A káposzta nem csupán tápláló, de nyersen fogyasztva nagyon egészséges, hiszen igazi C-vitaminbomba, de bőségesen tartalmaz K-vitamint, antioxidánsokat, ásványi anyagokat, és kéntartalma miatt még a bőr és a haj szépségének is jót tesz. Érdemes főleg a téli hónapokban minél többet fogyasztani belőle, hiszen ilyenkor nehéz olcsó, friss és egészséges zöldséghez jutni! A káposzta még mindig nem túl drága, rengeteg saláta készülhet belőle, és ha valami különlegesre vágysz, akkor az amerikai káposztasaláta, vagy más néven coleslaw a legjobb választás. Gyorséttermekből már ismerős lehet ez a mennyei saláta, de miért ne készíthetnéd el otthon?
- Fotó: Pixabay
Amerikai káposztasaláta recept
Hozzávalók:
- 1 fej káposzta
- 2 db sárgarépa
- fél fej vöröshagyma
- 2 dl natúr joghurt
- 3 ek majonéz
- 2 ek mustár
- 1 ek méz
- 2 tk almaecet
- só, bors
Elkészítés:
- Vágd vékony csíkokra a káposztát, reszeld le nagy lyukú reszelőn a megtisztított répákat, a hagymát vágd apró kockákra. Tedd egy tálba a zöldségeket, sózd, borsozd, majd keverd össze őket. Tedd félre, míg elkészíted az öntetet.
- Egy másik tálban keverd össze a joghurtot, a majonézt, a mustárt, az almaecetet és a mézet. Mehet bele a só és a bors; a végén pedig jól keverd el a hozzávalókat.
- Öntsd az öntetet a zöldségekre, alaposan keverd össze, majd néhány órát pihentesd hűtőben a salátát, hogy összeérjenek az ízek.
Ez is érdekelhet:
- Sütőtökös pite dietetikusunktól
- Lisztmentes fordított almatorta
- Cukormentes sütőtökös brownie
- Mire használhatod a sütőtököt? Ötletek a krémlevesen túl