Szívesen leadnál néhány kilót, hogy magabiztosabbak legyél a nyaralás alatt? Ehhez akár a kedvenc édességedet is bevetheted! A csokidiétéval két hét alatt 5 kilót fogyhatsz!

 5 kiló mínusz a nyaralásig! Csokival is fogyhatunk

5 lépésben a célig:

1. lépés: Kezdd a diétát bármelyik szabadon választott nappal, kövesd a menüt, és váltogasd két héten keresztül. A fogásokat természetesen hasonló összetételű ételekkel fel lehet váltani!

2. lépés: Ha a három fő fogás és a nasi nem lenne elég egy napra, akkor ehetsz mellette egy kevés gyümölcsöt vagy nyers zöldséget, 1 pohár alacsony zsírtartalmú joghurtot.

3. lépés: Minden nap az egyik étkezésünkbe iktass be egy adag bármilyen tejterméket, 1 szelet teljes kiőrlésű kenyeret, 1 kis tál zabpelyhet

4. lépés: A nap folyamán legalább 6-8 nagy pohár folyadékot igyál meg. A legjobb a mentes ásványvíz, zöld tea, limonádé, de bármilyen cukrozatlan üdítő, sőt a kávé is megengedett!

5. lépés: Minden nap engedj meg magadnak egy kevés nassolást, mert így nem éhezteted a szervezeted a finomságokra. Ezáltal pedig a diétát is könnyebb betartani! Beiktathatod két étkezés közé vagy akár egyből a főfogások után is.

1 nap:

Reggeli: 2 szelet teljes kiőrlésű pirítós mogyoróvajjal vékonyan megkenve, a tetején néhány karika banánnal. Utána egy alma

Ebéd: Babos tésztasaláta – zöldbabot, sárgarépát, mexikói babsalátát, koktélparadicsomot, újhagymát keverjünk össze kifőtt tésztával. Készíts hozzá öntetet vörösborecetből, fokhagymából és mustárból. Utána 1 pohár natúr joghurt gyümölcsökkel

Vacsora: Sertéscsíkok stroganoff módra – pároljunk hagymát, fokhagymát, zellert, zöld kaliforniai paprikát és répát. Adj hozzá sertéscsíkokat és gombát, szórd meg egy kevés paprikával, és addig pirítsd, amíg a hús meg nem puhul. Öntsd le natúr joghurttal és rizzsel tálald. Utána 1 pohár gyümölcszselé

A nasi: 4 kocka étcsoki, 1 mini pálcikás fagyi

2. nap:

Reggeli:1 kis tál zabpehely felkockázott eperrel vegyítve, 1 pohár csokis-vaníliás puding

Ebéd: Tavaszi zöldséges quiche – felkockázott hagymát, gombát, répát, kaliforniai paprikát pirítsd meg, 4 tojást kevés tejszínnel, sóval, borssal keverj el, majd tedd bele a zöldségeket és egy hőálló edényben süsd aranybarnára.

Vacsora: Mustáros-hagymás sertésszűz zsázsával – pirítsd meg a csíkokra vágott húst. 2 fej cikkekre vágott lilahagymával. Adj hozzá 1 evőkanál mustárt, 2 deci tejszínt, és tálald zöldkörettel. Utána egy kis tál friss ananász

A nasi: 3 csokigolyó, 1 kis zacskó ropi

3. nap:

Reggeli: 1 kis tál gyümölcs, 1 csokis müzliszelet

banános quinoás müzliszelet

Fotó: Shutterstock

Ebéd: Krumplis ratatouille – főzz meg 40 deka krumplit héjában, vágd kockára 40 deka padlizsánnal és cukkinivel együtt, 1 fej hagymát fonnyassz meg, add hozzá a zöldségeket, 2 gerezd fokhagymát, bazsalikommal, oregánóval, sóval, borssal ízesítjük, majd az egészet összepároljuk. Végül 4 felkarikázott paradicsomot is hozzáadunk, és így sütjük készre. Utána 2 kiwi

Vacsora: 1 közepes, csíkokra vágott csirkemellet piríts meg, adj hozzá felkockázva 1/2 fej lilahagymát, 1 újhagymát, 1 kaliforniai paprikát, csilivel, borssal, 2 evőkanál szójaszósszal. Rizzsel vagy rizstésztával tálald.

Egy kis nyalánkság: 2 krémmel töltött csokigolyó, 1 gyümölcsös fagyi

Miért fogyaszt a csoki?

Sokan csodálkozva néznek, ha szóba kerül, hogy a csokoládé segíthet a fogyásban. Pedig több fronton is segíthet a kilók elleni harcban. Egyrészt a benne található flavonoidoknak köszönhetően csökkenti a vércukorszintet és a testzsírt, másrészt nagy mennyiségű rostot tartalmaz, ami növeli a telítettségérzetet. De ami a legfontosabb, hogyha nem kínzod magad, és eszel egy kevés csokit, azzal megakadályozod, hogy nekiess valami kalóriadús vagy alacsony tápértékű finomságnak. Ezzel kiegyensúlyozottabb lesz az étkezésed és jobban tudod tartani a diétát is.

EZ IS ÉRDEKELHET:

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Egy hetes diéta eperrel: itt a pontos program
A május minden évben az eperről szól: gyakorlatilag alig akad olyan, aki nem szereti ezt a csodálatos, zamatos gyümölcsöt. Nemcsak finom íze, de az egészségre gyakorolt jótékony hatásai miatt is érdemes pár napos eperdiétát tartani. Alább egyhetes menüt ajánlunk, középpontban a szuper bogyós gyümölccsel.
Mutatjuk, hogy szépít meg a kávé! Most figyelj!
Összegyűjtöttük, mire használhatja szépségápolási rutinjában a kávét, illetve a kávézaccot.
Ezek a gyógynövények segíthetnek, ha allergiás vagy
A pollenszezonnal járó szénanátha hónapokig megkeserítheti az érintettek életét: bedugult, kipirosodott orr, gyakori tüsszögés, viszkető szemek… Számukra jó hír, hogy rengeteg olyan növény van, ami enyhíti a szervezet által adott túlzott reakciókat.
Így eddz, ha városban élsz!
Sok városlakó figyeli irigykedve a zöldövezetben, agglomerációban, vidéken lakókat: ők bezzeg mindennap kirándulhatnak, ha akarnak. Pedig a nagyváros is megannyi lehetőséget rejt, felfedezni valót kínál, szóval túracipőt fel, indulhat az urbánus túra!
Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.

Ajánlataink