Az elhalt bőrsejtek eltávolítása nagyon fontos a nyári időszakban is. Ehhez nem kell a legdrágább készítményeket megvenni, házilag is remek bőrradírt készíthetünk. Az otthon előállított radírok finom illatúak, garantáltan természetes alapanyagokból készülnek, frissek és nem utolsósorban pénztárcakímélők.

DIY – 10 otthon elkészíthető, filléres bőrradír

ZSÍROS ARCBŐRRE – Kukoricalisztes bőrradír

2 evőkanál kukoricalisztet keverjen 2 evőkanál joghurttal és 1 teáskanál citromlével. Vigye fel az arcára, hagyja hatni 5 percig, majd finoman öblítse le az arcát.

Miért jó? A kukoricaliszt felszívja a felesleges olajat, a joghurt megakadályozza a pattanások kialakulását, a méz ápolja és rugalmasan tartja a bőrt.

SZÁRAZ ARCBŐRRE – Mandulás bőrradír

2 evőkanál papayapépet keverjen el 1 evőkanál mandulaőrleménnyel, adjon hozzá 1 evőkanál mézet és annyi tejet, hogy sűrű pépet kapjon. Dörzsölje át a masszával az arcát, majd öblítse le bő vízzel.

Miért jó? A mandulaőrlemény eltávolítja az elhalt hámsejteket, a papaya vitaminjai élénkítik az arcszínt, a méz táplálja, hidratálja a bőrt.

PATTANÁSOS ARCBŐRRE – Zabpelyhes bőrradír

Keverjen el 1 evőkanál őrölt zabpelyhet 1 kávéskanál mézzel és 1 kávéskanál joghurttal. A masszával finoman dörzsölje át az arcát és a nyakát, kb. 5 percig.

Miért jó? A joghurt feszesíti a bőrt, halványítja a pattanások nyomát és javítja a bőr textúráját. A zabpehely szabályozza a bőr olajtermelését, megakadályozza a pattanások kialakulását, miközben a méz tisztítja a pórusokat, hidratálja a bőrt.

arc, bőr, ápolás

Fotó: shutterstock

ELSZÍNEZŐDÖTT HÓNALJRA

Keverjen el 1 evőkanál uborkalevet 1 evőkanál citromlével, adjon hozzá ½ evőkanál szódabikarbónát és 1 teáskanál olívaolajat. A keveréket vigye fel a hónaljára, hagyja hatni 20 percig, majd mossa le.

Miért jó? Az uborka természetes fehérítőszer, mint ahogy a citromlé is. Utóbbi erős antibakteriális és antiszeptikus szer. A szódabikarbóna kiváló hámlasztó, az olívaolaj pedig hidratálja, táplálja a bőrt.

SZÁRAZ KÖRÖMRE – Tojássárgás pakolás

1 tojássárgáját keverjen el 1 teáskanál mézzel, 1 evőkanál vízzel és 1 csepp illóolajjal (levendula, vanília stb.). Vigye fel a masszát a körmeire, hagyja hatni 10 percig, majd öblítse le meleg vízzel.

Miért jó? A tojássárgája erősíti a körmöket, a méz lágyítja, táplálja az érdes körömfelületet.

KÖRÖMERŐSÍTÉSRE – Olívaolajos pakolás

Keverjen el 1 teáskanál olívaolajat 1 teáskanál mézzel. Vigye fel a keveréket a körmeir e, hagyja hatni 10-15 percet, majd mossa le langyos vízzel.

Miért jó? Az olívaolaj és a méz is hidratálja, fényessé, egészségessé teszi a körmöket.

MÁJFOLTOK ELLEN – Rizsporos arcradír

Tegyen 1 kávéskanál rizsport egy tálba, adjon hozzá 1 evőkanál citromlevet és pár csepp rózsavizet. A pasztát vigye fel körkörös mozdulatokkal az arcára. Használja hetente kétszer, a jobb eredmény elérése érdekében.

Miért jó? A rizspor eltávolítja az elhalt hámsejteket és fehéríti a bőrt. A citromlé erőteljes bőrfehérítő.

