A sikeres súlyvesztés egyik legfontosabb hozzávalója a tudatosság. Ezek a jó tanácsok segíthetnek tartósan megszabadulni a súlyfeleslegtől.

Tudatos fogyás karcsúsító gondolatokkal

Ezeket felejtse el!

Csak apróságokat

Jól hangzik, de többnyire önbecsapásról van szó: aki folyton úgy érzi, hogy nem eszik semmi „rendeset”, sokszor lényegesen több kalóriát vesz magához, mint egy normál adag elfogyasztásával.

Nincs maradék!

Semmi se vesszen kárba, egyél meg mindent a tányérodról! – gyerekkorunktól kezdve ezt tanuljuk. Ám ez ahhoz vezet, hogy egy idő után nem vesszük figyelembe a természetes telítettségérzést sem.

Evés=boldogság

A stresszes időszakokban az ember természetesen megengedhet magának egy kis csokoládét. Ám aki az evést folyton önmaga vigasztalására használja, csapdába kerül, hiszen függeni kezd a kalóriában gazdag édes vagy zsíros ételektől!

A siker titka a koplalás

Helytelen! Ha naponta 1200-nal kevesebb kalóriát visz be a szervezetébe, az anyagcseréje „őrlángra” kapcsol. A következmény: rögtön meglátszik, ha a szokásosnál picit többet eszik.

„Majd kitalálom, mit veszek…”

Mindig listával – és ne üres gyomorral! – menjen bevásárolni. Ha a boltban dönti el, hogy mit készít és mire vágyik, akkor hajlamos az ember olyan hizlaló termékeket is a kosarába tenni, amire nincs is szüksége. A bevásárlást is intézze tudatosan! Kivételt képeznek ez alól a friss zöldségek és gyümölcsök, hiszen ezek legtöbbjét bátran fogyaszthatja, és általában csak a helyszínen derül ki, hogy melyik áru mennyire friss.

Erre gondoljon!

Háromszor, rendesen

Aki reggelire, ebédre és vacsorára is elegendő ételt vesz magához, az jobban átlátja az adagokat. Sok kalóriát spórolhat meg, ráadásul az egészséges körettel elfogyasztott főételek a megfelelő tápanyagbevitelhez is hozzájárulnak.

Figyelek magamra!

Annak, hogy a testünkkel és a lelkünkkel jót tegyünk, sok módja van. Masszázs, pihenés, könnyű sport – ezektől jobb lesz a kedve, ám nem nő a súlya!

Néha gyalog

Kutatások bebizonyították: napi 3000 pluszlépés fitté tesz! Az általános ajánlások szerint napi 10000 lépés lenne ideális – sétáljon, sportoljon, lehetőleg a természetben, amikor csak teheti!

Sport után valami könnyűt

Ha a testmozgás után némi gyümölcsöt és teljes értékű szénhidrátot eszik, sokkal hosszabb ideig érzi a sportolás áldásos hatását.

Most jóllaktam!

Az emberi szervezet okos, pontosan jelzi, mire van szüksége, és mikor elég valamiből. Egyszerűen csak meg kell tanulnia hallgatni rá!

Csak nyugodtan!

Az evés örömet okoz, ám ezt csak akkor érzi az ember, ha elég időt szán rá. Étkezzen lassan, nyugodtan!

Pozitív visszajelzések

Ha fogyni szeretne, szüksége van támogatásra. Mesélje el tehát a szeretteinek, hogy mire készül, és milyen életmódbeli változtatásokat vezet be. Meglátja, biztatni fogják, ráadásul nem fognak majd fukarkodni a dicsérő szavakkal sem.

EZ IS ÉRDEKELHETI:

Hozzászólások

Végre itt a tavasz, mutatjuk milyen cipő lett most a divat
Beköszöntött a tavasz, az új évszak pedig annak rendje és módja szerint magával hozta az ébredő természetet, a vérpezsdítő színeket és a legüdítőbb cipőtrendeket. Az idei szezonra határozottan az üde színfoltok, valamint a játékos vonalvezetések keveredése lesz a jellemző.
Imádod a tojást? Akkor ezt a három diétát ismerned kell!
Bár elsőre brutálisnak tűnhet a tojásdiéta, ez a kúra úgy segít gyorsan fogyni, hogy nem veszítesz közben izomtömeget.
Hogy lesz a nagy fogyás után formás a comb és a vádli?
A hölgyek szeretnének formás combokkal, a férfiak izmos vádlival büszkélkedni, ám ez nem mindenkinek adatik meg. Sok tényező közrejátszhat abban, hogy miért válhatnak esztétikailag kifogásolhatóvá az alsó végtagok.
Szeretsz bringázni? Akkor erre most nagyon figyelj!
Gyakori, hogy a kerékpárunk egész télen a fészerben, garázsban áll, de ez nem jelenti azt, hogy a tavasz beköszöntével elég csak leporolni egy kicsit, és már nyeregbe is ülhetünk.
Tanulj meg tavasszal meditálni, segítünk elkezdeni
Beköszöntött a március, ami a megújulás időszaka. Ennek pedig nem csak a ruhatárunkban és az otthonunkban kell megtörténnie, de a lelkünkben is.
Fehérjediéta a szakértőtől- 7 napos mintaétrenddel
Most, hogy itt a tavasz szeretnél gyorsan megszabadulni a feleslegtől, hogy beleférj a ruháidba. Íme egy remek étrend, ami segít megszabadítani a télen felkerült néhány kilótól.
Így segíti a fogyást az árpafűlé
Ez a zöld elixír sokat tesz az egészségünkért, a szépségünkért és az alakunkért, ezért érdemes rendszeresen kortyolgatnunk.
A legjobb tippek, hogyan maradjunk formában 50 felett
Az ötödik X után sem kell lemondanunk a mozgás öröméről és jótékony hatásairól. Sőt mi több, ez az a kor, amikor még inkább szükség van rá, hiszen nagyban hozzájárul ahhoz, hogy könnyebben átvészeljük a változásokat
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.