Oldal kiválasztása
Tökéletes külső nem létezik. Minden nő találhat magán valami apróságot, amivel elégedetlen. Nem csak olyan apróságokra gondolunk, mint a szeplők vagy a túl vastag szemöldök. Vannak nők, akiknek az életét izzadós hónalj vagy a karon éktelenkedő túl sok sötét szőrszál keseríti meg. De nem kell elkeseredni, minden problémára van megoldás.

Fénylő T vonaltól, a sötét szőrszálakig – Tüntesse el a szépséghibákat!

Fénylő T vonal

Klasszikus probléma, amikor a homlok és az orr területén fényesebben csillog a bőr. Először is helyezzünk nagyobb hangsúlyt a bőrápolásra. Minden reggel és este az arctisztítást követően kenjük át az arcbőrt ápoló tonikkal. Sminkeléshez használjunk mattító alapozót. Igyekezzünk olyat választani, amely nem tartalmaz olajat, az olajos alapozók ugyanis tovább zsírosítják a bőrt. Az alapozó tetejére nagyobb méretű ecset segítségével vigyünk fel a bőr árnyalatával harmonizáló kőpúdert. Tartsunk mindig kéznél ecsetet és púdert, s a nap folyamán többször is korrigáljuk a szépséghibát.

DF-tanács: Amennyiben zsírosodásra hajlamos a bőre, kerülje a csillogó, csillámporos púdereket. Ezek felerősítik a fénylő hatást. Így a bőr nem elegánsan fog csillogni, éppenséggel úgy fog kinézni, mintha erősen izzadna.

Izzadságfoltos hónalj

Nincs annál kínosabb, mint amikor egy folt sötétlik a ruhán, a hónalj környékén. A piacot ugyan elárasztják az izzadásgátló golyós, pumpás, szórófejes dezodorok, extrém helyzetekben azonban még ezek sem segítenek. Ilyenkor vessük be a nagyágyút. Először alkalmazzuk a szokásos golyós vagy szórófejes dezodorunkat, majd vegyünk egy nagyméretű púderecsetet, amelyet babahintőporba mártunk és ezzel „ecseteljük” meg a hónaljat. Így szinte megszárítjuk és tartósabbá tesszük az izzadásgátló kozmetikum hatását.

DF-tipp: Ha az egyik izzadásgátló kozmetikum nem lenne elég hatásos, próbálkozzon egy másikkal. Bármilyen bőrirritációt tapasztal, azonnal hagyjon fel az adott készítmény használatával. Lehet, hogy 3-4 terméket is ki kell próbálnia, mire megtalálja az igazit.

Feltűnő anyajegy

Egy-egy anyajegy igazán szexis tud lenni. Ám ha sok apró anyajegy csoportosul egy helyen vagy egy nagy anyajegy éktelenkedik nem megfelelő helyen, az bizony zavaró tud lenni. Ha egy nagyobb anyajegy jelenti az esztétikai problémát, a legjobb, ha a bőr színéhez igazodó korrektorral próbálja elfedni. Ha annyira zavaró, hogy már a ruha érintése is irritálja, érdemes fontolóra venni végleges eltávolítását, sebészeti úton. Amennyiben sok apró anyajegy tömörül egy helyre, marad az alapozós megoldás. Mattító, tartós alapozóval fedje el az anyajegyeket, s a teljes fedés érdekében ecset segítségével vigyen fel kőpúdert is.

DF-tanács: Legyen szó bármekkora anyajegyről, évente legalább egyszer nézesse meg bőrgyógyásszal. Ha elváltozást tapasztal akár az anyajegy méretét vagy színét illetően, azonnal forduljon szakemberhez.

Szem alatti táskák, karikák

A szem alatti rész nagyon érzékeny terület. A bőr nagyon vékony és irritációra hajlamos, éppen ezért különleges odafigyelést igényel. Ne csüggedjen, ha reggel táskás szemeket lát a tükörben! Alkalmazzon jeges borogatást. Tartson a mélyhűtőben zöld- vagy rooibostea-filtereket, esetleg uborkaszeleteket. Ezeket helyezze a szemére 10 percre, majd vegye le és kezdje el a sminkelést. Nem csak a táskák tűnnek el a szeme alól, de a tekintete is élénkebb, csillogóbb lesz.

DF-tipp: Ha a jeges ápolás nem hozná a tökéletes eredményt, még javíthat a szeme állapotán zöldes árnyalatú korrektorral.

Sötét szőr a karon

Sajnos sok nő életét keserítik meg a karján megjelenő túl sötét vagy túl vastag szőrszálak. Ha erős szálú, sötét színű a haj, nagy esély van arra, hogy ez a hatás a karokon is érvényesül. Ennek korrigálásához kozmetikus segítségére lesz szükség. Ha valóban szép, sima karokat szeretne, kérhet kargyantát. Nem kell aggódnia, hogy a kezén a szőr szúrósan, tüskésen nő vissza. A gyantázás gyengíti a szőrszálakat, egyre vékonyabbak és puhábbak lesznek. Legalább 3-4 hetente érdemes megismételni a műveletet, de előfordulhat, hogy akár kéthetente is fel kell keresnie a kozmetikust. Aki a kíméletesebb megoldások híve, kérhet a kozmetikustól karszőkítést. Ebben az esetben hidrogénes keverékkel kenik be a kart egészen addig, amíg a szőrszálak zavaróak. Bizonyos idő elteltével a lassan kézre száradó keveréket lemossák, így a szőrszálak egészen világosak lesznek, a hatás pedig igen természetes. Jobb, ha tudja, hogy a hidrogén szaga nagyon erős, csípős, előfordulhat, hogy a kezelés során a karját is csípni fogja, és a hidrogén hatására kipirosodik a bőr. Ez azonban átmeneti, a pír és a viszketés gyorsan elmúlik.

DF-tanács: Ne próbálkozzon otthoni szőkítéssel. A hidrogén veszélyes vegyszer, felhasználhatósági arányát csak szakember tudja meghatározni. Akár súlyos, égési sérülésekhez hasonló sebeket is szerezhet, ha nem a megfelelő mennyiségben alkalmazza.

Piros szem

Előfordulhat, hogy a kialvatlanságtól vagy a megerőltetéstől kipirosodik a szeme. Ilyenkor alkalmazzon reggel szemcseppet vagy ennek hiányában jeges borogatást. Sminkeléskor pedig keressen rózsaszín vagy krémszínű szemceruzát. Azzal húzza ki alul-felül a szemét. A pirosságot ugyan nem szünteti meg, de optikailag csillogóbbnak, ragyogóbbnak hat a tekintet. A megfelelő szemceruzával és néhány cseppentéssel megszabadulhat a nyusziszemtől.

DF-tipp: Évszaktól függetlenül használjon napszemüveget. A szűrt napfény éppen annyira irritálja a szemet, mint a nyári, tűző napsütés. Cseppet se jöjjön zavarba, ha a tél közepén napszemüvegben rója az utcákat!

 

Hozzászólások

5 tipp, hogy a munkahelyeden se rontsd el a diétádat
A folyamatos stressz és rohanás mellett nehéz elérni, illetve megtartani a kívánt testsúlyt… Ám korántsem lehetetlen!
Koleszterin és lúgosítás - A dietetikustól kérdezték
A 7 legjobb életmódtanács, amit egy dietetikustól kaphatsz
Akár fogyni szeretnénk, akár az egészséges táplálkozás a cél, sokszor nehéz eldönteni, hogy a divatos diéták, és baráti jó tanácsok közül melyiknek hihetünk, és melyik humbug.
Nem megy az alvás? 7 gyógytea, hogy nyugodt legyen az éjszaka
Hulla fáradt, ám amikor az ágyban becsukja a szemét, az ide-oda cikkázó gondolatok nem hagyják nyugodni? A legtöbb esetben ez a stresszes életmódnak köszönhető, ám erre is van hatásos megoldás.
5 vacsoraszabály, amit be kell tartanod, ha diétázol!
Megfelelő időzítéssel és mennyiségekkel ez az étkezés is része lehet a diétádnak, íme 5 jó tanács, hogyan!
20 karcsúsító, fehérjedús élelmiszer
Atkins doktornak igaza volt abban, hogy ha valaki fogyni szeretne és a leadott súlyt meg akarja tartani, akkor bizony fehérjedús ételeket kell fogyasztania.
21 napos testi, lelki megtisztulás program
Minden mindennel összefügg. A környezet komoly hatással van a test és a lélek működésére egyaránt. 21 nap alatt tegyen rendet az életében, tisztuljon meg testileg, lelkileg egyaránt!
5 alapvető vitamin és ásványi anyag, amire a nőknek szükségük van
Így lehet biztos abban hogy elegendő vitamint és ásványi anyagot juttat a szervezetébe.
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.