Az izzadástól, a parfümön át a szemránckrémig!

3 kérdés 3 válasz a szépségápolásról, amit mindig tudni akart

Kérdés: Mitől  lesz tartós a parfüm illata?

Először is fontos tisztázni, hogy nem minden parfüm, ami annak látszik. A parfüm alkoholban oldott illatanyag, amely a legnagyobb arányú koncentrációban tartalmazza az illatesszenciát. Tehát csak az igazi parfümnek lehet valóban tartós illata. Azok az üvegek, amelyekre eau de parfum van írva, biztosan tartósak lesznek. Utána következnek az eau de toilette, az eau de cologne, a splash cologne. Ezekben, a felsorolás sorrendje szerint egyre kevesebb az illatesszencia, egyre kevésbé tartósak. A parfümöt oda érdemes fújni vagy cseppenteni, ahol a bőr a legmelegebb és vérrel a legjobban ellátott. Ilyen a fül mögötti rész, a csukló, a könyök, és bármennyire furcsán hangzik is, de a térdhajlat. Érdemes a hajra is fújni egy keveset, így az illat valóban teljesen körülölel.

Kérdés: A  szemkörnyék-ápoló  krémek  valóban képesek  csökkenteni a ráncok mennyiségét,  mélységét és a puffadtságot?

Igen is és nem is. ezeknek a szemkörnyékápolóknak lehetnek jó tulajdonságaik, de lehetnek rosszak is. mivel éppen a szem környéki, nagyon vékony bőrön kell ezeket alkalmazni, óvatosan kell bánni velük. Lehet, hogy csökkentik a ráncok mélységét, lehet, hogy valamennyit segítenek a puffadt szemen, ugyanakkor rendszeres használatukkal kiszárítják a vékony és érzékeny bőrt. Ne használjuk ezeket minden egyes nap, inkább csak alkalmanként, egy-egy fontos esemény előtt. Akkor is ügyeljünk arra, hogy a szemkörnyékápoló ne tartalmazzon etilén-akrilsav kopolimert, butilén-glikolt, nátrium-poliakrilátot. természetesen minden szemkörnyékápoló más és más összetevőket tartalmaz, amelyek különböző hatással bírnak minden emberre. Drámai és drasztikus változásra azért ne számítsunk, komoly eredményt csak helyes életmóddal és rendszeres, alapos arcápolással, külső-belső hidratálással érhetünk el.

Kérdés: Hogyan  akadályozhatnám  meg az izzadságfoltok  kialakulását?

Az izzadás egy bizonyos mértékig természetes folyamat, bár kellemetlen. előfordulhat azonban, hogy az izzadás mértéke olyan fokú, amely nem csak kellemetlen, de zavaró, és befolyásolja a mindennapi emberi, szakmai kapcsolatainkat.

Az okok:

1. Hormonális okok

Előfordulhat mellékvesezavar. Ha a mellékvesehormonok nem funkcionálnak helyesen, annak következménye egyebek között a túlzott verejtékezés. ez megtörténhet a PMS alatt, terhesség vagy klimax esetén, de a pubertáskori változások is járhatnak kínos izzadással.

2. Pszichés okok

Amikor stresszes élethelyzetben vagyunk, esetleg ledöntött lábunkról a depresszió, szorongunk akár munkahelyi, akár magánéleti problémák miatt, akkor jellemzően erőteljesebb a verejtékezés is. Ez azonban sokszor társul egyéb tünetekkel is, ilyen a szapora szívverés, időnkénti fejfájás, akár migrénszerűen, valamint nyugtalanság, szorongás. Sok esetben ilyenkor nem csak a hónalj, de a homlok, a tenyér, sőt a talp is izzadhat.

3. Pajzsmirigy

A pajzsmirigy az anyagcsere-működésért felelős hormonokat termel. Ha ezeknek a hormonoknak a mennyisége nő, akkor a pajzsmirigy túlműködik. ennek egyik tünete pedig a túlzott izzadás. Az izzadáson kívül az is jelezheti a pajzsmirigy-túlműködést, ha nagy étvágy ellenére rohamos fogyást tapasztalunk, beszédünk hadaróvá válik, felfokozott idegállapotba kerülünk.

Mit lehet  tenni?

A közhiedelemmel ellentétben fokozott izzadás esetén sem érdemes naponta többször zuhanyozni, ezzel ugyanis gyengül a szervezet természetes védekező rendszere és nem lesz elég ellenálló a baktériumokkal szemben. Naponta akár többször is használjunk golyós izzadásgátlót vagy stiftet, amellyel legalább azt megakadályozhatjuk, hogy a ruha hónalján jelentkezzen folt. Fontos, hogy ne viseljünk műszálas ruhákat, válasszuk a tisztapamut-felsőket. Étrendünk tekintetében felejtsük el a csípős, fűszeres ételeket, ezek ugyanis fokozzák a tüneteket, sőt a túl forrón fogyasztott étel is generálja a verejtékezést.

10 meglepő, de működő szépségpraktika a nagyitól

Fiatalodjon 10 évet!

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ezek a gyógynövények segíthetnek, ha allergiás vagy
A pollenszezonnal járó szénanátha hónapokig megkeserítheti az érintettek életét: bedugult, kipirosodott orr, gyakori tüsszögés, viszkető szemek… Számukra jó hír, hogy rengeteg olyan növény van, ami enyhíti a szervezet által adott túlzott reakciókat.
Így eddz, ha városban élsz!
Sok városlakó figyeli irigykedve a zöldövezetben, agglomerációban, vidéken lakókat: ők bezzeg mindennap kirándulhatnak, ha akarnak. Pedig a nagyváros is megannyi lehetőséget rejt, felfedezni valót kínál, szóval túracipőt fel, indulhat az urbánus túra!
Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.
Hasznos gyógynövény: Így használd a pitypangot a diétádhoz
Kevesen tudják, hogy a mezők egyszerű kis virága, a gyermekláncfű ehető növény. Pedig érdemes közelebbről is megismernünk, mert méregtelenítő hatásának köszönhetően rengeteg bajtól megszabadíthat.
Szeretnél igazán hatékonyan edzeni? Ezekre a szabályokra figyelj!
Akár régi, rutinos, akár új edzőtermi látogató vagy, akár gyorsulni, erősödni vagy éppen fogyni szeretnél, a motiváció időnként alábbhagy. Hogy átlendülj a holtponton, vagy, hogy még többet kihozz izzasztó edzéseidből, érdemes pár jó tanácsot megfogadnia. Nem nehéz vagy bonyolult trükkök ezek, azonban jelentősen növelhetik a sportolás hatékonyságát.

Ajánlataink