Cikkünkben összegyűjtöttünk néhány hasznos tudnivalót, hogy hogyan találhatod meg a legszínvonalasabb mixer tanfolyamot.

Válaszd az egyik legmenőbb szakmát! Tanulj mixernek a BestMixernél!

A mixer ma egyike a legtrendibb szakmáknak, hiszen amellett, hogy egy igazi művészet különböző koktélokat kreálni, remek pénzkereseti lehetőség is. Sőt, a legjobbak előtt fantasztikus hazai vagy nemzetközi karrier áll. Bár látszólag a mixerkedés egyszerűnek tűnik, azonban komoly tudást igényel, ezért fontos tapasztalt szakemberektől elsajátítani az alapokat. Attól, hogy valaki szép és finom italokat kever, még nem biztos, hogy jó mixer lesz, hiszen az igazi sikerhez számos készség és persze szakmai gyakorlat is szükséges.

Fotó: freepik

Bártender vagy mixer: mi a különbség a két szakma között?

Ha vonz a koktélkészítés világa, akkor nem árt tisztában lenned két alapfogalommal, nevezetesen a mixerrel és a bártenderrel. A két szakma nagyjából ugyanaz, azzal a különbséggel, hogy míg a mixer az italokra és azok elkészítésére koncentrál, addig a bártendernek az italokon túl a vendégekre is oda kell figyelnie.

Milyen szempontok alapján válassz mixer tanfolyamot?

Akár pályakezdőként keresgélsz, akár új hivatásban gondolkodsz, az interneten böngészve rengeteg vendéglátós szakképzőiskolára bukkanhatsz. Egyáltalán nem mindegy azonban, hogy kiktől és milyen eszközökkel tanulsz

Célszerű az alábbi szempontokat figyelembe venned:

 • Milyen körülményeket biztosít az iskola a tanuláshoz? Például saját oktatótermekkel, korszerű felszereléssel rendelkezik, vagy csak bérli őket?
 • Gyakorlatorientált képzésről van-e szó?
 • Milyen végzettség szerezhető és mennyi idő alatt?
 • Van-e lehetőség az alaptanfolyamon túl haladó képzések elvégzésére?
 • A szakképzőhely kínál-e más típusú kurzusokat is?
 • Helyileg hol találhatók a képzések, mennyit kell utazni?
 • Mióta üzemel az intézmény, hogyan vélekednek róla az ott végzett tanulók?
 • Hogyan épül fel a képzési struktúra?
 • Kiktől lehet tanulni? Milyen az oktatói csapat felépítése?
 • A piacon lévő többi képzéshez képest milyen ár-érték arányban érhetők el a mixer tanfolyamok?
 • A megszerzett tudással lehet-e külföldön is boldogulni?

Ha mixer tanfolyam, akkor érdemes a BestMixert választani!

Amennyiben megbízható, minőségi képzésre vágysz, a BestMixer remek választás, hiszen a csapat már 15 éve biztosít piacvezetőként csúcstechnológiás körülményeket a mixer és barista tanfolyamok számára.

Színvonalas oktatótermek, gyakorlott oktatók

Az iskolahálózat mixer tantermeiben több mint 500 ital sorakozik a bárpultokban, és emellett plusz felszerelésekkel büszkélkedhetnek: a füstölő pisztolytól egészen a jéggömb készítőig, az összes modern bártender eszköz rendelkezésre áll.

Ráadásul a vidéken élők számára is könnyen elérhetők a kurzusok, ugyanis a BestMixer országszerte rendelkezik központokkal.

A minőségre a magas szintű tudással és sok év gyakorlattal rendelkező oktatók jelentenek garanciát.

Mixer képesítés 3 hét alatt

Akár pályakezdőként, akár pályaelhagyóként vágnál bele a mixer képzésbe, nagyon fontos szempont lehet, hogy a tanfolyam milyen hosszú és mennyi elfoglaltsággal jár. Ez különösen igaz azokra, akik munkahely mellett adják a fejüket tanulásra. A jó hír az, hogy a mixerkedés alapjait már 3 hét alatt elsajátíthatod.

A mixer tanfolyam mellett más képzéseket is elvégezhetsz

Jelenleg több mint 30 BestMixer tanfolyam közül választhatsz, ha a vendéglátó szektorban szeretnél elhelyezkedni. Amellett, hogy elsajátíthatod a mixer vagy bártender szakma rejtelmeit, többek között borszakértői, üzletvezetői vagy pincér tudást is szerezhetsz. Az italok világán kívül a kávékészítés rejtelmeibe is belekóstolhatsz a kombinált mixer-barista képzéseken.

