Tökéletes külső nem létezik. Minden nő találhat magán valami apróságot, amivel elégedetlen. Nem csak olyan apróságokra gondolunk, mint a szeplők vagy a túl vastag szemöldök. Vannak nők, akiknek az életét izzadós hónalj vagy a karon éktelenkedő túl sok sötét szőrszál keseríti meg. De nem kell elkeseredni, minden problémára van megoldás.

Fénylő T vonaltól, a sötét szőrszálakig – Tüntesse el a szépséghibákat!

Fénylő T vonal

Klasszikus probléma, amikor a homlok és az orr területén fényesebben csillog a bőr. Először is helyezzünk nagyobb hangsúlyt a bőrápolásra. Minden reggel és este az arctisztítást követően kenjük át az arcbőrt ápoló tonikkal. Sminkeléshez használjunk mattító alapozót. Igyekezzünk olyat választani, amely nem tartalmaz olajat, az olajos alapozók ugyanis tovább zsírosítják a bőrt. Az alapozó tetejére nagyobb méretű ecset segítségével vigyünk fel a bőr árnyalatával harmonizáló kőpúdert. Tartsunk mindig kéznél ecsetet és púdert, s a nap folyamán többször is korrigáljuk a szépséghibát.

DF-tanács: Amennyiben zsírosodásra hajlamos a bőre, kerülje a csillogó, csillámporos púdereket. Ezek felerősítik a fénylő hatást. Így a bőr nem elegánsan fog csillogni, éppenséggel úgy fog kinézni, mintha erősen izzadna.

Izzadságfoltos hónalj

Nincs annál kínosabb, mint amikor egy folt sötétlik a ruhán, a hónalj környékén. A piacot ugyan elárasztják az izzadásgátló golyós, pumpás, szórófejes dezodorok, extrém helyzetekben azonban még ezek sem segítenek. Ilyenkor vessük be a nagyágyút. Először alkalmazzuk a szokásos golyós vagy szórófejes dezodorunkat, majd vegyünk egy nagyméretű púderecsetet, amelyet babahintőporba mártunk és ezzel „ecseteljük” meg a hónaljat. Így szinte megszárítjuk és tartósabbá tesszük az izzadásgátló kozmetikum hatását.

DF-tipp: Ha az egyik izzadásgátló kozmetikum nem lenne elég hatásos, próbálkozzon egy másikkal. Bármilyen bőrirritációt tapasztal, azonnal hagyjon fel az adott készítmény használatával. Lehet, hogy 3-4 terméket is ki kell próbálnia, mire megtalálja az igazit.

Feltűnő anyajegy

Egy-egy anyajegy igazán szexis tud lenni. Ám ha sok apró anyajegy csoportosul egy helyen vagy egy nagy anyajegy éktelenkedik nem megfelelő helyen, az bizony zavaró tud lenni. Ha egy nagyobb anyajegy jelenti az esztétikai problémát, a legjobb, ha a bőr színéhez igazodó korrektorral próbálja elfedni. Ha annyira zavaró, hogy már a ruha érintése is irritálja, érdemes fontolóra venni végleges eltávolítását, sebészeti úton. Amennyiben sok apró anyajegy tömörül egy helyre, marad az alapozós megoldás. Mattító, tartós alapozóval fedje el az anyajegyeket, s a teljes fedés érdekében ecset segítségével vigyen fel kőpúdert is.

DF-tanács: Legyen szó bármekkora anyajegyről, évente legalább egyszer nézesse meg bőrgyógyásszal. Ha elváltozást tapasztal akár az anyajegy méretét vagy színét illetően, azonnal forduljon szakemberhez.

Szem alatti táskák, karikák

A szem alatti rész nagyon érzékeny terület. A bőr nagyon vékony és irritációra hajlamos, éppen ezért különleges odafigyelést igényel. Ne csüggedjen, ha reggel táskás szemeket lát a tükörben! Alkalmazzon jeges borogatást. Tartson a mélyhűtőben zöld- vagy rooibostea-filtereket, esetleg uborkaszeleteket. Ezeket helyezze a szemére 10 percre, majd vegye le és kezdje el a sminkelést. Nem csak a táskák tűnnek el a szeme alól, de a tekintete is élénkebb, csillogóbb lesz.

DF-tipp: Ha a jeges ápolás nem hozná a tökéletes eredményt, még javíthat a szeme állapotán zöldes árnyalatú korrektorral.

