Biztosan te is hallottál már a kollagén tartalmú kiegészítőkről, esetleg fontolgattad is, hogy ki kéne próbálni valamelyiket. Na de melyiket? Hiszen rengeteg különféle termék elérhető, így meglehetősen trükkös feladat kiválasztani, hogy számodra vajon melyik lenne a legjobb. Ebben az útvesztőben segítünk eligazodni néhány hasznos tanáccsal!

3+1 dolog, amire érdemes figyelni kollagén vásárláskor!

Mi is az a kollagén?

A kollagén egy aminosavakból felépülő, rendkívüli teherbírású rostos fehérje, amely a szervezetünkben fontos szerepet tölt be, hiszen megtalálható a csontokban, az erekben, az izmokban és ínszalagokban, ínakban, de a bőrben, körömben és a hajban is. A szervezetünk az idő előrehaladtával egyre kisebb mennyiségben termeli ezt a fehérjét, amely azonban a kollagén tartalmú kiegészítőkkel kényelmesen, költséghatékonyan és gyorsan pótolható!

Mire figyelj kollagén vásárláskor? 3+1 hasznos tipp a döntéshez!

1. Forma

Ha végigböngészed a kollagén termékek széles választékát, láthatod, hogy poralapú termékek ugyanúgy léteznek, mint kapszulák vagy italok. Elsődlegesen érdemes figyelembe venned, hogy számodra melyiknek a szedése a legkényelmesebb. Ha az egyszerű és praktikus megoldások híve vagy, a kollagén por igazán jó döntés lehet, hiszen napi egy alkalommal kell feloldanod a megadott mennyiséget egy kis vízben, és már meg is oldottad a kollagénpótlást! Ráadásul igazán finom ízek közül választhatsz, de ízesítetlen verzió is létezik, ha ezt kedveled jobban.

2. Személyes preferenciák

A termékeket összehasonlítva láthatod, hogy nem csak formában és kiszerelésben térnek el egymástól, de a napi ajánlott mennyiséggel bevihető kollagén adag is széles skálán mozog. Ha az elsődleges célod a bőröd és hajad épségének megőrzése, érdemes egy olyan verziót választanod, amely más hatóanyagokat, akár hialuronsavat, esetleg kókuszolajat vagy C-vitamint is tartalmaz, így még ütősebb szépségkoktélt kapunk végeredményként! Amennyiben inkább az ízületvédelem van fókuszban, esetleg az izomtömegnövelés a célod és ehhez keresed a legjobb terméket, jó ötlet lehet olyan kollagént választani, ami magas hatóanyagtartalommal bír. Gondoltál arra, hogy az izomépítés során a fehérjepor fogyasztása is nagyon hasznos segítség lehet a mindennapokban? A kollagénnel igazán ütős duót alkotnak!

3. Kiszerelés

Úgy érzed, még mindig több termék is van, ami minden kritériumnak megfelel? Keress olyan kollagént, amiből létezik kisebb kiszerelés is, esetleg minta verzió, így ki tudod próbálni, mielőtt meghoznád a végleges döntést. Sőt – miért kellene feltétlenül végleges döntést hozni? Akár azt a megoldást is választhatod, hogy különféle ízekből, akár különféle termékekből rendelsz mintákat, így minden nap azt az ízt választhatod, amihez épp kedved támad!

+1 Speciális étkezési igények

Vegán életmódot folytatsz és már régen feladtad a kollagén termékek böngészését, hiszen úgyis mindegyik állati eredetű? Hiba lenne így döntened – ma már vegán termékek széles kínálatából válogathatsz, a kollagén esetében is elérhető számos növényi eredetű alternatíva. Érdemes felfedezned ezeket: rengeteg olyan étrend-kiegészítő létezik, amelyek tökéletesen beilleszthetőek a vegán életmódba is és pontosan ugyanolyan hatékonysággal bírnak, mint az állati eredetű termékek. Ha esetleg más kritériumot kell figyelembe venned a választáskor, akkor se ess kétségbe: biztos, hogy létezik olyan kollagén, ami minden igényednek megfelel és elégedetten fogyaszthatod majd!

kollagén

Képek forrása: myprotein.hu

Érd el a céljaid a Myprotein segítségével

Még nem találkoztál a márkával? Itt az ideje, hogy megismerd! A Myprotein egy vezető sporttáplálkozási márka, amely minőségi termékek óriási kínálatát biztosítja, köztük fehérjeporokat, vitaminokat és ásványi anyagokat, magas fehérjetartalmú ételeket, snackeket és technikai ruházatot.

És hogy miért különleges a Myprotein? Törekvésük, hogy világszerte lendületet adjanak az embereknek a célkitűzéseikhez, a mindenki számára elérhető legjobb sporttáplálkozási termékek által. Széleskörű kínálatukból nem hiányozhatnak a vegetáriánus, vegán, tejmentes vagy éppen gluténmentes termékek sem, így gondoskodnak arról, hogy valóban bármely vásárlójuk élvezhesse a magas minőségű táplálkozás előnyeit!

EZ IS ÉRDEKELHET:

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Isteni húsvéti piskótatekercs, glutén- és cukormentesen
Húsvétkor sem kell feltétlenül feladnunk a diétánkat, hiszen számtalan finomság készülhet cukor nélkül, gluténmentesen.
Szuper karcsúsító receptek karfiolból! Így élmény fogyni
A karfiol az egyik legnépszerűbb zöldségünk, nem véletlenül. Sokoldalúan felhasználható, számos elkészítési módját ismerjük, ráadásul magas vitamin- és ásványianyag-tartalmának köszönhetően segít az egészség megőrzésében.
Ez a húsvét diétás kedvence: avokádóval töltött tojás
Az avokádó és a tojás egészségre gyakorolt kiváló hatásain túl az is mellette szól – főleg, ha a testsúly csökkentése a cél –, hogy zsírtartalma miatt hamar teltségérzetet okoz.
Cukormentes kókuszkeksz, ebből bármennyit ehetsz
Reggelire és kávé mellé is remek. Glutén,- és laktózmentes. Elkészítése gyors és könnyű. Bárhová magaddal viheted, Így mindig lesz nálad egy kis diétás nasi.
Minden, amit egy diéta előtt nagyon fontos tudnod!
Jó, ha tudja, hogy ha belevág egy diétába, nem csak a kilók fogyatkozására számíthat, sok egyéb kísérő jelenséggel is találkozik majd. A nehézségek jó esetben csak átmenetiek, a pozitívumokat pedig ügyesen használja ki és élvezze!
Ébresztő! - Tavaszi méregtelenítés a legjobb zöldségekkel
Várd könnyedén, energiával telve a tavaszt! Ehhez szükség lesz egy komolyabb méregtelenítő programra, amelynek segítségével megtisztíthatod a szervezeted, megszabadulhatsz a lerakódott méreg- és salakanyagoktól. Legalább 3 napon át tarts zöldség- és gyümölcskúrát. Az alábbi 15 zöldség- és gyümölcsféléből válogass, így biztos lehetsz a sikerben.
Itt a nők új kedvence a spenótos sajtfasírt
Ez az előétel egészséges, eszméletlen finom, és nem hizlal: alig van benne szénhidrát!
Végre kiderült mi a sikeres diéta titka
Márciusban már csak emlék a legtöbb újévi fogadalom – köztük a fogyókúrára vonatkozó, önmagunknak tett ígéret is. Vagy mégsem? Íme, hét tipp, hogy sikeres legyen az életmódváltás, akár év közben is.

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.