Az arctisztítás a napi arcápolási rutin legfontosabb része, mégis sok a tévhit e témában. A nem megfelelően végzett művelet a bőr kiszáradását, pattanások és finom ráncok megjelenését okozhatja!

Otthoni arctisztítás, ahogy a profik csinálják

 

arctisztítás, bőrápolás

Az arctisztítás a mindennapi bőrápolási rutin része
Fotó: Shutterstock

Ajánlott az arctisztító kefe mindennapi használatra?

Alapjában véve nem, bár vannak olyan készülékek és hozzá tartozó fejek és lemosók, amelyeket a mindennapi arctisztítás és -ápolás rutinjához fejlesztettek ki. Általánosságban azonban elmondható, hogy az elektromos arctisztító kefe rendszeres alkalmazása nem garantálja a gyönyörű, ragyogó bőrt. Az ilyen típusú eszközök használatakor nem szabad elfeledkezni arról, hogy nemcsak a bőr felszínét tisztítják, hanem a mélyebb réteget is, így könnyen mikrosérülések keletkezhetnek az elvékonyodott, természetes olajoktól megfosztott bőrön, irritációt okozva.

DF-tipp: Tekints az arctisztító gépre speciális eszközként, és használd a bőrtípusodnak megfelelően hetente egy, maximum két alkalommal!

 

Érdemes mindig új arctisztítót kipróbálni?

Nem tilos, de nem arra biztatunk, hogy hetente változtasd az arclemosódat. Bizonyos kor után a bőr egyre szárazabbá válik, de addig is sok minden befolyásolja az állapotát a környezeti hatásoktól kezdve a bőr típusán át a hormonális változásokig. Célszerű figyelni a bőr igényeit, és olyan terméket választani az arctisztítás folyamatához, amilyenre éppen szüksége van.

DF-tipp: Válassz hidratáló, szappanmentes arclemosót olyan értékes hatóanyagokkal, mint az aloe vera, a kókuszdióolaj és az E-vitamin.

 

Az olajos tisztítók valóban nem ajánlottak zsíros bőrre?

Az olajos arctisztítók, micellás vizek rendkívül hatékonyan távolítják el a sminket, ráadásul vannak kimondottan zsíros bőrre kifejlesztett termékek is. Az olaj vonzza és könnyedén eltávolítja a szennyeződéseket, a sminket, miközben hidratálja a bőrt. Ha a bőröd zsíros, pattanásokra hajlamos, válassz vitaminokban gazdag, nem komedoképző olajat (vagyis olyat, amely nem tömíti el a pórusokat), például olíva-, feketeribizli vagy szezámolajat tartalmazó készítményt.

DF-tipp: Az olajat önmagában is használhatod lemosóként: száraz bőrre vidd fel, nedves kézzel masszírozd a bőrödbe, majd öblítsd le.

 

Extra tipp:

Hetente egyszer az esti arctisztítás során használj hámlasztó maszkot. A hámlasztó maszk javítja a bőr tónusát azáltal, hogy eltávolítja az elhalt hámsejteket, miközben előkészíti a bőrt az éjszakai krémhez, szérumhoz vagy maszkhoz.

 

Cikkünk szakértője: Szabados Kitty, kozmetikus

 

EZ IS ÉRDEKELHET:

 

 

Ezek is érdekelhetnek

Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.
Hasznos gyógynövény: Így használd a pitypangot a diétádhoz
Kevesen tudják, hogy a mezők egyszerű kis virága, a gyermekláncfű ehető növény. Pedig érdemes közelebbről is megismernünk, mert méregtelenítő hatásának köszönhetően rengeteg bajtól megszabadíthat.
Szeretnél igazán hatékonyan edzeni? Ezekre a szabályokra figyelj!
Akár régi, rutinos, akár új edzőtermi látogató vagy, akár gyorsulni, erősödni vagy éppen fogyni szeretnél, a motiváció időnként alábbhagy. Hogy átlendülj a holtponton, vagy, hogy még többet kihozz izzasztó edzéseidből, érdemes pár jó tanácsot megfogadnia. Nem nehéz vagy bonyolult trükkök ezek, azonban jelentősen növelhetik a sportolás hatékonyságát.
Ezek a legjobb tavaszi vitaminbombák, így fiatalítsd meg a tested
A téli hideg időben lemerülnek szervezetünk vitaminraktárai, így tavaszra legyengül az immunrendszer. A friss zöldségek és gyümölcsök azonban óriási energiával töltik fel testünket!
Maradj fitt a mobiloddal: öt applikáció, ami segít ebben
Az okostelefonunk mindig a zsebünkben van. Miért ne használnánk arra is, hogy segítsen az egészséges életmód kialakításában?
Epres álom sütés nélkül, és nincs benne cukor!
Ez a csodálatos epres süti nem csak az ízlelőbimbóidra lesz kedvező hatással, de az alakodat sem kell féltened, ráadásul percek alatt elkészíthető!
A barátai sem ismerték meg Gábort, annyit fogyott! Mi a titka?
Egész nap nem evett, este viszont már alig látott az éhségtől. Nem mozgott, állandóan az autóban ült, így szép lassan rakódtak egymásra a fölösleges kilók... Egy magánéleti válság kellett hozzá, hogy Miklay Gábor drasztikusan változtasson az életmódján.
Tavaszi gyümölcsdiéta, így érdemes belevágni!
Finomak, lédúsak és egészségesek... Használd fel az évszak ajándékait, és fogyj egészségesen!

Ajánlataink