Mi legyen, ha nem sikerül jó kozmetikumot találni? Ilyenkor érdemes a konyhában körülnézni, hátha ott a megoldás!

Otthoni trükkök a kozmetikához

Ananászos pakolás

Hozzávalók:
2/3 csésze friss ananászdarabok (szobahőmérsékleten)
1/4 csésze hidegen sajtolt olívaolaj
1/4 csésze friss, tiszta petrezselyem, apróra vágott

Elkészítés: Pürésítsük az ananászt egy turmixgépben, majd adjunk hozzá olajat, amíg szinte sima folyadékot nem kapunk. Tegyük bele a petrezselymet, és a keveréket óvatosan kenjük fel az arcra. 15 percig hagyjuk hatni, majd langyos vízzel mossuk le.

Levendulaarcradír

Korlátozzuk az arcradírozást heti egy alkalomra mindaddig, amíg nem tudjuk, hogyan reagál erre a kezelésre. Ha minden rendben és nincs irritáció, akkor megtehetjük akár háromszor is egy héten.

Hozzávalók:
1 csésze őrölt zabpehely
1/2 csésze száraz levendula, a virágokat szedjük le a szárról
1/2 csésze tejpor
2 teáskanál kukoricaliszt

Elkészítés: Keverjük össze a száraz hozzávalókat egy tálban, masszírozzuk a nedves bőrbe, és öblítsük le meleg vízzel. Ez a mennyiség több alkalomra is elég, nem kell aggódni, hetekig is eláll egy dobozban, hiszen nincsen benne gyorsan romló alkotóelem. Ez a bőrradír oldja az elhalt hámsejteket, lehetővé teszi, hogy könnyebben leválasztódjanak.

Nyugtató arckezelés

A bőr szinte mindig értékeli a külön figyelmet. Pihenésnek sem utolsó egy nyugtató és hidratáló arcpakolás. A szomjas, irritált bőr télen extrafigyelmet és törődést igényel. Annak érdekében, hogy ezt az ellátást meg is kapja, próbáljunk ki házilag készíthető arcmaszkokat is. A maszk álljon avokádóból, mert hidratál, uborkából, mert gyulladásgátló, a citromlé savtartalma pedig hozzájárul az elhalt sejtek lebontásához.

Hozzávalók:
1 kis avokádó összetörve (kb. 2/3 csésze)
1/2 kis uborka finomra reszelve (kb. 1/3 csésze)
1 teáskanál friss citromlé
3 evőkanál zöld agyagpor (nagyobb bioboltokban vagy webshopokban kapható)

Elkészítés: Keverjük össze a hozzávalókat egy kis tálban egy villával. Fedjük le, és tegyük a hűtőszekrénybe legalább 30 percre. Vigyünk fel egy vastag réteget a keverékből a tiszta, száraz bőrre. Tegyünk a nyakra is, elkerülve a szem és az ajkak területét. Negyed óráig hagyjuk fenn, amíg a maszk meg nem szárad. Ezt követően töröljük tisztára a bőrt nedves arctörlővel.

Citrusarcradír

A citrusfélék héja nagyszerű arcápolásra, persze ha nincsenek vegyszerrel felületkezelve. Könnyű előírni, hogy vegyünk bionarancsot, de hol is…? Mindenesetre alaposan, forró vízzel mossuk le a citrusfélék héját bárminemű felhasználás előtt. Vagy bioboltban vásároljunk szárított citromhéjat, az is jó megoldás. Ezeknek a gyümölcsöknek a héja kettő feladatot képes ellátni, egyrészt segít fellazítani az elhalt bőrréteget, másrészt savtartalma hámlasztást végez.

Hozzávalók:
1 evőkanál szárított citrusfélék héja finomra őrölve
1/2 csésze sima joghurt
1 teáskanál méz
1/4 csésze E-vitamin-olaj
2 evőkanál kukoricaliszt

Elkészítés: Keverjük össze a hozzávalókat jó alaposan, majd masszírozzuk el a nedves arcon. Alaposan öblítsük le langyos vízzel, majd a műveletet hideg víz locsolásával fejezzük be. Ha marad a kencéből, egy hétig el lehet tartani a hűtőben.

Egy illatos testradír

A cukor olcsó és viszonylag szelíd exfoliator. Ez lesz a radír alapja. Tegyünk bele szegfűszeget, narancshéjat, ezek adják a bódító illatot, míg a szezámolaj a luxus érzetét teszi hozzá.

Elkészítés: Keverjünk össze 3/4 csésze cukrot, 2 teáskanál őrölt szegfűszeget, 2 teáskanál reszelt narancshéjat és 1 ½ csésze szezámmagolajat egy nagy tálban, ügyelve arra, hogy valóban jól elkeveredjen minden alkotóelem. Használjuk ezt a masszát a nedves bőrre hetente kétszer, kézzel vagy egy mosdókesztyűvel, apró körkörös mozdulatokkal. Hat hónapig eláll, ha hűvös helyen, sötét szekrényben tároljuk.

Ezek is érdekelhetik!

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ezek a gyógynövények segíthetnek, ha allergiás vagy
A pollenszezonnal járó szénanátha hónapokig megkeserítheti az érintettek életét: bedugult, kipirosodott orr, gyakori tüsszögés, viszkető szemek… Számukra jó hír, hogy rengeteg olyan növény van, ami enyhíti a szervezet által adott túlzott reakciókat.
Így eddz, ha városban élsz!
Sok városlakó figyeli irigykedve a zöldövezetben, agglomerációban, vidéken lakókat: ők bezzeg mindennap kirándulhatnak, ha akarnak. Pedig a nagyváros is megannyi lehetőséget rejt, felfedezni valót kínál, szóval túracipőt fel, indulhat az urbánus túra!
Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.
Hasznos gyógynövény: Így használd a pitypangot a diétádhoz
Kevesen tudják, hogy a mezők egyszerű kis virága, a gyermekláncfű ehető növény. Pedig érdemes közelebbről is megismernünk, mert méregtelenítő hatásának köszönhetően rengeteg bajtól megszabadíthat.
Szeretnél igazán hatékonyan edzeni? Ezekre a szabályokra figyelj!
Akár régi, rutinos, akár új edzőtermi látogató vagy, akár gyorsulni, erősödni vagy éppen fogyni szeretnél, a motiváció időnként alábbhagy. Hogy átlendülj a holtponton, vagy, hogy még többet kihozz izzasztó edzéseidből, érdemes pár jó tanácsot megfogadnia. Nem nehéz vagy bonyolult trükkök ezek, azonban jelentősen növelhetik a sportolás hatékonyságát.

Ajánlataink