CELLULIT ELLEN – Kávés bőrradír

Keverjen el 1 evőkanál kávézaccot, fél evőkanál cukrot és 1 evőkanál olívaolajat egy tálkában. Vigye fel a keveréket a problémás területre, és masszírozza át a bőrét zuhanyozás közben.

Miért jó? A koffein hatására összezsugorodnak a zsírsejtek, kisimul a problémás bőrfelület. A magas E-vitamintartalmú olívaolaj bőrregeneráló és fiatalító hatású. A kettő együtt tökéletes ellenszere a narancsbőrnek.

BŐRPUHÍTÁSRA – Epres bőrradír

Kb. 10 szem epret villával törjön szét, adjon hozzá 2 evőkanál sárgabarackolajat és 1 teáskanál durva szemcséjű sót. A keverékkel dörzsölje át a lábszárát és a lábfejét.

Miért jó? Táplálja és puhítja a bőrt, miközben eltávolítja az elhalt hámsejteket.

FÁRADT LÁBRA – Citromos bőrradír

1 csésze cukrot keverjen el ½ csésze mandulaolajjal és 5 csepp citromos illóolajjal. A nedves homokszerű masszával dörzsölje át a lábszárát és a lábfejét.

Miért jó? Életre kelti a fáradt lábat: a mandulaolaj táplálja, ápolja a bőrt, a cukor eltávolítja az elhalt hámsejteket, a citromos illóolaj pedig természetes baktériumölő.

Tetőtől talpig – Tavaszi bőrápolás lépései

Ezután átgondolja, hogyan ápolja kezét és lábát!

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Nemcsak fogyni segít az eper! Érdemes többet enni belőle
Amellett, hogy finom, a diétát is támogatja, úgyhogy a szezonban megéri sokat fogyasztani belőle, mégpedig a következőképpen.
A legjobb tippek, hogy nyárra tökéletes formában légy
Kedvetlennek és állandóan kimerültnek érzed magad? Lehet, hogy te sem tudod leküzdeni a hosszú téli hónapok után jelentkező tavaszi fáradtságot.
Íme a legdurvább okok, amiért nem tudsz lefogyni
Salátát eszel salátával, megvonod magadtól a finom falatokat, még némi sportra is ráveszed magad, a mérleg mégsem mozdul. Vagy ha igen, akkor is csak felfelé. Mit csinálhatsz rosszul? El sem hiszed, milyen apróságokon múlhat a fogyókúra sikere.
Bazsalikom, a fűszerek királya
A bazsalikom egyike a legkedveltebb és legnagyobb becsben tartott fűszernövényeknek, ami nem is csoda, mert aromája egyedülálló és nagyon különleges növény. Sokszor emlegetik együtt a rozmaringgal: „a bazsalikom a fűszerek királya”, a „rozmaring a fűszerek királynője”.
3 egyszerű diétás vacsora, ami hús nélkül is remek
Régóta bizonyított tény, hogy azoknál, akik kerülik a húsfogyasztást, vagy legalább csökkentik annak mennyiségét, azoknál bizonyos betegségek ritkábban fordulnak elő.
Puffad a hasad? Segítünk kideríteni az okát!
Mindenki lapos hasra vágyik. És sokan igencsak kitartóak, ha áramvonalas testről van szó. Mégis, vannak helyzetek, amikor minden igyekezet dacára a has puffadt, feszes, még behúzni is képtelenség. Mi lehet az oka?
Egy hetes diéta eperrel: itt a pontos program
A május minden évben az eperről szól: gyakorlatilag alig akad olyan, aki nem szereti ezt a csodálatos, zamatos gyümölcsöt. Nemcsak finom íze, de az egészségre gyakorolt jótékony hatásai miatt is érdemes pár napos eperdiétát tartani. Alább egyhetes menüt ajánlunk, középpontban a szuper bogyós gyümölccsel.
Mutatjuk, hogy szépít meg a kávé! Most figyelj!
Összegyűjtöttük, mire használhatja szépségápolási rutinjában a kávét, illetve a kávézaccot.

Ajánlataink