Szerencsére a diétázók nagyon kreatívok és mindig beújítanak valami ínycsiklandó, egészséges és új receptet. Nem történt ez most sem másként, forradalmi ötlettel, a dió-panírral rukkolt elő az egyik közösségi oldalon.
Diéta szempontjából a dió legnagyobb előnye, hogy teltségérzetet kelt, és mivel lassan szívódik fel, így jó ideig nem leszel éhes tőle. Ráadásul ebben a receptben a gyömbér is szerepel, ami szintén rengeteg pozitív hatással rendelkezik, és hatékony szerepe van a zsírégetésben is. Az a fantasztikus ebben a panírozási módban, hogy lényegesen kevesebb szénhidráttal sütheted ki a kedvenc húsodat, mint egyébként. Ráadásul sokkal gyorsabban el is készülsz, és még ízletesebb ebédet készíthetsz.
Miért érdemes több diót enni?
A dió valóságos vitaminbomba, tele A- és E-vitaminnal, valamint B-vitaminokkal. Levele gazdag C-vitaminban, a diólevélből készült teát bőrproblémákra, hajhullás, és izzadás, főleg lábizzadás ellen használják. Az E-vitamin rendkívül hasznos antioxidáns, amely minden nyálkahártya működését javítja.
A dióban levő omega-3 zsírsavak javítják a szervezet inzulintermelését, így szerepük lehet a cukorbetegség megelőzésében. Az esszenciális zsírsavak a vérnyomást és a koleszterinszintet is képesek rendben tartani, valamint segítenek kivédeni a vérrögképződést, és védik az érfalak rugalmasságát. Ezzel segítenek megelőzni a keringési rendszer betegségeit. Az egészsége zsírsavak az optimális idegrendszeri és agyműködéshez is hozzájárulnak, így a gyerekektől a felnőttekig mindenkinek ajánlható a diófogyasztás – legalább napi 3-5 szem. A vastagbél-, mell- és prosztatarák kialakulása ellen is védhet. Folsavtartalma a várandósok számára is hasznossá teszi, de van benne mangán, réz, kálium, kalcium, vas, magnézium, cink és szelén is. Olaja remek bőrnyugtató, számos kozmetikai termék alapanyaga.
Dióbundás csirkemell
Hozzávalók:
- 1/2 kg csirkemell
- 2 tojásfehérje
- 2+2 ek. szénhidrátcsökkentett liszt
- 2 ek. darált dió
- só
- 1/2 ek. gyömbérpor
Így készítsd:
A tojásfehérjét verd fel kemény habbá, majd óvatosan keverd bele a sót, gyömbérport, darált diót, illetve a 2 evőkanál lisztet. A besózott csirkemell csíkokat előbb lisztben forgasd meg, azután a masszában, majd süsd ki.