A kókuszolajat egyre többen ismerik és használják. Nemcsak főzéshez, de a szépségápoláshoz is beválik – állítják a természetes anyagok szerelmesei. Utánajártunk, mire használható ez az olaj, és ki is próbáltuk, mennyire hatásos mint kozmetikum.

Mire jó a kókuszolaj a szépségápolásban?

 

kókuszolaj, kókuszzsír, szépség

A kókuszolaj állítólag éjszakai bőrápoláshoz is beválik
Fotó: Shutterstock

SMINKLEMOSÁSHOZ

Egy teáskanál langyos kókuszolajat óvatosan simíts a bőrödre, majd meleg vízzel öblítsd le. Állítólag a kókuszolaj segítségével könnyedén eltávolítható a smink, függetlenül attól, mennyire tartós kozmetikumokat használsz. Előrelátóbbak néhány vattakorongot átitathatnak kókuszolajjal, és a párnákat műanyag vagy üvegtégelybe zárva sminklemosó korongokat gyárthatnak, leegyszerűsítve a sminkeltávolítást napközben.

TAPASZTALAT:

Általános vélemény, hogy a kókuszolajból nagyon kevés kell a smink eltávolításához. A szemceruza és a spirál nyomainak eltávolítása nem minden esetben ment könnyedén, de durván dörzsölni nem érdemes, mert könnyen a szembe kerül, és néhány percig homályos látást okoz.

3/5 pont

 

GÖNDÖR HAJ ÁPOLÁSÁRA

Egy borsó méretű kókuszzsírt dörzsölgess az ujjaid között, hogy felmelegedjen, majd vidd fel a hajszálak végére (a hajtőre ne), hogy göndör frizurád egész nap megőrizze természetes szépségét. Ha vastag, erős szálú a hajad, érdemes nagyobb részt átkenni vele. Bónuszként a haj fényes és puha lesz.

TAPASZTALAT:

Sajnos kevés kollégánk büszkélkedhet hullámos hajjal (konkrétan ketten), így nem sok mindenről tudunk beszámolni. Egyikük imádta, mert fényessé tette a haját, a másikuk viszont csak pár cseppet volt hajlandó a hajára felvinni, mert azt gondolta, elnehezíti a haját – így viszont semmiféle hatással nem volt a hullámaira.

3/5 pont

 

kókuszdió diéta, kókuszolaj, kókuszzsír

Fotó: Shutterstock

 

BOROTVÁLKOZÁSHOZ

Melegíts fel egy pingponglabdányi kókuszzsírt és kend a lábadra. A borotva csak úgy siklik a bőrön, ráadásul a bőr hidratálása is biztosítva van. Bőrnyugtató hatású, és nem tömíti el a pórusokat.

TAPASZTALAT:

A borotvakrémek helyett nyugodtan bevethető a kókuszolaj! Tökéletes borotvakrémként, ráadásul nem kell utána külön hidratáló krémet használni, a lábak hihetetlenül simák és fényesek akár több napon át is.

5/5 pont

 

ÉJSZAKAI KRÉM HELYETT

Értékes összetevőinek köszönhetően tökéletesen helyettesíti – különösen hideg időben – az éjszakai krémeket. Segíti a sejtek megújulását, megakadályozza a bőr idő előtti öregedését, késlelteti a ráncok megjelenését. Táplál és hidratál, véd a szabad gyökök káros hatásaitól.

TAPASZTALAT:

Egész éjszakán át tartó kényeztetés! Más krémekkel és szérumokkal szemben nem hagy olajos érzetet a bőrön, mégis érezhetően táplálja és védi. Az eredmény: puha, sima arc reggelente. Nekünk bevált!

5/5 pont

 

KÖRÖMÁPOLÁSRA

A kókuszolaj erősíti a körmöket és táplálja, hidratálja a körömágyat. Kevés olajat masszírozz a körmeidbe és a körömágyakba, majd várj néhány percet, míg az olaj beszívódik. Jó megoldás, ha pamutkesztyűt húzol a kezedre, miután bedörzsölted az olajat. Hagyd hatni akár egész éjszakán át.

TAPASZTALAT:

Valóban hidratálja a bőrt, de a köröm megerősítéséről nem tudunk nyilatkozni (talán túl rövid ideig használtuk). Felesleges egész éjszaka a kesztyűt magunkon hagyni, mert 5-10 perc alatt tökéletesen beszívja a bőr az olajat. És még egy jó tanács: szigorúan csak a hálószobában kenje be a kezét, mert könnyen rabul ejtheti a fürdőszoba, ugyanis olajos kézzel szinte lehetelten a kilincset megfogni…

4/5 pont

 

SZÁJ- ÉS FOGÁPOLÁSHOZ

Egy teáskanálnyi kókuszzsírt vagy olajat vegyél a szádba, hagyd szétolvadni, majd forgasd meg többször a szájában. Ne fogmosás helyett, hanem utána, a fogtisztítási rutin részeként alkalmazd az olajos öblögetést. A kókuszolaj főleg középhosszú szénláncú zsírsavakat tartalmaz, melyeknek a 45-50 százaléka laurinsav. Ennek pedig bizonyítottan gyulladáscsökkentő és antimikrobiális hatása van.

TAPASZTALAT:

Megszünteti az enyhébb gyulladásokat, érzékenységéket a szájban. A kókuszolaj ráadásul polírozza a fog felszínét, így fogfehérítőként is jól működik. Az egyetlen probléma a frissesség érzésének hiánya. A leleményesek vagy újra megmosták a fogukat, miután használták az olajat, vagy még mentás szájvízzel is öblögettek.

4/5 pont

 

EZ IS ÉRDEKELHET:

 

 

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Így eddz, ha városban élsz!
Sok városlakó figyeli irigykedve a zöldövezetben, agglomerációban, vidéken lakókat: ők bezzeg mindennap kirándulhatnak, ha akarnak. Pedig a nagyváros is megannyi lehetőséget rejt, felfedezni valót kínál, szóval túracipőt fel, indulhat az urbánus túra!
Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.
Hasznos gyógynövény: Így használd a pitypangot a diétádhoz
Kevesen tudják, hogy a mezők egyszerű kis virága, a gyermekláncfű ehető növény. Pedig érdemes közelebbről is megismernünk, mert méregtelenítő hatásának köszönhetően rengeteg bajtól megszabadíthat.
Szeretnél igazán hatékonyan edzeni? Ezekre a szabályokra figyelj!
Akár régi, rutinos, akár új edzőtermi látogató vagy, akár gyorsulni, erősödni vagy éppen fogyni szeretnél, a motiváció időnként alábbhagy. Hogy átlendülj a holtponton, vagy, hogy még többet kihozz izzasztó edzéseidből, érdemes pár jó tanácsot megfogadnia. Nem nehéz vagy bonyolult trükkök ezek, azonban jelentősen növelhetik a sportolás hatékonyságát.
Ezek a legjobb tavaszi vitaminbombák, így fiatalítsd meg a tested
A téli hideg időben lemerülnek szervezetünk vitaminraktárai, így tavaszra legyengül az immunrendszer. A friss zöldségek és gyümölcsök azonban óriási energiával töltik fel testünket!

Ajánlataink