Volt már olyan érzésed, hogy unod a bolti salátaönteteket? Tele vannak hozzáadott cukorral, tartósítószerekkel, és az ízük sem mindig meggyőző. Mi is így voltunk vele – egészen addig, amíg egy szép napon ki nem próbáltuk ezt a házi citromos vinaigrette-et. Egyszerű, friss, élénk, és szinte mindenhez illik. Salátákhoz, grillezett zöldségekhez, de akár pácként is használhatod. Csak néhány alapanyag kell hozzá, amit szinte mindig megtalálsz otthon, és máris egy új szintre emelheted a kajáidat – egészségesen, gyorsan és finoman.
Próbáld ki te is – nem fogod megbánni!
Citromos vinaigrette recept
Hozzávalók:
- 1/2 csésze extra szűz olívaolaj
- 1/4 csésze frissen facsart citromlé (körülbelül 2 citromból)
- 1 evőkanál Dijoni mustár
- 1 evőkanál méz vagy juharszirup
- 1 gerezd fokhagyma, finomra reszelve vagy aprítva
- só és frissen őrölt bors ízlés szerint
Fotó: freepik
Elkészítés
Egy kis tálban vagy befőttesüvegben keverd össze a citromlevet, a mustárt, a mézet és a fokhagymát. Folyamatos keverés közben lassan csorgasd hozzá az olívaolajat, amíg szép, selymes állagú nem lesz. Ízesítsd sóval és borssal, kóstolj közben bátran. Zárt üvegben a hűtőben akár egy hétig is eláll. Használat előtt rázd fel, és már mehet is a salátádra.
Ez az öntet nemcsak finom, hanem tökéletes kiegészítője lehet bármelyik egészségtudatos étrendnek. Nem kell kompromisszumot kötnöd az íz rovására – sőt, könnyen lehet, hogy ez lesz az új kedvenced.
Próbáld ki még ma, és hagyd, hogy a salátád – és a napod – egy kicsit frissebb, élénkebb, citromosabb legyen.
EZ IS ÉRDEKELHET:
- S. O. S. diéta, ha szorít a ruha derékban: 3 nap alatt 1,5 kg mínusz
- Könnyű tavaszi salátadiéta a karcsú alakért
- Tudatos fogyás karcsúsító gondolatokkal
- Bulgur kontra köles: mennyi szénhidrát van a gabonákban?