A nők a szépségért sok mindenre képesek. A mindig rosszkor megjelenő pattanás eltüntetésére, a száraz, kezelhetetlen haj csillogóvá varázsolására olyan dolgokat is megtesznek, amelyek első hallásra őrültségnek tűnnek. Furcsa szépségápolási ötletek, amelyeket érdemes kipróbálni.

7 őrült szépségápolási ötlet

ÖTLET 1#

Száraz hajra: majonéz. A száraz, töredezett, elvékonyodott hajat mélyen táplálja, kondicionálja. Lezárja a szálakat körülvevő kutikulát, megakadályozva a hajszálak töredezését. Az illata szörnyű, nehéz vele dolgozni, de a végeredmény kárpótolni fogja. 1 dl szoba-hőmérsékletű majonézt keverjen el 0,5 dl olívaolajjal és 1 db pépesített avokádóval, vigye fel a hajára, húzzon egy nejlon zuhanysapkát, majd tekerje a haját meleg törülközőbe. Hagyja hatni legalább 1 órát, majd alaposan mossa meg a haját.

ÖTLET 2#

Ha a majonézt túl „soknak” érzi, ám a hajának sürgős segítségre van szüksége, a mediterrán nők jolly jokere, az olívaolaj is remek választás. A benne található zsírsavak táplálják, védik és hidratálják a hajszálakat. Kifejezetten száraz hajra keverjen el 4 evőkanál olajat fél evőkanál mézzel. A keveréket langyosítsa meg, vigye fel a hajszálakra, hagyja hatni 20 percig, majd mossa meg a haját a szokott módon.

ÖTLET 3#

Száraz lábfej, repedezett sarok ápolására nyugodtan választhat a pelenkakiütés elleni készítmények kínálatából. Ezek a krémek gyulladáscsökkentő, hidratáló, táplálóanyagokat tartalmaznak, amelyek regenerálják az extrém módon kiszáradt érzékeny lábat. A legjobb, ha az elhalt hámsejteket minden fürdés, zuhanyozás után habkővel eltávolítja, és este, lefekvéskor viszi fel a krémet a lábára. A márka nem számít, az összetevők nagyjából megegyeznek – bár az éjszakai pihenéshez a levendulát tartalmazó krémek tűnnek ideálisnak.

ÖTLET 4#

Ha nem sikerült tökéletesen megvédenie a bőrét a napsugárzástól, és napozás után bőrpirosodás alakul ki, a fájdalom mérséklésére és a gyulladás csökkentésére a fekete teás fürdő ajánlott. A tea erősen antioxidáns hatású, emellett a benne található katekinnek köszönhetően fertőtlenítő, antibakteriális. Csersavtartalma segít enyhíteni a bőrpírt, a duzzanatot, gyógyítja az égett bőrt. Főzzön több fi literből erős főzetet, hagyja kihűlni, egy törülközőt mártson bele, csavarja ki, majd tegye a napégette bőrre.

ÖTLET 5#

Szőke, világosbarna tincseit még világosabbá teheti citromlé és méz keverékével. A méz, amellett, hogy táplálja a hajat, kis mennyiségben természetes hidrogén-peroxidot tartalmaz, ami a hajszőkítés egyik alapanyaga. A citrom a benne található savaknak köszönhetően képes világosítani a hajat, de önmagában nem ajánlott a használata, együtt a mézzel viszont tökéletes, ha világos tincsekre vágyik vegyi anyagok használata nélkül. Keverjen össze citromlevet, mézet és kevés vizet, a keveréket tegye a hűtőszekrénybe legalább 15 percre. Ha lehűlt, masszírozza a keveréket a hajába, és hagyja hatni 25 percig, majd öblítse le. A végeredmény: napcsókolta, gyönyörű haj.

ÖTLET 6#

A szem alatti duzzanatok eltüntetésére számos jól bevált praktika létezik. Ilyen például az aranyérkenőcs használata. Az aranyér elleni készítmények ugyanis erős gyulladáscsökkentőket és a véredényeket összehúzó anyagokat tartalmaznak. Vészhelyzetben tökéletes megoldás, de rendszeres használata azért nem javasolt. Pár szelet uborka, esetleg hideg teába mártogatott vattapamacs viszont mindig bevethető.

ÖTLET 7#

Hatása nem bizonyított és akad bőrgyógyász, aki szerint egyenesen merénylet a bőr ellen, mégis sokan használják a pattanások eltüntetésére a fogkrémet. Állítólag este kell felvinni a pattanásra, egy éjszaka rajta hagyni, majd reggel lemosni a rászáradt krémet. Hozzáértők szerint a titok az, hogy fluoridmentes fogkrémet kell használni, mert a fluorid az aknés bőr ellensége, és csak még inkább felerősíti a gyulladást.

10 bizonyíték, hogy néhány tervezőnek ideje szabira menni

 

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Egy hetes diéta eperrel: itt a pontos program
A május minden évben az eperről szól: gyakorlatilag alig akad olyan, aki nem szereti ezt a csodálatos, zamatos gyümölcsöt. Nemcsak finom íze, de az egészségre gyakorolt jótékony hatásai miatt is érdemes pár napos eperdiétát tartani. Alább egyhetes menüt ajánlunk, középpontban a szuper bogyós gyümölccsel.
Mutatjuk, hogy szépít meg a kávé! Most figyelj!
Összegyűjtöttük, mire használhatja szépségápolási rutinjában a kávét, illetve a kávézaccot.
Ezek a gyógynövények segíthetnek, ha allergiás vagy
A pollenszezonnal járó szénanátha hónapokig megkeserítheti az érintettek életét: bedugult, kipirosodott orr, gyakori tüsszögés, viszkető szemek… Számukra jó hír, hogy rengeteg olyan növény van, ami enyhíti a szervezet által adott túlzott reakciókat.
Így eddz, ha városban élsz!
Sok városlakó figyeli irigykedve a zöldövezetben, agglomerációban, vidéken lakókat: ők bezzeg mindennap kirándulhatnak, ha akarnak. Pedig a nagyváros is megannyi lehetőséget rejt, felfedezni valót kínál, szóval túracipőt fel, indulhat az urbánus túra!
Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.

Ajánlataink