A csinos, ápolt megjelenéshez nemcsak jól megválasztott frizura és ízléses smink szükséges – a kezeid is magukra vonzzák a tekintetet. Eláruljuk, hogy mik a házi körömápolás legfontosabb fázisai.

Otthoni manikűr: lépésről lépésre a gyönyörű körmökért

 

otthoni manikűr

Az otthoni manikűr során van néhány alapszabály, amit mindig fontos szem előtt tartani
Fotó: Shutterstock

Kezdjük az alapoknál!

A legfontosabb, hogy megóvd a körmök és a kutikula egészségét. Oké, de mi az a kutikula, kérdezheted. Egy vékony, nyúlós hártya, amely közvetlenül a körömlemezen fekszik, arra teljesen rátapad. Amennyiben műkörmöt szeretnél, ezt a részt a körmös előzőleg eltávolítja, különben nem tapad meg a pótköröm. Egyébként nem szabad hozzányúlni, lekaparni vagy hátratolni, mert ha véletlenül megsérted a körömágyat, az különböző fertőzések, gyulladások melegágya lehet. Vagyis a kutikulát hagyd békén, csak ápolóolajokkal gondoskodj a hidratálásáról.

 

Fertőtleníts!

Körmeid egészségének megőrzése érdekében mindig tiszta, legalább havonta egyszer fertőtlenített manikűrkészlettel dolgozz. A legjobb módszer, ha az ollót, a reszelőt és a többi kelléket gyógyszertári alkoholban áztatod néhány percig, majd forró vízzel alaposan leöblíted. A maximális higiénia érdekében célszerű az otthoni manikűr és pedikűr során is érdemes külön ollót használni.

 

Mire kell figyelned a házi pedikűr során? Kattints ide, és kiderül!

 

Otthoni manikűr lépésről lépésre

  1. Helyezd egy kispárnára a tenyeredet, majd nyisd szét az ujjaidat.
  2. Jöhet a reszelő: könnyed mozdulatokkal alakítsd olyan formájúra a körmeidet, amilyenre szeretnéd. Ha egyenes körömre vágysz, akkor egyenesen, picit alábillentve jobbra-balra húzd a reszelőt. Miután elérted a kívánt hosszt, érdemes lekerekíteni a sarkokat. Amennyiben kerek formát szeretnél, próbálj meg ívelten reszelni.
  3. Kend be a körömágyat kutikulaolajjal. Ha nincs otthon, helyettesítheted olíva- vagy kókuszolajjal.
  4. Miután eldöntötted, hogy milyen színűre fested a körmödet, indulhat a lakkozás. Sokan azt hiszik, hogy egészen a körömágyig kell felvinni a lakkot, pedig a profik szabadon hagynak egy pici vonalat a kutikula felett, és innentől viszik fel az első réteget. Egy réteg nem réteg: célszerű 2 rétegben alkalmazni a körömlakkot (de ez a maximum!), mivel így könnyebben tudod később korrigálni, amikor elkezd kopni.
  5. Miután megszáradt a lakk, vigyél fel rá egy réteg fedőlakkot, és ezt a lépést a tartós eredmény érdekében minden második nap ismételd meg. Ha mégis idő előtt elkezd töredezni, próbáld ki azt a trükköt, hogy a lekopott körömhegyre vízszintesen húzol rá egy réteget.

 

Diéta és Fitnesz-tipp:

Az alaplakk legalább annyira fontos, mint a fedő. Az áttetsző alapréteg mindenképpen szükséges, ha élénkebb színű lakkot választasz, mert elszínezheti a körömlemezt. Előnye, hogy remekül tudsz dolgozni rajta, hiszen szép sima felületet biztosít, és tartósabb lesz minden, amit utána rákensz.

 

Mire utalhatnak a köröm különböző elváltozásai? Ebben a cikkünkben felsorolunk néhány jellemző tünetet

 

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ezek a gyógynövények segíthetnek, ha allergiás vagy
A pollenszezonnal járó szénanátha hónapokig megkeserítheti az érintettek életét: bedugult, kipirosodott orr, gyakori tüsszögés, viszkető szemek… Számukra jó hír, hogy rengeteg olyan növény van, ami enyhíti a szervezet által adott túlzott reakciókat.
Így eddz, ha városban élsz!
Sok városlakó figyeli irigykedve a zöldövezetben, agglomerációban, vidéken lakókat: ők bezzeg mindennap kirándulhatnak, ha akarnak. Pedig a nagyváros is megannyi lehetőséget rejt, felfedezni valót kínál, szóval túracipőt fel, indulhat az urbánus túra!
Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.
Hasznos gyógynövény: Így használd a pitypangot a diétádhoz
Kevesen tudják, hogy a mezők egyszerű kis virága, a gyermekláncfű ehető növény. Pedig érdemes közelebbről is megismernünk, mert méregtelenítő hatásának köszönhetően rengeteg bajtól megszabadíthat.
Szeretnél igazán hatékonyan edzeni? Ezekre a szabályokra figyelj!
Akár régi, rutinos, akár új edzőtermi látogató vagy, akár gyorsulni, erősödni vagy éppen fogyni szeretnél, a motiváció időnként alábbhagy. Hogy átlendülj a holtponton, vagy, hogy még többet kihozz izzasztó edzéseidből, érdemes pár jó tanácsot megfogadnia. Nem nehéz vagy bonyolult trükkök ezek, azonban jelentősen növelhetik a sportolás hatékonyságát.

Ajánlataink