A hétköznapokban vagy a sportoláskor viselt melltartók is megkeseríthetik a napjait, ha nem megfelelő méretet választott. Melyek a leggyakoribb hibák, és hogyan lehet megtalálni az ideális darabot?

Bevág, szorít, elcsúszik – Hogyan válasszunk melltartót?

Melltartó a hétköznapokra

1. Hiba: Ha túlságosan vékony a vállpánt

Nagyobb mellű hölgyeknek nem tart kellően a melltartó, ha túlságosan vékony pántú darabot választanak. Ilyenkor fordul elő az is, hogy szűk és bevág a pánt. Ha a melltartó levétele után piros csík éktelenkedik a vállán, akkor feltehetően rossz méretet és fazont választott. Ilyenkor már nemcsak a vékony pánt, de az 1-2 mérettel kisebb körméret is lehet a gond.

2. Hiba: Kibuggyanó keblek

Előfordul, hogy pont akkor csúszik el a melltartó, amikor rohan a villamoshoz vagy egy meetingre. Ez általában akkor esik meg, ha túl kicsi kosárméretet választ. Ha a kosár alatt/felett a melle kicsúszik, akkor jobb lecserélni azt a fehérneműt egy megfelelő méretűre.

 

Melltartó

Melltartó-kisokos
Fotó: Shutterstock

Melltartó sportoláshoz

3. Hiba: Nem megfelelő pántok

Sportmelltartók esetében, mellmérettől függetlenül, érdemes szélesebb pánttal rendelkező darabot választani. Ezzel ugyanis jobban eloszlik a vállon a terhelés, a pánt pedig nem okoz kipirosodást, fájdalmat. Mindegy, hogy klasszikus- vagy keresztpánttal ellátott darabot választ, itt csakis az a fontos, hogy önnek melyik a kényelmesebb.

4. Hiba: Nem megfelelő tartású melltartó

Sokan úgy gondolják, hogy amennyiben a hétköznapi melltartójuknál egy számmal kisebb sportmelltartót vásárolnak, akkor egyben a kellő tartást is biztosították a sportoláshoz. Csakhogy ez nem igaz! A kisebb melltartó nem garancia a jó tartásra, ellenben nagyon kényelmetlen lehet. Mindig a csomagoláson feltüntetett erősséget kell figyelni, valamint D kosárméret felett csakis a legerősebb tartást biztosító fazont érdemes megvenni! A megfelelő sportmelltartó egy nő számára majdnem, sőt, legalább annyira fontos, mint a lábszerkezethez tökéletesen passzoló sportcipő.

5. Hiba: Nagy méret, semmi tartás

Az előbb már részben említettük, hogy nagyobb méretek esetében mire érdemes figyelni. Amikor felpróbálja a sportmelltartót, győződjön meg róla, hogy alulról, oldalról, lehajlásnál, sőt, ugrálás közben is kellően tartja-e a melleit a melltartó. Mindig tartsa szem előtt, hogy sportmelltartó vásárlásakor egyáltalán nem ciki ugrálni, már-már kötelezőnek számít, mert csak így derül ki, ellátja-e az alsónemű a funkcióját egy intenzívebb edzés közben is. Javasolják, hogy 85D méret felett már kapcsos, de kényelmes fazont válasszon az ember, mert a „sima”, gumis melltartók nem biztosítanak megfelelő tartást.

 

Mellbevágó szabályok

A mell elváltozásai – Mindig vegye komolyan!

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Így eddz, ha városban élsz!
Sok városlakó figyeli irigykedve a zöldövezetben, agglomerációban, vidéken lakókat: ők bezzeg mindennap kirándulhatnak, ha akarnak. Pedig a nagyváros is megannyi lehetőséget rejt, felfedezni valót kínál, szóval túracipőt fel, indulhat az urbánus túra!
Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.
Hasznos gyógynövény: Így használd a pitypangot a diétádhoz
Kevesen tudják, hogy a mezők egyszerű kis virága, a gyermekláncfű ehető növény. Pedig érdemes közelebbről is megismernünk, mert méregtelenítő hatásának köszönhetően rengeteg bajtól megszabadíthat.
Szeretnél igazán hatékonyan edzeni? Ezekre a szabályokra figyelj!
Akár régi, rutinos, akár új edzőtermi látogató vagy, akár gyorsulni, erősödni vagy éppen fogyni szeretnél, a motiváció időnként alábbhagy. Hogy átlendülj a holtponton, vagy, hogy még többet kihozz izzasztó edzéseidből, érdemes pár jó tanácsot megfogadnia. Nem nehéz vagy bonyolult trükkök ezek, azonban jelentősen növelhetik a sportolás hatékonyságát.
Ezek a legjobb tavaszi vitaminbombák, így fiatalítsd meg a tested
A téli hideg időben lemerülnek szervezetünk vitaminraktárai, így tavaszra legyengül az immunrendszer. A friss zöldségek és gyümölcsök azonban óriási energiával töltik fel testünket!

Ajánlataink