Széleskörű tematika

A BestMixer tanfolyamok egymásra épülő tematikával rendelkeznek. Kezdőtől a mester szintig mindenki megtalálhatja a számára legideálisabb. Menedzseri ismeretek elsajátítására is van lehetőség, valamint a szakmák kombinálására egy tanfolyamcsomagon belül.

Fotó: freepik

Nemzetközileg elismert minősítés, külföldi karrierlehetőség

A mixer tanfolyam végeztével az iskola tanulói nemzetközileg elismert bizonyítványt kapnak. Tehát ha nem itthoni karrierben gondolkodsz, hanem szeretnéd beutazni a világot, neves európai vagy tengerentúli vendéglátóhelyeken kipróbálni magad, akkor jó hasznát veheted a minősítésnek.

A BestMixer ráadásul munkaközvetítő iskolaként segít az elhelyezkedésben is. Az újdonsült mixerek azonnal bekerülhetnek a vendéglátás vérkeringésébe: akár Magyarországon, akár külföldön, vagy egy óceánjáró hajón.

Kiváló árak

A BestMixer tanfolyamok ár-érték arányban is a legjobbnak tekinthetők. A kurzusok díja többek között tartalmazza a legfrissebb oktatási anyagokból összeállított tankönyveket, a felhasznált alapanyagokat és eszközöket, de bizonyos esetekben még térítésmentes felkészítő tréningeket is.

Egyes képzési csomagokkal egyszerre több szakképesítést is szerezhetsz. Ha nem tudsz például dönteni a barista vagy mixer tanfolyam között, akkor egyidőben is végezheted őket. Ami külön jó hír, hogy a kombinált csomagokhoz sok esetben egy ingyenes képzés is jár.

Jelentkezz Te is Magyarország piacvezető mixer képzéseire!

Ha úgy érzed, hogy készen állsz egy új karrierre, elmélyednél az italok és koktélkészítés világában, akkor nincs más dolgod, mint szétnézni a BestMixer kínálatában, ahol színvonalas tanfolyamokat és ajándék kurzusokat is találsz.

 

EZ IS ÉRDEKELHET:

Hozzászólások

Karácsony előtt is jól jöhet: a csendterápia titka
Túl egyszerű, hogy igaz legyen?! Egy terápia, amire nem kell vagyonokat költenünk, nem igényel drága eszközöket, mégis hihetetlenül sokat tesz a mentális-, lelki,- és testi egészségünkért.
Ajándékötletek sportrajongó rokonoknak, barátoknak!
A szokásos ékszer, ruha és ajándékutalvány helyett idén váltson sportosra! Amennyiben van a családban sportrajongó családtag, lepje meg valami, a hobbijához jól köthető ajándékkal. Ne feledje, ha sportot ajándékoz, egészséget is ajándékoz!
Edzés kardiógépekkel, mutatjuk, hol rontod el!
Gyakori hibák az edzés során, amelyekre érdemes figyelni.
Diós karácsonyi keksz cukor- és lisztmentesen
Ezt az ünnepi hangulatot idéző könnyű, omlós, liszt- és cukormentes finomságot egyszerűen nem lehet elrontani. Az illata betölti majd az egész lakást, és jobb, ha eldugod, hogy ne egye meg a család egyszerre.
Készülj fel már a diéta előtt! Hasznos tudnivalók a fogyókúráról
Jó, ha tudja, hogy ha belevág egy diétába, akkor nemcsak a kilók fogyatkozására számíthat, de sok egyéb kísérőjelenséggel is találkozik majd.
Egészséges alternatívák a karácsonyi sütés-főzéshez
Az ünnepekre készülődés elmaradhatatlan része a legtöbbször a háziasszonyokra háruló ötletelés: mi is legyen a karácsonyi menü, mivel várjuk a vendégeket. A hagyományos konyhát kedvelő családokban is felmerül időnként az igény, hogy a nehéz, a gyomrot megterhelő ételek és sütemények mellett könnyebb, egészségesebb ínyencségek is legyenek az étlapon. Ahol pedig eleve van olyan családtag, aki valamilyen speciális diétára van fogva, még körültekintőbben kell megválogatni, mi kerül az ünnepi asztalra.
Immunerősítés a téli hideg előtt: ezt kell tenned most
Az immunerősítés egyik meghatározó alappillére a vitaminok és ásványi anyagok bevitele, de néhány életmódbeli változtatással is sokat tehetsz azért, hogy a lehető legegészségesebben vészeld át a telet.
A tél diétás kedvence: 10 perces mákmuffin
Fogyókúra idején sokszor vágyakozol az édesség után? Ne tedd, mert a lemondásokkal teli diéta sokkal kevésbé hatékony! Nyugodtan ehetsz finomságokat, csupán olyan desszertet kell választanod, amiben kevés a finomított szénhidrát.
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.