Sötét szőr a karon

Sajnos sok nő életét keserítik meg a karján megjelenő túl sötét vagy túl vastag szőrszálak. Ha erős szálú, sötét színű a haj, nagy esély van arra, hogy ez a hatás a karokon is érvényesül. Ennek korrigálásához kozmetikus segítségére lesz szükség. Ha valóban szép, sima karokat szeretne, kérhet kargyantát. Nem kell aggódnia, hogy a kezén a szőr szúrósan, tüskésen nő vissza. A gyantázás gyengíti a szőrszálakat, egyre vékonyabbak és puhábbak lesznek. Legalább 3-4 hetente érdemes megismételni a műveletet, de előfordulhat, hogy akár kéthetente is fel kell keresnie a kozmetikust. Aki a kíméletesebb megoldások híve, kérhet a kozmetikustól karszőkítést. Ebben az esetben hidrogénes keverékkel kenik be a kart egészen addig, amíg a szőrszálak zavaróak. Bizonyos idő elteltével a lassan kézre száradó keveréket lemossák, így a szőrszálak egészen világosak lesznek, a hatás pedig igen természetes. Jobb, ha tudja, hogy a hidrogén szaga nagyon erős, csípős, előfordulhat, hogy a kezelés során a karját is csípni fogja, és a hidrogén hatására kipirosodik a bőr. Ez azonban átmeneti, a pír és a viszketés gyorsan elmúlik.

DF-tanács: Ne próbálkozzon otthoni szőkítéssel. A hidrogén veszélyes vegyszer, felhasználhatósági arányát csak szakember tudja meghatározni. Akár súlyos, égési sérülésekhez hasonló sebeket is szerezhet, ha nem a megfelelő mennyiségben alkalmazza.

Piros szem

Előfordulhat, hogy a kialvatlanságtól vagy a megerőltetéstől kipirosodik a szeme. Ilyenkor alkalmazzon reggel szemcseppet vagy ennek hiányában jeges borogatást. Sminkeléskor pedig keressen rózsaszín vagy krémszínű szemceruzát. Azzal húzza ki alul-felül a szemét. A pirosságot ugyan nem szünteti meg, de optikailag csillogóbbnak, ragyogóbbnak hat a tekintet. A megfelelő szemceruzával és néhány cseppentéssel megszabadulhat a nyusziszemtől.

DF-tipp: Évszaktól függetlenül használjon napszemüveget. A szűrt napfény éppen annyira irritálja a szemet, mint a nyári, tűző napsütés. Cseppet se jöjjön zavarba, ha a tél közepén napszemüvegben rója az utcákat!

 

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.
Hasznos gyógynövény: Így használd a pitypangot a diétádhoz
Kevesen tudják, hogy a mezők egyszerű kis virága, a gyermekláncfű ehető növény. Pedig érdemes közelebbről is megismernünk, mert méregtelenítő hatásának köszönhetően rengeteg bajtól megszabadíthat.
Szeretnél igazán hatékonyan edzeni? Ezekre a szabályokra figyelj!
Akár régi, rutinos, akár új edzőtermi látogató vagy, akár gyorsulni, erősödni vagy éppen fogyni szeretnél, a motiváció időnként alábbhagy. Hogy átlendülj a holtponton, vagy, hogy még többet kihozz izzasztó edzéseidből, érdemes pár jó tanácsot megfogadnia. Nem nehéz vagy bonyolult trükkök ezek, azonban jelentősen növelhetik a sportolás hatékonyságát.
Ezek a legjobb tavaszi vitaminbombák, így fiatalítsd meg a tested
A téli hideg időben lemerülnek szervezetünk vitaminraktárai, így tavaszra legyengül az immunrendszer. A friss zöldségek és gyümölcsök azonban óriási energiával töltik fel testünket!
Maradj fitt a mobiloddal: öt applikáció, ami segít ebben
Az okostelefonunk mindig a zsebünkben van. Miért ne használnánk arra is, hogy segítsen az egészséges életmód kialakításában?
Epres álom sütés nélkül, és nincs benne cukor!
Ez a csodálatos epres süti nem csak az ízlelőbimbóidra lesz kedvező hatással, de az alakodat sem kell féltened, ráadásul percek alatt elkészíthető!
A barátai sem ismerték meg Gábort, annyit fogyott! Mi a titka?
Egész nap nem evett, este viszont már alig látott az éhségtől. Nem mozgott, állandóan az autóban ült, így szép lassan rakódtak egymásra a fölösleges kilók... Egy magánéleti válság kellett hozzá, hogy Miklay Gábor drasztikusan változtasson az életmódján.
Tavaszi gyümölcsdiéta, így érdemes belevágni!
Finomak, lédúsak és egészségesek... Használd fel az évszak ajándékait, és fogyj egészségesen!

Ajánlataink