Az arc finom bőrén az évek előrehaladtával egyre több apró ránc jelenik meg, amelyek kialakulásáért az öröklött tényezőkön túl az életmód és a környezeti hatások a felelősek. A ránc elleni kezelések minden korban elkezdhetőek, és sebészeti beavatkozás nélkül is szép eredményeket lehet elérni.

Kövesd tippjeinket, és győzd le a ráncokat!

 

ráncok ellen, bőrápolás

Fotó: Shutterstock

Jótanácsok a mindennapokra

Óvd a bőröd a napsugaraktól!

A bőr idő előtti öregedéséért elsősorban az UV-sugarak felelősek. Az UVA- és az UVB-sugarak lebontják a bőrben lévő kollagént és elasztint, melynek következményeként a bőr szerkezete sérül, elveszti tónusát. Használj fényvédőt tartalmazó arckrémet év minden napján.

 

Gondoskodj a bőröd hidratálásáról!

Használj tápláló, hidratáló nappali és éjszakai krémet. Hetente egyszer kényeztesd bőröd hidratáló maszkkal, amely a felhám mélyebb rétegeibe is eljuttatja a nedvességet. A bőrt belsőleg is hidratálni kell! Ha nem iszol eleget, a sejtek nem képesek megfelelően működni, és ez ráncosodást okoz.

 

Kíméld a bőröd!

A bőrtípusodnak nem megfelelő krémek, a kőolajszármazékokat tartalmazó készítmények használata komoly károkat okoz. A bőrt védeni kell az erőszakos fizikai hatásoktól és a túlzottan erős vegyi anyagoktól is.

 

Mellőzd a dohányzást!

A dohányzás következtében a sejtek nem jutnak elég oxigénhez, így a regenerálódás lassul. A dohányzás rontja a C-vitamin felszívódását – amire pedig azért is nagy szükség van, mert a kollagéntermelés fontos alkotóeleme –, ezért a kollagéntermelés is sérül. A bőr szürke, fakó és ráncos lesz. Leszokás után a bőr képes regenerálódni: ha leteszed a cigarettát, már akár hat hét után látványos javulás figyelhető meg, az oxigénnek és az antioxidánsoknak köszönhetően.

 

Masszírozd az arcbőröd!

Egy ecsettel körkörös mozdulatokkal masszírozd át az arcod és a nyakad hetente háromszor. A masszázs élénkíti a vérkeringést, javítva a sejtek oxigénellátását, ráadásul az elhalt hámsejtektől is megszabadul. A hidratáló krémet is lendületes mozdulatokkal, masszírozva vidd fel, hogy javítsa a bőr szerkezetét és tónusát.

 

Táplálkozz okosan!

A fehér liszt, a cukor és a zsíros ételek bőrproblémákat okozhatnak. Egyél sok friss zöldséget és gyümölcsöt, hogy a bőröd belülről is tápláld.

 

PROFESSZIONÁLIS KEZELÉSEK

Mikrodermabrázió

A gyémántfejes csiszolás az apró, felületi ráncok halványítására, eltüntetésére remek módszer. A kezelés során a bőr legfelső rétegét távolítják el. A bőrt üdévé varázsolja. Egy kezeléssorozat kb. 6 alkalom, és évente egyszer-kétszer érdemes megismételni. A kezelések között nagyon fontos a megfelelő fényvédelem!

 

Mezoterápia

A mezoterápia mikroinjekciók sorozatából álló arckezelés, amelynek során hyaluronsavat, antioxidánsokat és egyéb, volumenpótló anyagokat juttatnak az arcbőrbe. A tűszúrások serkentik a kötőszövet újratermelődését. A kezeléseket hetente, összesen 6 alkalommal javasolt elvégeztetni, de ez a bőr állapotától függően változhat. A kezelés minimális fájdalommal járhat, de a tű nélküli mezoterápia is hatékony lehet.

 

Kémiai hámlasztás

A kémiai hámlasztás során valamilyen savas terméket használnak, amely eltávolítja a bőr legfelső rétegét. Az elhalt szaruréteget eltávolítva nagyobb számban termelődnek új bőrsejtek, a vérkeringés fokozódik, az egészséges bőrréteg megerősödik, ezáltal a bőr rugalmasabb, ragyogóbb lesz. A kezeléseket hetente, kéthetente érdemes elvégeztetni és 6-8 kezelésből áll egy kúra.

 

EZ IS ÉRDEKELHET:

 

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ezek a gyógynövények segíthetnek, ha allergiás vagy
A pollenszezonnal járó szénanátha hónapokig megkeserítheti az érintettek életét: bedugult, kipirosodott orr, gyakori tüsszögés, viszkető szemek… Számukra jó hír, hogy rengeteg olyan növény van, ami enyhíti a szervezet által adott túlzott reakciókat.
Így eddz, ha városban élsz!
Sok városlakó figyeli irigykedve a zöldövezetben, agglomerációban, vidéken lakókat: ők bezzeg mindennap kirándulhatnak, ha akarnak. Pedig a nagyváros is megannyi lehetőséget rejt, felfedezni valót kínál, szóval túracipőt fel, indulhat az urbánus túra!
Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.
Hasznos gyógynövény: Így használd a pitypangot a diétádhoz
Kevesen tudják, hogy a mezők egyszerű kis virága, a gyermekláncfű ehető növény. Pedig érdemes közelebbről is megismernünk, mert méregtelenítő hatásának köszönhetően rengeteg bajtól megszabadíthat.
Szeretnél igazán hatékonyan edzeni? Ezekre a szabályokra figyelj!
Akár régi, rutinos, akár új edzőtermi látogató vagy, akár gyorsulni, erősödni vagy éppen fogyni szeretnél, a motiváció időnként alábbhagy. Hogy átlendülj a holtponton, vagy, hogy még többet kihozz izzasztó edzéseidből, érdemes pár jó tanácsot megfogadnia. Nem nehéz vagy bonyolult trükkök ezek, azonban jelentősen növelhetik a sportolás hatékonyságát.

Ajánlataink