Oldal kiválasztása
A hétköznapi melltartók, vagy a sportoláskor viselt melltartók is megkeseríthetik a napjait, ha nem megfelelően lettek kiválasztva. Melyek a leggyakoribb hibák, és hogyan lehet megtalálni az ideális melltartót?

Bevág, szorít, elcsúszik – Hogyan válasszunk melltartót?

Melltartók a hétköznapokra!

1. Hiba – Ha túlságosan vékony a vállpánt

Nagyobb mellű hölgyeknek nem tart kellően a melltartó, ha túlságosan vékony a pántja. Ilyenkor fordul elő az is, hogy szűk és bevág a pánt. Ha a melltartó levétele után piros csík éktelenkedik a vállán, akkor rossz méretet, és fazont választott. Ilyenkor már nemcsak a vékony pánt, de az 1-2 mérettel kisebb körméret is lehet a gond.

2. Hiba – Kibuggyanó keblek

Előfordul, hogy pont akkor csúszik el a melltartó, amikor rohan a villamoshoz, vagy egy meetingre. Ez akkor esik meg, ha kicsi kosárméretet választ. Ha a kosár alatt a melle kicsúszik, akkor jobb azonnal lecserélni azt a fehérneműt.

Melltartó

Melltartó kisokos
Fotó: Shutterstock

Melltartók sportoláshoz!

3. Hiba – Nem megfelelően kiválasztott pántok

Sportmelltartók esetében, mellmérettől függetlenül érdemes szélesebb pánttal rendelkező darabot választani. Ezzel ugyanis jobban eloszlik a vállon a terhelés, a pánt pedig nem okoz kipirosodást. Mindegy, hogy klasszikus- vagy keresztpánttal ellátott darabot választ, itt csakis az a fontos, hogy önnek melyik a kényelmesebb.

4. Hiba – Rakoncátlan mellek sportoláskor

Sokan úgy gondolják, hogy amennyiben a hétköznapi melltartójuknál egy számmal kisebb sportmelltartót vásárolnak, akkor egyben a kellő tartást is megvették maguknak. Csakhogy ez nem igaz! A kisebb melltartó nem garancia a jó tartásra, ellenben elszorítja az ereket és nagyon kényelmetlen. Mindig a csomagoláson feltüntetett erősséget kell figyelni, valamint D kosárméret felett csakis a legerősebb tartást biztosító fazont érdemes megvenni.

5. Hiba – Nagy méret, nulla tartásra

Az előbb már részben említettük, hogy nagyobb méretek esetében mire érdemes figyelni. Amikor felpróbálja a sportmelltartót, győződjön meg róla, hogy alulról, oldalról, lehajolásnál (de akár ugrálásnál is) helyén maradnak e a mellei. Javasolják, hogy 85D méret felett már kapcsos, de kényelmes fazont válasszon az ember, mert a „sima”, gumis melltartók nem biztosítanak megfelelő tartást.

Mellbevágó szabályok

A mell elváltozásai – Mindig vegye komolyan!

Hozzászólások

Súlykímélő karácsonyi desszertek
A karácsony nem csak a halászlé és a töltött káposzta, de az édességek fénykora is. Az ünnepek alatt asztalra kerülnek a klasszikusnak számító bejglik, kalácsok, kuglófok, krémes sütemények, édes mézes kekszek. Szinte lehetetlen ellenállni, ám ha az ünnepek végén mérlegre állunk, keserű percek várhatnak ránk.
A legszínesebb karácsonyi manikűrök
Karácsonykor a körmeinket is szeretjük ünnepi színekbe „öltöztetni”. Lássuk a legszínesebb megoldásokat! Ilyenkor tarol az arany, a piros és a zöld is!
A 8 kedvenc edzéstervünk, 30 szuper gyakorlattal
Összeszedtük a kedvenc gyakorlatsorainkat, melyekben megtalálhat mindent, attól függően, hogy karral, combra, fenékre, vádlira, vagy hasra szeretne erősíteni.
Sovány vagyok, hízni szeretnék!
Ki hinné, hogy vannak, akik azt szeretnék, hogy kicsit jobban gömbölyödjenek? Bizonyára azt is nehéz elhinni, hogy hízni nehezebb, mint fogyni. Míg arra, hogy hogyan kell leadni pár kilót, szinte mindenkinek van ötlete, addig az egészséges hízásra nem szokás tippeket adni.
Ezt nézzük meg az alternatív tejek címkéjén!
Dietetikusok szerint ezeket az értékeket mindenképpen nézzük meg az alternatív tejek csomagolásán! Az sem mindegy, hogy mire szeretnénk felhasználni a tejet. És az is kiderül, hogy miért olyan szuper megoldás a borsótej!
Stresszes a gyerek – tanítsa meg levezetni
Számos olyan apró dolog létezhet egy kisgyerek életében, amelyről a szülők nem tudnak, ám őket mégis nagyon felzaklatják. Beszélni csak nehezen hajlandóak, nyaggatással a szülő nem megy semmire. A legtöbb, amit tehet, hogy ha a gyerek hallgat, legalább tanítsa meg neki, hogyan vezetheti le a feszültséget.
Ők az Exatlon Hungary második évadának Bajnokai
2020. januárjában szintet lép az Exatlon Hungary. A TV2 sikerműsorának új évada ismét a Dominikai Köztársaságból jelentkezik, de új helyszínen, még látványosabb és nehezebb pályákon szállnak versenybe a Bajnokok és Kihívóik.
Kocsis Korinna: "Sok csalódás ért, főleg szakmabeli lányoktól"
Mindig nagy kérdés egy ismert ember esetében, hogy mennyit és mit mutasson meg a követően a közösségi oldalakon. Hiszen gyakorlatilag idegeneket enged be az életébe a posztokkal. Erről is beszélgettünk Kocsis Korinnával.
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.