Nevetünk, ráncoljuk a homlokunkat, fintorgunk – a mimikánk több mint negyven izom összehangolt munkájának eredménye. Minél rugalmasabbak ezek az izmok, annál simább az arcbőr. Napi 25 perc arctornával sokat tehetünk a ráncok kialakulása ellen, vagy a már meglévők elhalványításáért.

Arctorna a ráncok ellen – 5 hatásos gyakorlat

 

arctorna

A rendszeres arctorna segíthet megőrizni a bőr feszességét
Fotó: Shutterstock

1. gyakorlat

Szarkalábak ellen

5 PERC

Ülj le az íróasztalához, és támaszkodj a könyöködre. Lazítsd el az arcizmaidat, majd helyezd a tenyereid két oldalról az arccsontodra. A kéz szélével nyomd erősen, majd fokozd a nyomást, míg lassan tízig számolsz. Ezután lazíts.

Diéta és Fitnesz-tipp:

A diófa- és nyírfalevél-borogatás segít megőrizni a bőr feszességét. Forrázzon le egy maréknyi levélkeveréket, hagyja állni 20 percig, majd szűrje le. Mártson a főzetbe vattakorongokat, és helyezze őket a szemhéjára.

 

2. gyakorlat

A sima homlokért

5 PERC

A)
Ujjhegyeidet tedd a homlokodra, és fejts ki enyhe nyomást. Az ellenállást legyőzve húzd a szemöldököd és a szemhéjad felfelé, mintha ráncolni akarnád a homlokod. Tartsd 7 másodpercig a feszítést. Ezt követően tedd a kezed szorosan a haj vonala alá, told hátra a fejbőrt. Közben próbáld meg a szemöldököd lefelé húzni. 7 másodpercig tartsd a feszítést.

B)
Nézd meg, hogy hol található a homlokodon a legmélyebb vízszintes ránc. Tedd egyik tenyered a ránc fölé, és óvatosan nyomd vele a homlokod. A másik kezed is helyezd rá, és most már mindkét tenyereddel fokozd a területre gyakorolt nyomást. Told a kezed kissé felfelé (húzd a homlokbőrt), a szemed hunyd le. Tartsd 15 másodpercig. Nyisd ki a szemed, és gyengéden simítsd végig a homlokod. (Ezt már a szokásos hidratálókrémeddel is végezheted.)

 

3. gyakorlat

Toka ellen

5 PERC

A)
Ülj le egyenes derékkal. Emeld a fejed magasra, közben kicsit döntsd előre, majd hajtsd a fejed könnyedén hátra. Alsó ajkad told a felső ajkad fölé, mintha az állad az orrod felé akarnád húzni. 15 másodpercig tartsd meg, majd lassan engedd le az alsó ajkad.

B)
Ülj egyenes derékkal, a fejed kissé szegd hátra, alsó ajkad pedig húzd a felső ajkad fölé. Fordítsd a fejed jobbra, tartsd ki 7 másodpercig, majd fordítsd vissza, és próbálj lazítani. Végezd el a gyakorlatot a másik irányba is.

 

Diéta és Fitnesz-tipp:

Mindennap masszírozd át a nyakad és a dekoltázsod argánolajcseppekkel, felfelé irányuló mozdulatokkal. