Oldal kiválasztása
A hétköznapi melltartók, vagy a sportoláskor viselt melltartók is megkeseríthetik a napjait, ha nem megfelelően lettek kiválasztva. Melyek a leggyakoribb hibák, és hogyan lehet megtalálni az ideális melltartót?

Bevág, szorít, elcsúszik – Hogyan válasszunk melltartót?

Melltartók a hétköznapokra!

1. Hiba – Ha túlságosan vékony a vállpánt

Nagyobb mellű hölgyeknek nem tart kellően a melltartó, ha túlságosan vékony a pántja. Ilyenkor fordul elő az is, hogy szűk és bevág a pánt. Ha a melltartó levétele után piros csík éktelenkedik a vállán, akkor rossz méretet, és fazont választott. Ilyenkor már nemcsak a vékony pánt, de az 1-2 mérettel kisebb körméret is lehet a gond.

2. Hiba – Kibuggyanó keblek

Előfordul, hogy pont akkor csúszik el a melltartó, amikor rohan a villamoshoz, vagy egy meetingre. Ez akkor esik meg, ha kicsi kosárméretet választ. Ha a kosár alatt a melle kicsúszik, akkor jobb azonnal lecserélni azt a fehérneműt.

Melltartó

Melltartó kisokos
Fotó: Shutterstock

Melltartók sportoláshoz!

3. Hiba – Nem megfelelően kiválasztott pántok

Sportmelltartók esetében, mellmérettől függetlenül érdemes szélesebb pánttal rendelkező darabot választani. Ezzel ugyanis jobban eloszlik a vállon a terhelés, a pánt pedig nem okoz kipirosodást. Mindegy, hogy klasszikus- vagy keresztpánttal ellátott darabot választ, itt csakis az a fontos, hogy önnek melyik a kényelmesebb.

4. Hiba – Rakoncátlan mellek sportoláskor

Sokan úgy gondolják, hogy amennyiben a hétköznapi melltartójuknál egy számmal kisebb sportmelltartót vásárolnak, akkor egyben a kellő tartást is megvették maguknak. Csakhogy ez nem igaz! A kisebb melltartó nem garancia a jó tartásra, ellenben elszorítja az ereket és nagyon kényelmetlen. Mindig a csomagoláson feltüntetett erősséget kell figyelni, valamint D kosárméret felett csakis a legerősebb tartást biztosító fazont érdemes megvenni.

5. Hiba – Nagy méret, nulla tartásra

Az előbb már részben említettük, hogy nagyobb méretek esetében mire érdemes figyelni. Amikor felpróbálja a sportmelltartót, győződjön meg róla, hogy alulról, oldalról, lehajolásnál (de akár ugrálásnál is) helyén maradnak e a mellei. Javasolják, hogy 85D méret felett már kapcsos, de kényelmes fazont válasszon az ember, mert a „sima”, gumis melltartók nem biztosítanak megfelelő tartást.

Mellbevágó szabályok

A mell elváltozásai – Mindig vegye komolyan!

Hozzászólások

Diéta és Fitnesz a Facebook-on

Kávé, csoki, sós ételek? Üzenete van annak, hogy mit kívánunk
Az étel utáni vágyakozásnak rendszerint komoly oka van.
Britney Spears edzős videója téged is motiválni fog!
Britey Spears nem titkolja, hogyan hozza formába magát. Elnézve a koncertjeit, amennyit ő ugrál, szüksége is van a jó kondira. Most egy videóban beszélt az edzéstervéről.
Fagyi a diétában! Jégre tesszük a kilókat
Jégkrém a fogyókúrában? Micsoda eretnek gondolat! Pedig egyáltalán nem az.
Ez a luxus gumicsónak a vizek új királya
Hat méter hosszú, és közel 25 kiló ez a mindennel felszerelt, luxus gumicsónak, ami az idei nyár slágere lett.
Stresszűző diéta, nyugtató ételek
Szinte minden diétás tanács különféle javaslatokkal bombázza a fogyni vágyókat arra vonatkozóan, hogy mit mivel helyettesítsenek az alacsony kalóriatartalom érdekében. Most egy kicsit megreformáljuk az ilyen jellegű tanácsokat.
Kocsis Fanni útja a lovastornától a magyar plank rekordig
Fanni húsz éves volt, amikor 1 óra 15 perc és 54 másodperces eredményével felállította a leghosszabb ideig kitartott női planking gyakorlat hazai rekordját. Bár „csak” otthon, de azóta többször is megdöntötte ezt az eredményét.
10 pici lépés, amivel változtathat az életmódján
Csak tíz apró tanács, amely megváltoztathatja az életmódját, az egész életét.
Csodás átalakulás: 130-ról 69 kilóra fogyott az esküvőjére
Hat évig vacsorázott esténként gyorsétteremben, aztán mikor a mérlegre állt, már 130 kilónál tartott. Közelegő esküvője miatt úgy döntött: fogyni fog!
Megéri hajszolni a herceget? Párkeresés a valóságban
Idővel már nem csak a herceg lesz gyermekként alkotott ideálunk középpontjában. Találkozunk a szegény ember legkisebb fiával is.
A TSH nem elég? Mit nézessünk még meg pajzsmirigyzavar esetén?
Ha valaki különös, furcsa tüneteket tapasztal, ami pajzsmirigyzavarra utal, az ellenőrizteti a TSH szintjét. Azonban egy TSH eredmény önmagában nem diagnosztikus jellegű.
Buktatók helyett - Így szervezze meg az esküvőjét
Az esküvő gyönyörű, az esküvő felejthetetlen! Általánosságban elmondható, hogy az azt megelőző féléves, szervezéssel teli időszak is felejthetetlen.
Három sportos program június harmadik hétvégéjére
Ezen a hétvégén is érdemes kimozdulni. Éjszakai futóversenyek, kalandos bringapark és úszóverseny várja a kicsiket és a nagyokat.
Jennifer Aniston: „Azt mondták rám, hogy dagi vagyok”
A tésztasalátáról nem hajlandó lemondani, ezért pedig akkor is képes a kőkemény edzésre, amikor teljesen elveszíti a motivációját.
A nyári ellenség! Így kerülhető el a lábgomba
Nem túlzás a lábgomba esetében a rettegett kifejezés, hiszen akik valaha elkapták már ezt a fertőzést, pontosan tudják, hogy még lábra állni is igen megterhelő a betegség intenzív időszakában.
Az összes ingyenes szabadstrand a Balatonon
A déli parton egyelőre több szabadstrand található, mint az északin, de a pontos listát érdemes végignézni, mielőtt a Balatonra indulunk!
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.