A mitesszerek sokak életét keserítik meg. Néhány jól bevált, otthon is alkalmazható pakolás segíthet megoldani vagy enyhíteni a problémát.

Házi kozmetikumok bevetésen: így készíthetsz arcpakolást

Mi a mitesszer?

A mitesszerek, ezek az apró, fekete „dugók” nem ártalmasak, de kellemetlenek, hiszen igen feltűnőek lehetnek, és ezáltal rontják az összképet. A mitesszer nem más, mint a bőrfelszín irányába törekvő felesleges faggyú, amely megül a pórusokban. A zsír és az elhalt hámsejtek a levegő hatására oxidálódni kezdenek, ettől lesz a színe fekete.

 

Mit tehetsz ellene?

  • Kipróbálhatod a drogériákban kapható mitesszereltávolító tapaszokat.
  • Szakemberhez fordulhatsz, aki megfelelő kezeléssel eltávolítja a faggyút és a szennyeződéseket a bőrből.
  • Enyhébb esetekben házi pakolásokkal is kísérletezhetsz.

 

Mit ne tegyél?

  • Ne nyomkodd, piszkáld a mitesszereket! Tág pórusok, maradandó hegek alakulhatnak ki.
  • Ne dugd homokba a fejét: foglalkozz a problémával!
  • Ne használj alkoholos szárítókat, ezek nem segítenek a mitesszeres bőrön.

 

3 DIY-tipp

Agyagmaszk

Az agyagot régóta használják az arc- és testápolásban. Nagyon hatékony a pórusok kezelésében, mert kíméletesen tisztít, méregtelenít. Magába szívja a szennyeződéseket, a felesleges faggyút, miközben ásványi anyagokat juttat a bőrbe.

Így készítsd el: 1 teáskanál bentonit agyagport keverj el annyi vízzel, hogy kenhető masszát kapj, valamint néhány csepp teafaolajjal. Vidd fel a keveréket a problémás bőrfelületre, hagyd hatni (a felvitt réteg vastagságától függően) 5-10 percig, majd mielőtt teljesen megszáradna, meleg vizes szivaccsal mosd le. Utána használd a szokásos hidratálód.

 

Aszpirines maszk

Az aszpirin hatóanyaga, a szalicilsav az egyik leghatékonyabb szer a mitesszerek ellen. A szalicilsav folyékony formában több bőrproblémára is megoldást jelenthet antibakteriális és szárító hatása miatt. Megbontja a sejteket, amelyek összetapadnak a bőr pórusaiban, és ezáltal eltömítik azokat, mitesszereket és pattanásokat okozva.

Így készítsd el: Zúzz össze 3-5 db aszpirint (a kezelendő felület nagyságától függően), majd keverd el annyi meleg vízzel, hogy jól kenhető pasztát kapj. Vidd fel a problémás bőrfelületre, hagyd hatni 5-10 percig (amíg megszárad), majd mosd le meleg vízzel. Figyelem, ha allergiás vagy az aszpirinre, pakolásként se használd!

 

Joghurtos-uborkás maszk

Az uborka gazdag A-, C- és B1-vitaminban. Nyugtatja, hidratálja az arcbőrt, javítja a bőr textúráját. A joghurt jó gyulladáscsökkentő, megakadályozza a baktériumok szaporodását, tisztít.

Így készítsd el: Turmixolj össze 1 darab uborkát, keverd össze annyi joghurttal, hogy jól kenhető masszát kapj. Vidd fel a bőrre, hagyd hatni 20 percig, majd meleg vízzel öblítsd le.

 

EZ IS ÉRDEKELHET:

 

 

 

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ezek a gyógynövények segíthetnek, ha allergiás vagy
A pollenszezonnal járó szénanátha hónapokig megkeserítheti az érintettek életét: bedugult, kipirosodott orr, gyakori tüsszögés, viszkető szemek… Számukra jó hír, hogy rengeteg olyan növény van, ami enyhíti a szervezet által adott túlzott reakciókat.
Így eddz, ha városban élsz!
Sok városlakó figyeli irigykedve a zöldövezetben, agglomerációban, vidéken lakókat: ők bezzeg mindennap kirándulhatnak, ha akarnak. Pedig a nagyváros is megannyi lehetőséget rejt, felfedezni valót kínál, szóval túracipőt fel, indulhat az urbánus túra!
Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.
Hasznos gyógynövény: Így használd a pitypangot a diétádhoz
Kevesen tudják, hogy a mezők egyszerű kis virága, a gyermekláncfű ehető növény. Pedig érdemes közelebbről is megismernünk, mert méregtelenítő hatásának köszönhetően rengeteg bajtól megszabadíthat.
Szeretnél igazán hatékonyan edzeni? Ezekre a szabályokra figyelj!
Akár régi, rutinos, akár új edzőtermi látogató vagy, akár gyorsulni, erősödni vagy éppen fogyni szeretnél, a motiváció időnként alábbhagy. Hogy átlendülj a holtponton, vagy, hogy még többet kihozz izzasztó edzéseidből, érdemes pár jó tanácsot megfogadnia. Nem nehéz vagy bonyolult trükkök ezek, azonban jelentősen növelhetik a sportolás hatékonyságát.

Ajánlataink