Amikor vége az ovinak és az iskolának, gyermekeink számára rengeteg idő szabadul fel. Ráadásul, a nyári időszakban még több energiájuk van és a pedagógusok helyett gyakran napközben is a szülők feladata, hogy elfáradjanak.

Kúszás, mászás, csimpaszkodás – Ezekkel a játékokkal lesz aktív a szünidő!

Azonban egyes szabadtéri játékok segítségével könnyíthetünk a dolgon és a gyerekek is aktívan tölthetik a szünidőt.

Kúszni, mint a kiskukac

Hasra feküdni a fűben és kúszni sokkal megterhelőbb és élvezetesebb, mint ahogy azt elsőre gondolnánk. A teljes boldogsághoz már csak egy mászóalagút hiányzik, hiszen a gyerekek amúgy is imádnak a földön henteregni! Számos játék webshop mellett egyes lakberendezési áruházak kínálatában is kaphatók a jópofa, színes alagutak.

A kúszás kiválóan fejleszti a szem-kéz koordinációt és az izmokat is. Ahogy a babáknál is rendkívüli jelentősége van ennek az időszaknak, úgy a nagyobb gyerekek fejlődésében is fontos szerepet játszik. Még szerencse, hogy maguktól is szívesen csinálják!

Mászni, mászni, egyre feljebb!

A bordásfalra, a játszótéri mászókára vagy akár egy fára felmászni (persze felnőtt felügyelete mellett) valahol mindig is a gyerekkori élmények egyik fő alkotóeleme volt. Nem véletlen, hiszen egy gyerek ösztönösen tudja, hogy mi a jó neki, a mászás pedig az egyik legjobb dolog, amit a fejlődése érdekében tehet.

Minél többet másznak, egyre feljebb kapaszkodnak, annál erősebbek lesznek. De a mászókázás nem csak az izmokat erősíti: az egyensúlyérzéket is javítja, miközben fejlődik az észlelés, az érzékelés és a figyelem is. Épp ezért szuper, ha beszerzünk vagy építünk olyan játékokat is, amelyekre fel lehet mászni.

Csimpaszkodás és gyerek hinták

Fotó: regiojatek.hu

Akár csak egy kötélhinta vagy egy régi fa hinta gyerekeknek is mindenképp elkél a kertbe. Ahogy kapaszkodik a kötélbe és löki magát előre-hátra, az izmok mellett olyan készségek is fejlődnek, mint a koordináció vagy az egyensúlyérzék.

Amellett, hogy kiváló szórakozás és nem utolsó sorban edzés, egy gyerek hinta számos terápiában is használható. Nem véletlen, hiszen a hintázással járó ritmikus mozgás nyugtató hatású, így segít a feszültség és a szorongás feloldásában. Rengeteg féle gyerek hinta kapható kültéri és beltéri változatban is, így kiváló játszótárs lehet a rossz időben is.

Ezeket már olvastad?

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

15 kilót fogyott Brigi, mert rájött, hol nem szabad hibázni
Molnár Brigitta táncosnak készült, de egy sérülés miatt meghiúsult az álma. Miután abbahagyta a sportot, három hónap alatt 15 kilót hízott. Többek között a saját diétázós csalódásai miatt kezdett el táplálkozási tanácsadással foglalkozni.
A legjobb trükkök, hogy ráncmentes maradjon az arc
A szarkalábak, ráncok az öregedés természetes velejárói, hiszen a bőr a kor előrehaladtával veszít rugalmasságából, kollagéntermelése csökken. Néhány tipp, amelyek segítségével késleltethető a ráncok megjelenése.
10 perces diétás barackleves - ennél jobb a melegben nem kell!
A nyár legízletesebb gyógyító gyümölcse a barack. Ez a rostokban gazdag, lédús csemege tisztítja és méregteleníti az egész testet és rengeteg variációban elkészíthető. Most egy levest készítettünk belőle.
Fogyás 3 fázisban: így használd a dinnyediétát
Képtelenség ellenállni ennek a zamatos és édes finomságnak nyáron, és szerencsére nem is kell, hiszen még a fogyókúrát is segíti: egy hét alatt akár négy kilótól is megszabadulhatsz!
Így ismerheted fel, ha kapcsolatfüggő vagy
Egy új szerelem mindenkinek felborítja a napi rutinját. Nincs abban semmi rossz, ha rajongásig szereted a párodat, és igyekszel minél többet vele lenni. Mégis van egy határ, amin nem érdemes átlépni.
5 perces jeges nyári nasi, ha diétázol
Fagylalt helyett is szuper megoldás, ha nyáron is figyelsz a vonalaidra, ráadásul pillanatok alatt elkészül. Egy baj van csak vele, nem tudsz eleget készíteni belőle.
A sörrel vagy a borral kell jobban vigyázni, ha diétázol?
Utánajártunk, mi az igazság!
Miben segít a nyári böjtölés?
A legújabb, legtrendibb diéták is hasonló elven működve ígérnek fogyást, ám hatásuk igencsak kétséges.

Ajánlataink