A hétköznapokban vagy a sportoláskor viselt melltartók is megkeseríthetik a napjait, ha nem megfelelő méretet választott. Melyek a leggyakoribb hibák, és hogyan lehet megtalálni az ideális darabot?

Bevág, szorít, elcsúszik – Hogyan válasszunk melltartót?

Melltartó a hétköznapokra

1. Hiba: Ha túlságosan vékony a vállpánt

Nagyobb mellű hölgyeknek nem tart kellően a melltartó, ha túlságosan vékony pántú darabot választanak. Ilyenkor fordul elő az is, hogy szűk és bevág a pánt. Ha a melltartó levétele után piros csík éktelenkedik a vállán, akkor feltehetően rossz méretet és fazont választott. Ilyenkor már nemcsak a vékony pánt, de az 1-2 mérettel kisebb körméret is lehet a gond.

2. Hiba: Kibuggyanó keblek

Előfordul, hogy pont akkor csúszik el a melltartó, amikor rohan a villamoshoz vagy egy meetingre. Ez általában akkor esik meg, ha túl kicsi kosárméretet választ. Ha a kosár alatt/felett a melle kicsúszik, akkor jobb lecserélni azt a fehérneműt egy megfelelő méretűre.

 

Melltartó

Melltartó-kisokos
Fotó: Shutterstock

Melltartó sportoláshoz

3. Hiba: Nem megfelelő pántok

Sportmelltartók esetében, mellmérettől függetlenül, érdemes szélesebb pánttal rendelkező darabot választani. Ezzel ugyanis jobban eloszlik a vállon a terhelés, a pánt pedig nem okoz kipirosodást, fájdalmat. Mindegy, hogy klasszikus- vagy keresztpánttal ellátott darabot választ, itt csakis az a fontos, hogy önnek melyik a kényelmesebb.

4. Hiba: Nem megfelelő tartású melltartó

Sokan úgy gondolják, hogy amennyiben a hétköznapi melltartójuknál egy számmal kisebb sportmelltartót vásárolnak, akkor egyben a kellő tartást is biztosították a sportoláshoz. Csakhogy ez nem igaz! A kisebb melltartó nem garancia a jó tartásra, ellenben nagyon kényelmetlen lehet. Mindig a csomagoláson feltüntetett erősséget kell figyelni, valamint D kosárméret felett csakis a legerősebb tartást biztosító fazont érdemes megvenni! A megfelelő sportmelltartó egy nő számára majdnem, sőt, legalább annyira fontos, mint a lábszerkezethez tökéletesen passzoló sportcipő.

5. Hiba: Nagy méret, semmi tartás

Az előbb már részben említettük, hogy nagyobb méretek esetében mire érdemes figyelni. Amikor felpróbálja a sportmelltartót, győződjön meg róla, hogy alulról, oldalról, lehajlásnál, sőt, ugrálás közben is kellően tartja-e a melleit a melltartó. Mindig tartsa szem előtt, hogy sportmelltartó vásárlásakor egyáltalán nem ciki ugrálni, már-már kötelezőnek számít, mert csak így derül ki, ellátja-e az alsónemű a funkcióját egy intenzívebb edzés közben is. Javasolják, hogy 85D méret felett már kapcsos, de kényelmes fazont válasszon az ember, mert a „sima”, gumis melltartók nem biztosítanak megfelelő tartást.

 

Mellbevágó szabályok

A mell elváltozásai – Mindig vegye komolyan!

Hozzászólások

Otthoni pedikűr: lábápolás 5+1 egyszerű lépésben
Tombol a nyár, a könnyű papucsok és szandálok időszaka. Ha nincs időd, lehetőséged pedikűröshöz menni, otthon is sokat tehetsz a lábad épségéért, szépségéért.
A ragyogó és egészséges bőr 9 életmódtitka
Bőrünk tükrözi általános egészségi állapotunkat, árulkodik, ha nem pihenünk eleget és nem gondoskodunk megfelelő tápanyagbevitelről. Íme 9 tipp, hogy bőrünk hosszú ideig ragyogó és élettel teli maradjon.
Sárgarépás zabkeksz, ha kell egy kis energia
A lassan felszívódó szénhidrátot tartalmazó édes falat lehet tápláló reggeli vagy könnyű tízórai, uzsonna egyaránt.
Arwen-torna: harmóniába kerül a női test
Az Arwen-torna kifejlesztője szerint a komplex mozgásterápia és a speciális étrend hatására a legtöbb nőgyógyászati betegség tünetei enyhülnek vagy akár el is tűnnek.
A nyári futás 10 fontos szabálya
A nyári hőség igencsak megnehezíti a futók dolgát, de aki komolyan veszi a futást, az ilyenkor sem áll le az edzésekkel. Ha megfogadod tanácsainkat, könnyebben fogsz megbirkózni a meleggel.
Így készül az egészséges házi csokoládés jégkrém!
Ha könnyű csokis édességre vágysz, ez lehet a legjobb és legegyszerűbb választás a meleg nyári napokon!
A mosoly – és ami mögötte van
Semmi sem megtévesztőbb, félrevezetőbb egy mosolynál. Ezt az tudja a legjobban, aki mögéje rejtőzik.
Hogyan táplálkozik egy élsportoló? Gurisatti Gréta válogatott vízilabdázó tippjei
Gréta elmeséli, mire figyel oda a táplálkozás terén, emellett néhány tippet is megoszt a nyári topforma titkával kapcsolatban.
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.