Oldal kiválasztása
A sikeres súlyvesztés egyik legfontosabb hozzávalója a tudatosság. Ezek a jó tanácsok segíthetnek tartósan megszabadulni a súlyfeleslegtől.

Tudatos fogyás karcsúsító gondolatokkal

Mi az, amit felejtsen el?

Csak apróságokat

Jól hangzik, de többnyire önbecsapásról van szó: aki folyton úgy érzi, hogy nem eszik semmi „rendeset”, sokszor lényegesen több kalóriát vesz magához, mint egy normál adag elfogyasztásával.

Nincs maradék!

Semmi se vesszen kárba, egyél meg mindent a tányérodról! – gyerekkorunktól kezdve ezt tanuljuk. Ám ez ahhoz vezet, hogy egy idő után nem vesszük figyelembe a természetes telítettségérzést sem.

Evés=boldogság

A stresszes időszakokban az ember természetesen megengedhet magának egy kis csokoládét. Ám aki az evést folyton önmaga vigasztalására használja, csapdába kerül, hiszen függeni kezd a kalóriában gazdag édes vagy zsíros ételektől!

A siker titka a koplalás

Helytelen! Ha naponta 1200-nal kevesebb kalóriát visz be a szervezetébe, az anyagcseréje „őrlángra” kapcsol. A következmény: rögtön meglátszik, ha a szokásosnál picit többet eszik.

„Majd kitalálom, mit veszek…”

Mindig listával – és ne üres gyomorral! – menjen bevásárolni. Ha a boltban dönti el, hogy mit készít és mire vágyik, akkor hajlamos az ember olyan hizlaló termékeket is a kosarába tenni, amire nincs is szüksége. A bevásárlást is intézze tudatosan! Kivételt képeznek ez alól a friss zöldségek és gyümölcsök, hiszen ezek legtöbbjét bátran fogyaszthatja, és általában csak a helyszínen derül ki, hogy melyik áru mennyire friss.

Erre gondoljon!

Háromszor, rendesen

Aki reggelire, ebédre és vacsorára is elegendő ételt vesz magához, az jobban átlátja az adagokat. Sok kalóriát spórolhat meg, ráadásul az egészséges körettel elfogyasztott főételek a megfelelő tápanyagbevitelhez is hozzájárulnak.

Figyelek magamra!

Annak, hogy a testünkkel és a lelkünkkel jót tegyünk, sok módja van. Masszázs, pihenés, könnyű sport – ezektől jobb lesz a kedve, ám nem nő a súlya!

Néha gyalog

Kutatások bebizonyították: napi 3000 pluszlépés fitté tesz! Az általános ajánlások szerint napi 10000 lépés lenne ideális – sétáljon, sportoljon, lehetőleg a természetben, amikor csak teheti!

Sport után valami könnyűt

Ha a testmozgás után némi gyümölcsöt és teljes értékű szénhidrátot eszik, sokkal hosszabb ideig érzi a sportolás áldásos hatását.

Most jóllaktam!

Az emberi szervezet okos, pontosan jelzi, mire van szüksége, és mikor elég valamiből. Egyszerűen csak meg kell tanulnia hallgatni rá!

Csak nyugodtan!

Az evés örömet okoz, ám ezt csak akkor érzi az ember, ha elég időt szán rá. Étkezzen lassan, nyugodtan!

Pozitív visszajelzések

Ha fogyni szeretne, szüksége van támogatásra. Mesélje el tehát a szeretteinek, hogy mire készül, és milyen életmódbeli változtatásokat vezet be. Meglátja, biztatni fogják, ráadásul nem fognak majd fukarkodni a dicsérő szavakkal sem.

EZ IS ÉRDEKELHETI:

Hozzászólások

Ezért nagyon fontos a nőknek az olajos magvak fogyasztása!
Ásványi anyagokban, vitaminokban, rostokban gazdag élelmiszerek, amelyek kiemelt szerepet játszhatnak a női egészségmegőrzésben. A magvak nem véletlenül a kedvenceink!
Kitörés felturbózva – Top 6 variáció Béres Alexandrától
A klasszikus, bevált gyakorlatokba is lehet némi nehezítést, izgalmat csempészni. Íme, a comb és a farizom formálásának adu ásza, a kitörés – egy kicsit másképp.
Ezt rágcsálja! 12 alacsony szénhidráttartalmú nasi
Nem kell lemondani a finomságokról, csak válasszuk meg jól, hogy mit falatozunk. Olyan egészséges, alacsony szénhidráttartalmú ételeket gyűjtöttünk össze, amelyekből mértékkel nyugodtan csemegézhetünk.
A szabadtéri sport 6 szabálya járvány idején + Gyakorlatok
Amíg nincs kijárási tilalom, addig a biztonsági szabályok betartásával megengedett a szabadban sportolni. Mik a legfontosabb előírások, és milyen gyakorlatokat végezzünk? Útmutatónkból kiderül.
„Élvezem, hogy kísérletezhetek a konyhában!” – interjú Végh Judit színésznővel
Áprilisi címlaplányunk, Végh Judit az év elején komoly változtatást eszközölt ez életmódjában: vegán lett. A színésznővel az új táplálkozási szokásairól is beszélgetünk a vele készült interjúban.
Feszült? Ideges? Segítenek ezek a stresszűző ételek!
A szorongás, az aggodalom és a stressz – főleg most – sokak életének része, és már az egészségünkre is hatással van. Ezen az állapoton azonban sporttal és helyes étrenddel is javíthatunk.
Félelem, önsajnálat vagy lustaság? A halogatás lélektana
A nehéz helyzetekben a problémaorientált ember a kétségbeesés és a passzivitás köntösébe bújik. De van-e kiút ebből a viselkedésformából, hogyan győzhető le a halogatás?
Nagy diétaválasztó – milyen fogyókúrás módszer illik önhöz?
Érdemes a személyiségtípusát is figyelembe vennie, mielőtt belevágna az étkezése megreformálásába. Nézze meg, melyik kategóriába tartozik és segítünk, hogyan könnyíthetné meg az életmódváltást.
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.