Egy jó rántott húsnál kevés istenibb ebédet vagy vacsorát tudunk elképzelni. A jó hír, hogy nyugodtan fogyaszthatod ezt az ételt. Csak persze kicsit módosítanod kell a megszokott recepten. Aggodalomra viszont semmi okod: amit most mutatunk, az igazán mennyei finomság! Jobban fogod kedvelni, mint az eredetit.

Diétás rántott hús, roppanós bundában! Ez a legjobb recept

Szerencsére a diétázók nagyon kreatívok és mindig beújítanak valami ínycsiklandó, egészséges és új receptet. Nem történt ez most sem másként, forradalmi ötlettel, a dió-panírral rukkolt elő az egyik közösségi oldalon.

Diéta szempontjából a dió legnagyobb előnye, hogy teltségérzetet kelt, és mivel lassan szívódik fel, így jó ideig nem leszel éhes tőle. Ráadásul ebben a receptben a gyömbér is szerepel, ami szintén rengeteg pozitív hatással rendelkezik, és hatékony szerepe van a zsírégetésben is. Az a fantasztikus ebben a panírozási módban, hogy lényegesen kevesebb szénhidráttal sütheted ki a kedvenc húsodat, mint egyébként. Ráadásul sokkal gyorsabban el is készülsz, és még ízletesebb ebédet készíthetsz.

Miért érdemes több diót enni?

A dió valóságos vitaminbomba, tele A- és E-vitaminnal, valamint B-vitaminokkal. Levele gazdag C-vitaminban, a diólevélből készült teát bőrproblémákra, hajhullás, és izzadás, főleg lábizzadás ellen használják. Az E-vitamin rendkívül hasznos antioxidáns, amely minden nyálkahártya működését javítja.

A dióban levő omega-3 zsírsavak javítják a szervezet inzulintermelését, így szerepük lehet a cukorbetegség megelőzésében. Az esszenciális zsírsavak a vérnyomást és a koleszterinszintet is képesek rendben tartani, valamint segítenek kivédeni a vérrögképződést, és védik az érfalak rugalmasságát. Ezzel segítenek megelőzni a keringési rendszer betegségeit. Az egészsége zsírsavak az optimális idegrendszeri és agyműködéshez is hozzájárulnak, így a gyerekektől a felnőttekig mindenkinek ajánlható a diófogyasztás – legalább napi 3-5 szem. A vastagbél-, mell- és prosztatarák kialakulása ellen is védhet. Folsavtartalma a várandósok számára is hasznossá teszi, de van benne mangán, réz, kálium, kalcium, vas, magnézium, cink és szelén is. Olaja remek bőrnyugtató, számos kozmetikai termék alapanyaga.

Dióbundás csirkemell

Hozzávalók:

  • 1/2 kg csirkemell
  • 2 tojásfehérje
  • 2+2 ek. szénhidrátcsökkentett liszt
  • 2 ek. darált dió
  • 1/2 ek. gyömbérpor

Így készítsd:

A tojásfehérjét verd fel kemény habbá, majd óvatosan keverd bele a sót, gyömbérport, darált diót, illetve a 2 evőkanál lisztet. A besózott csirkemell csíkokat előbb lisztben forgasd meg, azután a masszában, majd süsd ki.

 

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ezért fogyott le Alexandra: "30 kiló plusszal nem tudnék a lányom után futni"
Amikor végre szíve alatt hordhatta várva-várt kisbabáját, Alexandra mindent megengedett magának. Aztán szembesült a kilók növekvő számával, így megtette élete első újévi fogadalmát, és azóta nem is tért le a fogyás útjáról.
Hiába sportolsz, nincs változás? Ez a 6 edzéshiba gátolhat a fejlődésben
Van néhány tipikus edzéshiba, amelybe szinte mindenki beleesik, legyen bár kezdő vagy haladó. Talán te is éppen egy ilyen baki miatt nem látod az áhított eredményt...
Villámgyors sminktrükkök a forróságra: ragyogj 2 perc alatt!
Elaludtál vagy rohansz valahova, netán egyáltalán nem szeretsz a sminkeléssel pepecselni? Akkor ezek a praktikák segítenek abban, hogy csupán két perc alatt friss és tökéletes legyen a külsőd!
 Fogyás három fázisban: diétázz dinnyével
Képtelenség ellenállni ennek a zamatos és édes finomságnak nyáron, és szerencsére nem is kell, hiszen még a fogyókúrát is segíti: egy hét alatt akár négy kilótól is megszabadulhatunk!
Miért tökéletes a cukkini egy diétához?
Egy kis nyalánkságot készítenél belőle? Arra is van két nagyszerű receptünk!
10 óriási változás, ha rendszeresen úszol
Kiváló módja annak, hogy tegyünk az egészségünkért: egy óra úszás majdnem annyi kalóriát éget el, mint a futás, anélkül hogy bármilyen negatív hatással lenne a csontokra és az ízületekre.
15 kilót fogyott Brigi, mert rájött, hol nem szabad hibázni
Molnár Brigitta táncosnak készült, de egy sérülés miatt meghiúsult az álma. Miután abbahagyta a sportot, három hónap alatt 15 kilót hízott. Többek között a saját diétázós csalódásai miatt kezdett el táplálkozási tanácsadással foglalkozni.
A legjobb trükkök, hogy ráncmentes maradjon az arc
A szarkalábak, ráncok az öregedés természetes velejárói, hiszen a bőr a kor előrehaladtával veszít rugalmasságából, kollagéntermelése csökken. Néhány tipp, amelyek segítségével késleltethető a ráncok megjelenése.

Ajánlataink