Kevés kalória és rengeteg tápanyag van benne, emellett igazi diétás csodákat lehet elérni a túróból készült finomságokkal.

Csak úgy hullanak a kilók, ha ezzel a módszerrel diétázol

Szuperételnek manapság a különleges gyümölcsöket, magvakat és a világ túlsó végéből érkező, számunkra szinte ismeretlen élelmiszereket nevezik, pedig elérhető közelségben, ráadásul ezekhez képes kedvező áron is hozzájuthatunk a valódi csodához; a túróhoz. Más tejtermékekkel ellentétben, ez a diéták igazi nagyágyúja, hiszen rendkívül alacsony a zsírtartalma, de annál gazdagabb fehérjében, így hatékonyan támogatja a fogyást és megbízhatóan segíti az izomépítést. Ezeken kívül van még egy rendkívüli tulajdonsága: a magas fehérjetartalom tartósan alacsonyan tartja az inzulinszintet. Ennek eredményeként elkerülhető a nassolás iránti sóvárgás, ráadásul a zsírégetés is felgyorsul.

Sokoldalú, mint egy díva

A túró íze valahol a joghurt és a hagyományos krémsajt között helyezkedik el, így a desszertekhez és a szendvicsekhez is pompásan illik, ráadásul kiadós, ez pedig óriási előnye a más, gyorsan unalmassá váló diétás ételekkel szemben.

Így működik: cseréljük ki a reggelit és a két másik főétkezés egyikét egy olyan receptre, amely bőven tartalmaz túrót. Így felszerelkezve garantáltan nem tör ránk a farkaséhség és nem gyötör a zsémbes sóvárgás a nassolás után, ráadásul tele leszünk energiával. Különböző zöldségekkel, gyümölcsökkel keverve pedig biztosan nem lesz unalmas.

Mintaétrend

Reggeli omlett, túrós töltelékkel

Hozzávalók 4 adaghoz: 140 g liszt, só, 2 tojás, 2,8 dl tej, 60 g olvasztott vaj, 2 ek. növényi olaj, 400 g túró, 100 g bogyós gyümölcs

Elkészítés: a lisztet keverjük el egy csipet sóval, keverjük hozzá a tojásokat és a tejet, majd a vajat is. A kész tésztát hagyjuk kelni kb. 30 percig. Ha megkelt, osszuk 8 részre és süssük meg egy serpenyőben az olajon. Kenjük meg a túróval, hajtogassuk össze, tálaljuk a bogyós gyümölcsökkel.

Elkészítési idő: 25 perc

1 adag: 471 kcal

Könnyű ebéd vagy vacsora

Rétegelt saláta

Hozzávalók 3 adaghoz: 100 g hajdina, só, 150 g vörös káposzta, 150 g paradicsom, 1 doboz konzerv lencse (400 g), 2 tk. salátafűszer, 3 ek. növényi olaj, 100 g, spenót, 80 g túró

Elkészítés: forraljuk fel a hajdinát 2 dl vízzel és a sóval, majd lassú tűzön kb. 15 percig főzzük, utána szűrjük le. Vágjuk csíkokra a káposztát, szeleteljük fel a paradicsomot, a lencsét csepegtessük le. Keverjük össze a salátafűszert 2 evőkanál vízzel és az olajjal, majd adjunk a vörös káposztához ebből másfél evőkanállal. A hozzávalókat a spenóttal együtt elosztjuk 3 pohárban, a maradék öntetet ráöntjük, a tetejükre szétosztjuk a túrót.

Elkészítési idő: 30 perc

1 adag: 399 kcal

Könnyű vacsora vagy bőséges reggeli

Vitamin szelet, szalonnával

Hozzávalók 2 adaghoz: 80 g növényi csíra, 200 g túró, 180 g gomba, 8 koktélparadicsom, 8 szelet bacon, 1 ek. növényi olaj, 4 szelet teljes kiőrlésű pirítós kenyér, só, bors

Elkészítés: tegyünk félre egy kis növényi csírát a díszítéshez, a többit durvára vágjuk és a túróhoz keverjük. Tisztítsuk meg a gombát, szeleteljük fel a paradicsomot. A szalonnát süssük ropogósra a serpenyőben és vegyük ki. Tegyük a helyére a paradicsomot és a gombát és kb. 4 percig pároljuk, közben forgassuk meg. Eközben pirítsuk meg a kenyérszeleteket. A tetejére tegyük a csírával kevert túrót, erre a paradicsomot és a gombát, ízesítsük sóval és borssal. A szalonnát vágjuk kisebb darabokra és tegyük a tetejére, majd rakjuk a tetejére a maradék csírát díszítésként.

Elkészítési idő: 20 perc

1 adag: 380 kcal

 

EZ IS ÉRDEKELHET:

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Fitness lady lett a nagymama, Gabi 50 évesen kezdett versenyezni
Sokan alig akarják elhinni, hogy Koltai Gabriella túl van a hatodik X-en. Az pedig még meglepőbb, hogy csak 40 éves kora után kezdett el edzőterembe.
Ez a legjobb őszi vacsora, ha le akarsz dobni pár kilót
A francia hagymalevesek ízvilágát varázsolhatod az asztalra ezzel a recepttel. Olcsó, egyszerű és nagyon finom! A fűszeres, krémes mártásban sült cukkinispagetti méltán lehet az ősz egyik legkedveltebb vacsorája nálad is!
Így kerüld el az őszi depressziót, ez a legjobb trükk
Ahogy a nyári napok véget érnek és beköszönt az ősz, szinte törvényszerű, hogy sokkal rosszabb lesz a kedvünk. De miért? És mit tegyünk ellene?
Íme a nagy bőrtípus teszt! Mutatjuk, hogy kell ápolni az arcod
A legtöbben nem vagyunk pontosan tisztában azzal, hogy milyen is a bőrtípusunk, így gyakran nem is olyan termékeket használunk, amelyek nekünk valók. Épp ezért érdemes ennek utánajárni!
Mennyei cukormentes csokitorta őszre
Azt hitted, hogy ha fogyókúrázol, a csokoládé szigorúan tilos? Pedig nem, ha étcsokiról van szó! Építsd bele a diétádba, mutatjuk, miért!
Tésztát és pizzát esznek egész nap, mégsem híznak: íme az olasz titok
Az olaszok híresek arról, hogy imádják a konyhájukat, és aki járt már Itáliában, pontosan tudja, hogy miért: finom ízek, minőségi alapanyagok, és az ember csak utólag gondolkodik el azon, vajon ennyi tészta után hogyhogy nincsenek tele az olasz utcák túlsúlyos emberekkel.
Főtt tojás vagy lágy tojás? Melyik az egészségesebb?
A hatékony diéta titka a fehérjében és tápanyagokban dús reggeli, hiszen így egészen délig nem leszel újra éhes, így a délelőtti nassolás kimarad a napi menüből.
Nem mindegy, miből főzöl: lisztválasztó kisokos
A liszt egy fontos alapanyag, amelyet sokféle étel elkészítéséhez használunk. Egyes fajták azonban egészségesebbek, mint mások. Honnan tudjuk, hogy melyiket válasszuk? Mutatjuk!

Ajánlataink