Egy nő rémálmában se jöjjön elő, amikor egy szép augusztusi napon a kerti partin meglátja magát a tükörben, a kánikulától szétfolyt sminkkel. Márpedig sok alkalom akad nyaranta, amikor a legjobb formánkat kell hozni, különösen, ha épp saját esküvőnkről van szó.

Sminkelés kánikulában, a legjobb trükköket szedtük össze

ÉRDEMES-E SMINKELNI NYÁRON?

Sminkelni mindig érdemes, persze a stílusunknak és az évszaknak megfelelően. Nyáron a hőség hatására megváltozik bőrünk állapota. Kitágulnak a pórusok és a faggyúmirigyek termelődése fokozódik. Ezért változtatni kell az arcápolási és sminkelési rutinon. Mindannyian észrevesszük, hogy a bőrünk csillogóvá válik, és a szeplők is előtűnhetnek. Az arcápolásnál szappanmentes arctisztítót és vízbázisú hidratálót használjunk ebben az időszakban.

KELL ALAPOZÓ IS VAGY ELÉG A CSODÁS BARNA BŐR?

A kitágult pórusoknak sok oxigénre van szükségük, ezért finoman bánjunk az alapozókkal. Én inkább a színezett hidratáló krémet ajánlom, más néven BB krémet, amit egy pici púderrel fixálhatunk. Nagyon problémás bőrre használhatunk alapozót is, de csak oda tegyünk, ahova feltétlenül szükséges. Kerüljük a nehéz, olajbázisú alapozókat. Keressünk mineral jelzővel ellátott termékeket. A szem alatti karikák nyáron is sokaknak jelentenek gondot, eltüntetésükre korrektort tegyünk fel, és pici púderrel fixáljuk. Szemünkre vízálló és krémes állagú terméket használjunk. A krémes szemhéjtus hosszan tartó és nem kenődik el.

KELL PIROSÍTÓ IS?

Nyáron a nappali sminkhez egy szép selyemfényű bronzosítót tehetünk. Nagyon praktikus, mert a szemhéj színének és rúzsnak is használhatjuk. Az alkalmi sminkhez inkább krémes pirosítót tegyünk fel, tartósabb és nagyon szép intenzív színe van.

A VÍZÁLLÓ TERMÉKEKNÉL A LEMOSÁSSAL SZOKOTT BAJ LENNI. MIT ÉRDEMES HASZNÁLNI?

A vízálló termékeket speciális szemfestéklemosóval tudjuk letörölni. Nagyon jók a kétkomponensű lemosók. Én emellett nagyon szeretem használni a nedves sminklemosó kendőket. Frissítenek és ápolják a bőrünket.

AZ AUGUSZTUS MÉG JAVÁBAN ESKÜVŐSZEZON. HOGYAN ŐRIZHETI MEG A MENYASSZONY A SMINKJÉT ÓRÁKON KERESZTÜL?

Az esküvői smink nagyon közel áll a szívemhez. Fontos az alapos bőrelőkészítés és alapozás. Nagyon jó minőségű anyagokkal hosszan tartó smink készíthető. Mindig fixáljuk púderrel vagy sminkfixálóval. A kis táskában legyen mattító kendő vagy papír zsebkendő, amivel felitathatjuk a felesleges zsírréteget és az izzadságot. Utána sima hajlakkal fixálhatjuk újra a sminket.

MI LEGYEN NYÁRON A NESZESSZERBEN, MI AZ, AMI ELENGEDHETETLEN, HA KIFOGÁSTALAN MEGJELENÉST SZERETNÉNK?

A neszesszerből nem hiányozhat a mattító kendő, ha nincs ilyen, akkor a papír zsebkendőt rétegeire szedhetjük. Legyen nálunk olyan ajakápoló, amelynek nagyszerű dúsító hatása van, nagyon üdítően hat a nagy melegben.

 

EZ IS ÉRDEKELHET:

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Isteni húsvéti piskótatekercs, glutén- és cukormentesen
Húsvétkor sem kell feltétlenül feladnunk a diétánkat, hiszen számtalan finomság készülhet cukor nélkül, gluténmentesen.
Szuper karcsúsító receptek karfiolból! Így élmény fogyni
A karfiol az egyik legnépszerűbb zöldségünk, nem véletlenül. Sokoldalúan felhasználható, számos elkészítési módját ismerjük, ráadásul magas vitamin- és ásványianyag-tartalmának köszönhetően segít az egészség megőrzésében.
Ez a húsvét diétás kedvence: avokádóval töltött tojás
Az avokádó és a tojás egészségre gyakorolt kiváló hatásain túl az is mellette szól – főleg, ha a testsúly csökkentése a cél –, hogy zsírtartalma miatt hamar teltségérzetet okoz.
Cukormentes kókuszkeksz, ebből bármennyit ehetsz
Reggelire és kávé mellé is remek. Glutén,- és laktózmentes. Elkészítése gyors és könnyű. Bárhová magaddal viheted, Így mindig lesz nálad egy kis diétás nasi.
Minden, amit egy diéta előtt nagyon fontos tudnod!
Jó, ha tudja, hogy ha belevág egy diétába, nem csak a kilók fogyatkozására számíthat, sok egyéb kísérő jelenséggel is találkozik majd. A nehézségek jó esetben csak átmenetiek, a pozitívumokat pedig ügyesen használja ki és élvezze!
Ébresztő! - Tavaszi méregtelenítés a legjobb zöldségekkel
Várd könnyedén, energiával telve a tavaszt! Ehhez szükség lesz egy komolyabb méregtelenítő programra, amelynek segítségével megtisztíthatod a szervezeted, megszabadulhatsz a lerakódott méreg- és salakanyagoktól. Legalább 3 napon át tarts zöldség- és gyümölcskúrát. Az alábbi 15 zöldség- és gyümölcsféléből válogass, így biztos lehetsz a sikerben.
Itt a nők új kedvence a spenótos sajtfasírt
Ez az előétel egészséges, eszméletlen finom, és nem hizlal: alig van benne szénhidrát!
Végre kiderült mi a sikeres diéta titka
Márciusban már csak emlék a legtöbb újévi fogadalom – köztük a fogyókúrára vonatkozó, önmagunknak tett ígéret is. Vagy mégsem? Íme, hét tipp, hogy sikeres legyen az életmódváltás, akár év közben is.

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.