Cipőválasztás gyerkőcnek? Ajjaj! Sokan így reagálnak erre a feladatra, ami a legtöbbször konkrétan kihívásnak tűnik. Tény, hogy akadnak lurkók, akiknek nem olyan könnyű megvenni azt a gyerek sportcipőt, ami minden tekintetben ideális. De azért megéri végigzongorázni a lehetőségeket, mert végül a kényelem és vele együtt az aktivitásra sarkalló jó közérzet garantálható.

Sportcipő aktív gyereknek – hogyan válasszuk ki a legjobbat?

A külső stílusjegyek mindenekfelett állnak?

A gyerkőcök szerint igen! Számukra főleg iskolás korban prioritást élvez a megjelenés milyensége. A színek, a minták, a formák. Nincs is ezzel semmi baj, a CCC széles választékában bőven akadnak figyelemre méltó jelentkezők a kategóriában. Viszont a beruházást mégis célszerű előbb a funkcionalitáshoz szorosan kötődő tulajdonságok feltérképezésével kezdeni. Ugyanis ezek azok, amiknek a megléte hosszútávon komfortot, biztonságos járási körülményeket biztosíthat. Aztán, ha a praktikum a helyére került, ha minden lényeges jellemvonás stimmel, akkor természetesen következhet az elmaradhatatlan külső.

Melyek azok a tényezők, amiket nem érdemes figyelmen kívül hagyni?

Az első és legfontosabb, hogy a gyerek sportcipő milyen célt szolgál? Nem mellékes, hogy edzésről, aktív sportolásról, vagy hétköznapi használatról van szó. Mind a három esetben teljesen mások a megterhelésre vonatkozó jellemzők és nyilván éppen ezért a relevanciaként felmerülő elvárások is. A sportolás a legtöbbször speciálisabb felszerelést igényel, míg a mindennapos játék, óvodába/iskolába járás stb. nem követel extrém tulajdonságokat a kiszemelt modellektől.

Az is egy fontos szempont, hogy főleg őszi-téli viselet aktuálisan a keresett vagy a vászon, szövet variációk is szóba jöhetnek? Utóbbiak ugyan az esőnek nem állnak ellen, viszont az kétségtelen, hogy melegben a lehető legnagyobb kényelmet garantálják. Ugyanakkor, ha komoly igénybevételről van szó, akkor jó ötlet a bőr verziókon elgondolkodni, mert ezek hosszútávon bírják a strapálást.

sportcipő gyereknek

Képek forrása: ccc.eu/hu

Online vagy offline kifizetődőbb vásárolni?

Anyagi értelemben teljesen mindegy, de gyakorlati tekintetben akadnak lurkók, akik személyes tapasztalás nélkül nem szívesen választanak maguknak cipőt. Ez érthető, s szerencsére a probléma könnyedén orvosolható a CCC országszerte elérhető üzleteinek egyikében. A felpróbálás után már letisztulhat a kép és nyilvánvalóvá válhat, hogy melyik az az alternatíva, ami ténylegesen a befutó.

Ellenben, ha történetesen az online vásárlás is tökéletesen megfelel, akkor a CCC weboldalán keresztül pár kattintás után gyorsan és eredményesen leadható a megrendelés. Tény, hogy ez a forgatókönyv lényegesen kevesebb időt és energiát vesz el, mint az előző. Ugyanakkor, ha a lurkók ragaszkodnak ahhoz, hogy megfogják, felhúzzák a számukra is tetsző cipőt, akkor ezzel a kérésükkel teljesen felesleges vitába szállni.

Végül gyakran felmerülő kérdés, hogy ildomos-e rögtön két párral venni, hogyha az egyik elkopik, akkor jöhessen a másik? Természetesen egyénileg eltérhetnek a preferenciák, de főleg a gyors növekedés miatt vélhetően megtérülőbb stratégia egy párral tervezni és azt, ha eljött az idő, akkor lecserélni.

EZ IS ÉRDEKELHET:

 

Hozzászólások

42 kilót adott le Reni, az ötgyermekes anyuka: Vékonyabb vagyok, mint kamaszkoromban
Öt gyerek után jobb formában, mint valaha? Reni megcsinálta, ráadásul szenvedés nélkül, fenntarthatóan, és úgy, hogy az egészségével is minden rendben van. Ehhez pedig szinte fele súlyára fogyott le.
A legjobb gyógyteák, hogy könnyebben elfelejtsd a stresszt
A népi gyógyászat már évezredek óta ismeri és igen nagyra becsüli a gyógynövények egészségre gyakorolt hatásait. A természet csodái csökkentik a szorongást, elűzik a stresszt, enyhítik a fejfájás tüneteit és elősegítik a pihentető alvást.
Ez az 5 gyakorlat segít fogyni 50 felett is
Most olyan gyakorlatokat szedtünk össze, amikhez nem kell feltétlenül edzőterembe járnod, otthon is elvégezhetőek és nagyon hamar látványos eredményt is hoznak.
Leállt a fogyásod? Mutatjuk, hogyan indítsd el újra
Kitartóan diétázol, de egy idő után leállt a fogyás, meg sem mozdul a mérleg nyelve? A szervezeted valószínűleg hozzászokott a kevesebb ételhez. Adj neki új lökést a további súlycsökkenéshez! Mutatjuk, mit kell hozzá tenned és enned!
A magyar mérnök, aki 4 év alatt biciklizte körbe a Földet
Ha már a Földet körbebiciklizte, a Szent György-hegyet és Hegymagast sem hagyhatta ki Illés Adorján, aki a közelmúltban a helyi Piactéren tartott élménybeszámolót egészen elképesztő utazásáról.
Őszi vitaminsaláták, ha szeretnél több zöldséget enni
Az őszi elején még mindig vágyunk a friss, nyári ízekre, ezrét érdemes minden étkezésünket kiegészíteni egy finom idénysalátával. Ezekkel nem csak az ételeinket dobjuk fel, de a szervezetünket is feltöltjük vitaminokkal.
A zeller a diétás zöldségek királynője! Így használd fel, ha fogyni akarsz
Az egyik legegészségesebb zöldség a súlycsökkentő diétához nem más, mint a zeller. Ez a zöldség szervezetünk szinte minden részére hatással van, számos betegség megelőzésében segít a zeller.
Paprikaparádé - 6 paprika, amiből érdemes többet enni!
Paprika nyersen, savanyítva, marinálva, őrölve, de leginkább vajas kenyérrel. A magyar konyha elképzelhetetlen paprika nélkül. Egyre többféle paprikát találunk az üzletekben, érdemes megismerkedni velük
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.