Almás-szőlős sajtsaláta
Hozzávalók (4 személyre):
- 200 g nagy szemű szőlő
- 2 db nagyobb, savanykás alma
- 1-2 ek citromlé
- 1 kis fej lila hagyma
- 100 g feta vagy lágy kecskesajt
- 4 ek fehérborecet
- ½ tk méz
- só
- bors
- 6 ek olívaolaj
- ½ fej jégsaláta vagy rukkola
- esetleg valamilyen mag dió, pekán
ELKÉSZÍTÉS:
1. A megmosott szőlőszemeket vágjuk félbe, ízlés szerint ki is magozhatjuk. A megmosott almák magházát távolítsuk el, a gyümölcshúst kockázzuk fel, és azonnal locsoljuk meg a citromlével. A lila hagymát tisztítsuk meg, karikázzuk fel. A sajtot vágjuk kockákra.
2. Az öntethez a fehérborecetet keverjük ki a mézzel, ízlés szerint sóval, frissen őrölt borssal, majd kis adagokban az olívaolajjal, Forgassuk bele a falatnyi darabokra tépkedett jégsalátát, és terítsük tálba. Keverjük hozzá a sajt felét, a szőlőt, a lila hagymát és az almát, végül szórjuk rá a maradék sajtot. Azonnal tálaljuk. Rozskenyér illik hozzá.
Elkészítési idő: 45 perc
EZ IS ÉRDEKELHET:
- Alternatív megoldások egészséges pizzához – 5 tuti recept
- Alakkímélő és pénztárcabarát ételek minden napra
- Fogyj velünk! 1500 kalóriás étrend 1 hétre szakértőnktől
- Leves a fogyókúrában: így készítsd el, hogy egészséges és könnyű legyen!