Nyáron sokkal nagyobb hangsúlyt kap a kérdés, hogyan lehetne a leggyorsabban és leghatékonyabban megszabadulni a nem kívánt szőrszálaktól. Összegyűjtöttük, hogyan, milyen eszközökkel lehet szép és sima a bőre.

Helló, sima bőr! – A szőrtelenítés módszerei

 

szőrtelenítés

A bőr egyéni érzékenységétől is függ, hogy szőrtelenítés módszerei közül melyik válik be neked
Fotó: Shutterstock

 

Csipesz

HOGYAN MŰKÖDIK?

Egyesével kell eltávolítani a szőrszálakat a csipesz segítségével.

MELYIK TERÜLETEN JÓ HASZNÁLNI?

Kis területeken, így leginkább az arcon (állon, szemöldöknél).

MENNYI IDEIG TART A HATÁSA?

2−8 hétig

Lehetséges mellékhatások:

Azokon a területeken, ahol csipesszel történik szőrtelenítés, a szőrszálak többnyire vastagabbak, erősebbek, így gyakori a szőrbenövés. Minden használat előtt és után alkohollal fertőtlenítse a csipeszt, hogy csökkentse a fertőzés veszélyét.

Borotva

HOGYAN MŰKÖDIK?

A borotvával levágjuk a szőrszálakat. Tévhit, hogy a borotválás után dúsabb és erősebb lesz a szőrzet, ugyanis a borotva a bőr szintjében vágja el a szőrszálakat, nem érinti a szőrtüszőt, így arra nem fejthet ki semmilyen hatást a szőrnövekedést illetően. Csupán arról van szó, hogy borotvával való szőrtelenítés során a szőrszál elvékonyodott végét vágjuk le, így amikor a szőr elkezd nőni, a vastagabb része növekszik.

MELYIK TERÜLETEN JÓ HASZNÁLNI?

Karon, lábon, hónaljon. Az arcon nem javasolt a használata.

MENNYI IDEIG TART A HATÁSA?

1−3 napig, a szőrnövekedés gyorsaságától függően.

Lehetséges mellékhatások:

Szőrtüszőgyulladás, szőrbenövés, különösen a bikinivonalnál. Itt ugyanis vékonyabb, érzékenyebb a bőr. Válasszon jó minőségű borotvát! Használjon borotvazselét vagy krémet, úgy a penge jobban siklik.

Gyanta

HOGYAN MŰKÖDIK?

A bőrre felvitt gyantát (hideget vagy meleget) lehúzócsíkkal rásimítják a bőrre, és egy határozott mozdulattal, a szőr növekedésével ellentétes irányban lerántják. A szőrtelenítés ezen módszere során a szőrszálakat a szőrtüszőkkel együtt távolítják el.

MELYIK TERÜLETEN JÓ HASZNÁLNI?

Gyakorlatilag a test bármely részén, beleértve az arcot, a hónaljat, a karokat, a lábakat, és persze a bikinivonalat és az intim területeket.

MENNYI IDEIG TART A HATÁSA?

3−6 hétig.

Lehetséges mellékhatások:

Bőrpír, szőrbenövés. Gyantázás után 24 óráig kerülje a közvetlen napfényt, a szoláriumot és az uszodát.

Epilátor

HOGYAN MŰKÖDIK?

Az epilátor szálanként, gyökerestől tépi ki a szőrszálakat.

MELYIK TERÜLETEN JÓ HASZNÁLNI?

Karon, lábon, hónaljon.

MENNYI IDEIG TART A HATÁSA?

2−4 hétig.

Lehetséges mellékhatások:

Az epilált bőrfelület gyakran kipirosodik, egyenetlenné válik. Ahhoz, hogy a bőr megnyugodjon, 24−48 óra is szükséges lehet. Az epilátort csak viszonylag ritkás szőrzet esetén használja, és ne feledkezzen meg a gép rendszeres fertőtlenítéséről.

Lézer és IPL

HOGYAN MŰKÖDIK?

A nagy energiasűrűségű lézeres besugárzást elnyeli a szőrszál sötét pigmentje és hőenergiává átalakulva roncsolja a szőrhagymákat. Az IPL technológia a szőrtelenítésre használt hagyományos orvosi lézerek továbbfejlesztése.

MELYIK TERÜLETEN JÓ HASZNÁLNI?

A test bármelyik részén. Leghatékonyabb sötét szőrszálak esetében, a világos szőrök ellen hatástalan.

MENNYI IDEIG TART A HATÁSA?

6−12 hónapig, utána a kezeléseket ismételni kell.

Lehetséges mellékhatások:

Bőrpír, duzzanat. A kezeléseket bízza szakemberre!

 

EZ IS ÉRDEKELHET:

 

 

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.
Hasznos gyógynövény: Így használd a pitypangot a diétádhoz
Kevesen tudják, hogy a mezők egyszerű kis virága, a gyermekláncfű ehető növény. Pedig érdemes közelebbről is megismernünk, mert méregtelenítő hatásának köszönhetően rengeteg bajtól megszabadíthat.
Szeretnél igazán hatékonyan edzeni? Ezekre a szabályokra figyelj!
Akár régi, rutinos, akár új edzőtermi látogató vagy, akár gyorsulni, erősödni vagy éppen fogyni szeretnél, a motiváció időnként alábbhagy. Hogy átlendülj a holtponton, vagy, hogy még többet kihozz izzasztó edzéseidből, érdemes pár jó tanácsot megfogadnia. Nem nehéz vagy bonyolult trükkök ezek, azonban jelentősen növelhetik a sportolás hatékonyságát.
Ezek a legjobb tavaszi vitaminbombák, így fiatalítsd meg a tested
A téli hideg időben lemerülnek szervezetünk vitaminraktárai, így tavaszra legyengül az immunrendszer. A friss zöldségek és gyümölcsök azonban óriási energiával töltik fel testünket!
Maradj fitt a mobiloddal: öt applikáció, ami segít ebben
Az okostelefonunk mindig a zsebünkben van. Miért ne használnánk arra is, hogy segítsen az egészséges életmód kialakításában?
Epres álom sütés nélkül, és nincs benne cukor!
Ez a csodálatos epres süti nem csak az ízlelőbimbóidra lesz kedvező hatással, de az alakodat sem kell féltened, ráadásul percek alatt elkészíthető!
A barátai sem ismerték meg Gábort, annyit fogyott! Mi a titka?
Egész nap nem evett, este viszont már alig látott az éhségtől. Nem mozgott, állandóan az autóban ült, így szép lassan rakódtak egymásra a fölösleges kilók... Egy magánéleti válság kellett hozzá, hogy Miklay Gábor drasztikusan változtasson az életmódján.

Ajánlataink