott reakciókat.
Így eddz, ha városban élsz!
Sok városlakó figyeli irigykedve a zöldövezetben, agglomerációban, vidéken lakókat: ők bezzeg mindennap kirándulhatnak, ha akarnak. Pedig a nagyváros is megannyi lehetőséget rejt, felfedezni valót kínál, szóval túracipőt fel, indulhat az urbánus túra!
Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.

Ajánlataink