Kevés olyan nő van, aki ne próbálta volna ki a hajszínpalettát a világostól a sötétig, a szerencsések aztán idővel megtalálják azt a színt, amelyik a legtökéletesebb. De honnan tudhatod, mi is áll neked a legjobban?

Tegnap barna, holnap szőke – Vajon melyik hajszín áll jól neked?

Egy tesztben, amely a hajszín választására vonatkozik, elmaradhatatlan kérdés a bőr és a szem színe. A legújabb ilyen tesztek már azt is megkérdezik, hogy az oviban milyen színű hajat viseltünk. Merthogy lehet nagyokat váltani, de többnyire az eredetihez közelítő szín lesz a nyerő. Többnyire, merthogy vannak kivételek, akik szőkén is ugyanolyan pazarul festenek, mint barnán. De higgyük el, ez ritka.

haj, hajfestés, hajszín

Fotó: Shutterstock

 

Miért jó változtatni?

Egy jól eltalált hajszín éveket fiatalíthat rajtunk, de éveket ronthat is, ezt se felejtsük el. Míg fiatalon jól áll a fekete, a korral már nagyon megkeményíti a vonásokat. Egy új szín, egy frissebb árnyalat vagy melír egészen másfajta atmoszférát teremt körülöttünk, vonzóbbá, érzékivé tehet, esetleg egyfajta varázslatos, végzet asszonya megjelenést is elérhetünk vele. Nagy változáshoz szakember segítsége kell, sötétből világosítani semmiképpen ne álljunk neki otthon. Ne legyenek illúzióink, házilag nem fogjuk tudni utánozni a sztárok hajszínét. A szakember segítsége egy nagy váltáskor nélkülözhetetlen. Egy jó fodrász megmondja, hogy a mi bőrtípusunknak mi áll jól, lehet, hogy egy leheletnyi változtatással is elérhetünk döbbenetes hatást. A haj érzékeny jószág, ne tegyük tönkre amatőr szőkítéssel, ombre árnyalat festésével. A kiindulás mindig a klasszikus évszaktípusteszt legyen, ha ezt betartjuk, nem lövünk mellé.

 

A nyár típus

A nyár pasztell típus, akit a lágy, visszafogott, púderes, halvány és tört színek tesznek igazán ragyogóvá.

Bőre: Világosabb árnyalatú, az arcszínt hűvös alaptónus jellemzi, leginkább világos porcelán, rózsás vagy olívaszínű az arcbőre. Az anyajegyek és szeplők is halványabbak, hamvasbarnák, szürkésbarnák, nem vörösesek.

Szeme: Szürkéskék, szürkészöld, világosbarna szemszín a jellemző erre a típusra.

MILYEN HAJSZÍN ÁLL JÓL NEKI?

Ő a természetes szőke. Ehhez a típushoz leginkább a hamvasszőke, hamvasbarna, hamvas-ezüstös árnyalatok illeszkednek. Kerülnie kell a sárgás, vöröses árnyalatokat.

 

Ősz típus

Az ősz típusnak a szeptember színei állnak a legjobban, a meleg, de nem túl sötét tónusú barnák, bordók, zöldek. A közhiedelemmel ellentétben ezt a típust egyáltalán nem öregítik ezek a színek.

Bőre: Az arcszínt meleg alaptónus jellemzi (világos/ erős beige, meleg olíva), az anyajegyek és szeplők is aranybarnák, sárgásbarnák.

Szeme: Sokféle lehet, a meleg barnától, a mélyzöldön át a sötétebb kékig.

MILYEN HAJSZÍN ÁLL JÓL NEKI?

Lehet természetes vörös, vörösesbarna. De jellemzőek még az aranybarna sötétebb és világosabb árnyalatai is. Ha változtatni akar, maradjon a vörös palettánál, és ott keressen új árnyalatokat.

 

Tél típus

Sötét hajú, világos bőrű. Bátran viselhet élénk, feltűnő, telített színeket, és kifejezetten neki való a kontrasztos öltözet, minél drámaibb, ő annál izgalmasabb.

Bőre: Az arcszíne hűvös, kékes alaptónusú (porcelánfehér, beige vagy hidegbarna, olíva).

Szeme: Lehet kékeszöld, szürkéskék, sötétbarna.

MILYEN HAJSZÍN ÁLL JÓL NEKI?

Eredetileg hamvasbarna, sötétbarna, fekete, szürkésfekete. Szőke hajszínnel elveszti a karakterét, nem passzol hozzá.

 

Tavasz típus

Érzékeny bőrű, érzékeny ember. A színei világosak, barackos árnyalatúak, szeplői aranybarnák. Bátran viselhet élénk, telített színeket.

Bőre: Barackos, aranytónus jellemzi, sosem látszik kékesnek.

Szeme: Változatos, mindig feltűnő, például smaragdzöld, türkizkék.

MILYEN HAJSZÍN ÁLL JÓL NEKI?

Lehet természetes vörös, vörösesbarna. De jellemzőek még az aranybarna sötétebb és világosabb árnyalatai is. Ha változtatni akar, maradjon a vörös palettánál, és ott keressen új árnyalatokat.

 

EZ IS ÉRDEKELHET:

 

 

Hozzászólások

Újulj meg kortyról kortyra
Jótékony hatásai már pár óra után érezhetőek, hosszú távon teljesen átformálja az életed a napi szintű optimális mennyiségű vízfogyasztás.
Gyors csirkemellcsíkok vacsorára: ettől nem fogsz hízni
Gyakran belefuthatunk olyan véleményekbe, hogy a csirkehús kissé unalmas, könnyen kiszárad, nem túl karakteres ízű…
Pörögj fel hóban-fagyban! Serkentsd télen is az anyagcseréd
Télen nem csak az időjárás, de az életmódunk is drasztikusan megváltozik. Kevesebbet sportolunk, hiszen a hidegben kinek van kedve futni, úszni vagy lemenni az edzőterembe.
Ismerd meg a teákat, és könnyebben elindul a fogyás!
Ha a kilókkal küzdesz, akkor biztosan pontosan tudod, mennyit jelent, ha odafigyelsz a táplálkozásodra, lemondasz a szénhidrátról és természetesen mozgással is segíted a diétádat.
Cukormentes kókuszkeksz, ebből bármennyit ehetsz
Reggelire és kávé mellé is remek. Glutén,- és laktózmentes. Elkészítése gyors és könnyű. Bárhová magaddal viheted, Így mindig lesz nálad egy kis diétás nasi.
Itt a nagy krumplidiéta – 1 hét, mínusz 2 kiló!
Már csak egy-két heted maradt, hogy megszabadulj némi súlyfeleslegtől? Akár 7 nap is elegendő lehet, hogy leadj pár pluszkilót: segít a burgonyadiéta!
Viszlát, téli túlsúly! Mutatjuk a legjobb diétás trükköket
Az a sok ünnep és ünnepi lakoma. Az a sok hosszú, hideg téli nap és este, amikor forró kakaóval kényeztetjük magunkat. Ezek az apró bűnök tavaszra megteszik ám a hatásukat. De még nem késő! Talán ez az utolsó pillanat, hogy megállítsuk az alattomos, téli kilókat, amelyek feltartóztathatatlanul telepednek ránk.
A legszebb téli kirándulóhelyek, ha hétvégén nem akarsz otthon ülni
Tagadhatatlanul jó puha pokrócba burkolózva, forró teát szürcsölgetve ücsörögni a kedvenc fotelünkben otthon. Ám télen is érdemes rászánni magad egy kirándulásra, mert szebbnél-szebb élményben lehet részed.
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.