Oldal kiválasztása
Ha inkább otthon szeretünk edzeni, mert kényelmesebb, egyszerűbb, olcsóbb, arra is számos lehetőség kínálkozik. Nagyon kevés eszközzel, mégis nagy hatékonysággal tudunk mind kardio-, mind izomépítő gyakorlatokat végezni. Azt azért jó tudni, hogy az eszközök többségének használatához szükséges némi ismeret, anélkül nem fogunk boldogulni.

Otthoni edzésterv! Gyakorlatokkal, segítséggel

Súlyzók, kettlebell

Odáig sokan eljutnak, hogy vesznek néhány kézi súlyzót, de otthon hamar kiderül, nem is olyan magától értetődő, hogy mit kellene velük csinálni. A súlyzók használatánál fontos, hogy a szakemberek utasításai szerint végezzük a gyakorlatokat, ne csak úgy találomra, mert abból több baj lehet, mint haszon. Mind a kivitelezés pontossága, mind az ismétlésszám meghatározása fontos ahhoz, hogy eredményt érjünk el. A kettlebell használata teljes körű edzést biztosít, mert erősíti az izmokat, fejleszti az egyensúlyt, és megdolgoztatja a szívet és az érrendszert is.

Fontos!

Nem kell megijedni a kettlebelltől a lányoknak sem, kiválóan alkalmas a fenék és a csípő környékének formálására.

Gumiszalag

Még mindig nem tűntek el a piacról a színes, változatos erősségű gumiszalagok. Elsősorban karra és lábra dolgozhatunk velük, de az állóképességünket is fejlesztik. Leginkább kezdőknek vagy korosabbaknak ajánljuk. Ha a gyengébb szalagot választjuk, akkor nagy ismétlésszámmal szálkásíthatunk. Ha az erősebb szalaggal végezzük a gyakorlatokat, akkor értelemszerűen erősíteni tudunk. A csomagolásban találhatunk egy füzetet, amelyben bemutatják a gyakorlatokat.

Hasznos: A gumiszalagos edzés azért hatékony, mert mind a kifeszítés, mind a visszaengedés erő ellenében történik. Dupla munka, duplán gyors eredmény.

Fittball

Az óriási labdával gyógytornát, tartásjavító gyakorlatokat és saját súlyos erősítő edzéseket is végezhetünk. Nagyon hasznos eszköz, és meglepően izzasztó és nehéz gyakorlatokkal találkozhatunk. Nem árt szakembert megkérdezni arról, melyek a számunkra megfelelőek, de a youtube-on is találhatunk videókat. mi több, ülhetünk is rajta az íróasztal mellett, mert óvja az ízületeket és megelőzi a gerincproblémák kialakulását.

Ugrókötél

Állóképesség növelésére és zsírégetésre is használhatjuk ezt a mozgásformát. Nem terheli annyira a térdet, mint a futás, és a karizmot és a vállat is erősíti. mindig megfelelő sportcipőben ugráljunk, és előtte alaposan melegítsünk be. Teszteljük, mennyit bírunk, kezdetnek 1 perc is komoly teljesítmény lesz. Egy hétig napi egy percet ugráljunk, aztán a következő héten emeljük fél perccel az időtartamot. Ha már jól megy, akkor napi két alkalommal is beiktathatjuk a napirendbe, hiszen villámgyorsan megvagyunk az edzéssel. S hogy hova lehet fejlődni? Lehet növelni a sebességet, az intenzitást és variálni a technikákat.

Érdekes!

Az ugrókötél­gyakorlatok az aerob edzést és a koordináció fejlesztését kombinálják, különösen a bokszolók és birkózók alkalmazzák a felkészüléseik során.

7 napos menetrend, a sztárok edzésterve

Maradjon karcsú a dereka!

Hozzászólások

Minek köszönhette gyönyörű alakját Grace Kelly?
Szakértők szerint szigorú, de nagyon egészséges étrendet követett Grace Kelly, aki valóságos megszállottja volt a kézápolásnak is.
40 tényleg hasznos trükk, amit minden sportolónak látnia kell
Érdemes megnézni őket, mert biztos talál köztük olyan trükköt, ami önnek is hasznos lesz.
Karácsonyig leadna pár kilót? Segítünk elérni a célját!
A karácsony sok családban a hatalmas evésekről, mesés ünnepi menükről szól. Miért akarunk hát éppen akkorra lefogyni?
A másnapi ruhában fekteti le gyermekeit az anyuka, hogy elkerüljék a reggeli rohanást
Nikkel allergia! Jobb, ha nem csak az ékszerekre figyel!
Nikkel főként egyes ékszerekben, bizsukban található, ám Dr. Moric Krisztina allergológustól megtudtuk, hogy  bizonyos ételek is nagyobb mennyiségben tartalmazhatják. Fontos ismerni, hogy melyek ezek az élelmiszerek, mivel fogyasztásuk akkor is tüneteket okozhat, ha bőrünk nem érintkezik nikkel tartalmú tárggyal.
S. O. S. - Azonnali életmódváltás, hogy visszanyerje egészségét!
Ha az orvosa azonnali életmódváltást javasolt, akkor nincs idő várakozni! Az alábbi hat pontot vegye komolyan, és változtasson az életén! Tegye meg az egészsége érdekében!
Madaras Norbert: „Az a lényeg, hogy a nő magának akarjon megfelelni”
Te is ismersz olyan nőt, akit valósággal felőröl az állandó megfelelési kényszer? Esetleg egy vagy közülük? Pedig a férfiak szerint egy nő nem is tehetne rosszabbat magával, minthogy folyamatos külső elvárásoknak akar megfelelni.
Megnyílt az első "csendes" fodrászat
Önt is idegesíti, ha valaki folyamatosan beszél a fodrásznál? Jobban szeretné, ha csendben készülne el a frizurája?
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.