Vezethet hajhulláshoz? Okozhat allergiás reakciót? Növeli a rák kockázatát? Íme, néhány nagyon gyakran felmerülő kérdés a hajfestés és a hajfestékek témájával kapcsolatban.

A leggyakoribb kérdések a hajfestésről

1. A hajfestés okozhat hajhullást?

Nincs egyértelmű tudományos bizonyíték arra, hogy alapesetben a hajfestés hajhullást okozna. A hajfesték okozta kémiai folyamatok miatt a haj kiszáradhat, töredezhet, sőt, kontaktallergia is felléphet. De ez nem összekeverendő a „sima” hajhullással, a hajfestés általánosságban a hajhagymákat nem roncsolja. Ráadásul a hajhullás egy bizonyos szintig normális és természetes dolog, ugyanúgy megtörténik azokkal is, akik nem festetik a hajukat.

 

2. Kiválthat-e allergiás reakciót?

Igen, a hajfestékben számos anyag található, amely allergiás reakciót válthat ki. Leggyakoribb a bőrkiütés, a viszketés, a duzzanat. Az allergiás reakció elkerülésének legegyszerűbb módja a hajfestés elvégzése előtt egy előzetes allergiateszt (bőrpróba).

 

3. A festék elvékonyítja a hajat?

Az idő múlásával megfigyelhető a hajszálak elvékonyodása, ezért, ha úgy érzed, hogy a hajszálaid elgyengültek, hagyd abba a festést egy időre. Így kiderül, hogy a kémiai festékre adott reakció váltotta-e ki a haj elvékonyodását, vagy valamilyen más probléma, például pajzsmirigybetegség, vérszegénység stb. áll a háttérben.

 

4. Mit tehetsz, ha a hajfestés miatt száraz a hajad?

A kémiai anyagok miatt a haj kiszáradhat, ám ezt megelőzheted, illetve könnyen orvosolhatod. Használj hidratáló sampont és balzsamot, kondicionáló hajmaszkot. Kényeztesd a hajszálaid természetes növényi olajos pakolással, és szedj olyan étrend-kiegészítőket, amelyek biotint és A-vitamint tartalmaznak.

 

5. A hajfestés növeli a rák kockázatát?

A rövid válasz erre az, hogy egyetlen kutatás sem tudta a kettő közötti összefüggést kimutatni. Néhány vizsgálat történt ugyan, amely a hajfesték és a hólyagrák közötti kapcsolatot kutatta, de csak minimális kockázatot talált azoknál a személyeknél, akik a festékkel dolgoztak.

 

EZ IS ÉRDEKELHET:

 

 

 

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ezért fogyott le Alexandra: "30 kiló plusszal nem tudnék a lányom után futni"
Amikor végre szíve alatt hordhatta várva-várt kisbabáját, Alexandra mindent megengedett magának. Aztán szembesült a kilók növekvő számával, így megtette élete első újévi fogadalmát, és azóta nem is tért le a fogyás útjáról.
Hiába sportolsz, nincs változás? Ez a 6 edzéshiba gátolhat a fejlődésben
Van néhány tipikus edzéshiba, amelybe szinte mindenki beleesik, legyen bár kezdő vagy haladó. Talán te is éppen egy ilyen baki miatt nem látod az áhított eredményt...
Villámgyors sminktrükkök a forróságra: ragyogj 2 perc alatt!
Elaludtál vagy rohansz valahova, netán egyáltalán nem szeretsz a sminkeléssel pepecselni? Akkor ezek a praktikák segítenek abban, hogy csupán két perc alatt friss és tökéletes legyen a külsőd!
 Fogyás három fázisban: diétázz dinnyével
Képtelenség ellenállni ennek a zamatos és édes finomságnak nyáron, és szerencsére nem is kell, hiszen még a fogyókúrát is segíti: egy hét alatt akár négy kilótól is megszabadulhatunk!
Miért tökéletes a cukkini egy diétához?
Egy kis nyalánkságot készítenél belőle? Arra is van két nagyszerű receptünk!
10 óriási változás, ha rendszeresen úszol
Kiváló módja annak, hogy tegyünk az egészségünkért: egy óra úszás majdnem annyi kalóriát éget el, mint a futás, anélkül hogy bármilyen negatív hatással lenne a csontokra és az ízületekre.
15 kilót fogyott Brigi, mert rájött, hol nem szabad hibázni
Molnár Brigitta táncosnak készült, de egy sérülés miatt meghiúsult az álma. Miután abbahagyta a sportot, három hónap alatt 15 kilót hízott. Többek között a saját diétázós csalódásai miatt kezdett el táplálkozási tanácsadással foglalkozni.
A legjobb trükkök, hogy ráncmentes maradjon az arc
A szarkalábak, ráncok az öregedés természetes velejárói, hiszen a bőr a kor előrehaladtával veszít rugalmasságából, kollagéntermelése csökken. Néhány tipp, amelyek segítségével késleltethető a ráncok megjelenése.

Ajánlataink