Amikor vége az ovinak és az iskolának, gyermekeink számára rengeteg idő szabadul fel. Ráadásul, a nyári időszakban még több energiájuk van és a pedagógusok helyett gyakran napközben is a szülők feladata, hogy elfáradjanak.

Kúszás, mászás, csimpaszkodás – Ezekkel a játékokkal lesz aktív a szünidő!

Azonban egyes szabadtéri játékok segítségével könnyíthetünk a dolgon és a gyerekek is aktívan tölthetik a szünidőt.

Kúszni, mint a kiskukac

Hasra feküdni a fűben és kúszni sokkal megterhelőbb és élvezetesebb, mint ahogy azt elsőre gondolnánk. A teljes boldogsághoz már csak egy mászóalagút hiányzik, hiszen a gyerekek amúgy is imádnak a földön henteregni! Számos játék webshop mellett egyes lakberendezési áruházak kínálatában is kaphatók a jópofa, színes alagutak.

A kúszás kiválóan fejleszti a szem-kéz koordinációt és az izmokat is. Ahogy a babáknál is rendkívüli jelentősége van ennek az időszaknak, úgy a nagyobb gyerekek fejlődésében is fontos szerepet játszik. Még szerencse, hogy maguktól is szívesen csinálják!

Mászni, mászni, egyre feljebb!

A bordásfalra, a játszótéri mászókára vagy akár egy fára felmászni (persze felnőtt felügyelete mellett) valahol mindig is a gyerekkori élmények egyik fő alkotóeleme volt. Nem véletlen, hiszen egy gyerek ösztönösen tudja, hogy mi a jó neki, a mászás pedig az egyik legjobb dolog, amit a fejlődése érdekében tehet.

Minél többet másznak, egyre feljebb kapaszkodnak, annál erősebbek lesznek. De a mászókázás nem csak az izmokat erősíti: az egyensúlyérzéket is javítja, miközben fejlődik az észlelés, az érzékelés és a figyelem is. Épp ezért szuper, ha beszerzünk vagy építünk olyan játékokat is, amelyekre fel lehet mászni.

Csimpaszkodás és gyerek hinták

Fotó: regiojatek.hu

Akár csak egy kötélhinta vagy egy régi fa hinta gyerekeknek is mindenképp elkél a kertbe. Ahogy kapaszkodik a kötélbe és löki magát előre-hátra, az izmok mellett olyan készségek is fejlődnek, mint a koordináció vagy az egyensúlyérzék.

Amellett, hogy kiváló szórakozás és nem utolsó sorban edzés, egy gyerek hinta számos terápiában is használható. Nem véletlen, hiszen a hintázással járó ritmikus mozgás nyugtató hatású, így segít a feszültség és a szorongás feloldásában. Rengeteg féle gyerek hinta kapható kültéri és beltéri változatban is, így kiváló játszótárs lehet a rossz időben is.

Ezeket már olvastad?

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Vaníliás keto keksz, készítsd el otthon gyorsan
Az elmúlt években nagy népszerűségre tett szert a magas zsírbevitellel operáló ketogén diéta. Lássunk most egy remek desszertet, mely ezt az elvet követi és pillanatok alatt el is készül.
Marianna 26 kilót fogyott: „Újra érzem, hogy nő vagyok”
Fontos, hogy a gyerekek, kamaszok milyen környezetben nőnek fel, és milyen nőképet látnak maguk előtt. Marianna (50) ebből a szempontból is gondos anya, aki még a fogyásnál is ügyelt arra, hogy jó példát mutasson.
Hogyan ehetünk birsalmát, ha diétázunk?
Savanykás ízű, nehezen tisztítható gyümölcs – mégis, a birsalma az egyik legegészségesebb őszi csemege. Érdemes esélyt adni az illatozó, aranysárga almának.
A legjobb trükkök, amivel megerősítheted a gyerek immunrendszerét
Nagyon fontos, hogy a hűvösebb hónapokra alaposan és tudatosan állítsuk össze a gyerekeink étrendjét, hogy megerősítsük az immunrendszerüket.
Ez az ősz legjobb zsírfaló itala, éjszaka segíti a fogyást
Maradj formában ősszel is. A legjobb, ha mindig frissen készíted el és minden nap iszol belőle egy keveset. Hidd el a látványos hatás nem marad el.
Hihetetlen, milyen egészséges! Nagyanyáink titkos alapanyaga: Jászvaj
Folyékony arany, amelynek nem csak az íze mennyei, de az egészségünkre is fantasztikus hatással van.
3 remek őszi recept, ami felgyorsítja a fogyást
Itt az ősz, és vele együtt a gombás, padlizsános, almás, fahéjas finomságok szezonja. Válogatásunkban olyan diétás fogásokat gyűjtöttünk össze, amik nem csak segítik a fogyást, de igazi őszi ínyencségekkel készültek. Érdemes őket kipróbálni!
Palvin Barbi 31 évesen is bombaformában, kiderült a titka
Október 8-án ünnepli születésnapját hazánk népszerű modellje, Palvin Barbara, akiből már többen próbálták kiszedni a szépségtrükkjeit, és bomba alakjának titkát.

Ajánlataink