Zöld tea
Gazdag antioxidánsokban, amelyek gátolják a rákos sejtek kialakulását. Népszerű a diétázók körében is, mert jótékonyan hat az emésztésre, a zsírok lebontására, így segítve a fogyást. Csökkenti a koleszterinszintet, a vérnyomást, védi az érrendszert. Fogyasztása cukorbetegek számára kimondottan ajánlott, mert tolerálja a cukorterhelést, inzulintermelésre serkenti a szervezetet, védi az inzulintermelő szöveteket és pozitívan hat a hasnyálmirigyre.
Rooibos tea
Jellegzetes ízű tea. Gazdag kalciumban, fluorban, cinkben, magnéziumban, mangánban és rézben. Lassítja az öregedés folyamatát, védi a sejteket, segíti a regenerálódásukat. Élénkítő hatású, pedig koffeinmentes. Serkenti az emésztést, kiváló hasnyálmirigy-bántalmakra, prosztatagyulladásra. Rendszeres fogyasztásával enyhíthetők az asztma és az allergia tünetei, a pattanásos bőr állapota pedig javul.
Kamillatea
Nagy klasszikus, amit az íze miatt sajnos sokan nem szeretnek. Segíti az emésztést, gyulladáscsökkentő hatású, enyhíti a gyomorfájdalmat, görcsöket. Stressz ellen is kiváló. A téli időszakban érdemes kamillás gőzöléssel csillapítani a megfázás tüneteit: tisztítja az orrot, a tüdőt, jótékonyan hat a köhögésre.
Maté tea
Reggel jó választás egy csésze maté tea, ugyanis matein található benne, amely a koffeinnél sokkal hatékonyabb élénkítő, mégsem okoz függőséget. Nagyon magas az antioxidáns-tartalma, gazdag A-, B-, C- és E-vitaminban, kalciumban, magnéziumban, vasban és szelénben. Jótékonyan hat az ideg- és keringési rendszerre, a szívműködésre. Gyorsítja a zsírégetést és az emésztést, így fogyókúrában is jól használható. Salaktalanító hatásának köszönhetően tisztítja a beleket, méregteleníti a szervezetet.
Fehér tea
Nagyon magas az antioxidáns-tartalma. Rendszeres fogyasztásával lassítható az öregedés folyamata, antibakteriális és viricid hatású. Csökkenti a szívinfarktus kockázatát, a cukorbetegség kialakulásának esélyét. Csonterősítő, koffeintartalma révén segíti az emésztést és a kiválasztást. Fogyókúrában, diétában hatékony, mert csökkenti az éhségérzetet. Alacsony csersavtartalma miatt kíméli a gyomrot.
A tea hatóanyagai védik és regenerálják az immunrendszert, így fogyasztása a téli hidegben, az influenzás és megfázásos időszakban különösen ajánlott. A teában antioxidáns hatású flavonoidok vannak, amelyek képesek elnyelni és hatástalanítani a káros szabad gyököket.
EZ IS ÉRDEKELHET:
- S. O. S. diéta, ha szorít a ruha derékban: 3 nap alatt 1,5 kg mínusz
- Könnyű tavaszi salátadiéta a karcsú alakért
- Tudatos fogyás karcsúsító gondolatokkal
- Bulgur kontra köles: mennyi szénhidrát van a gabonákban?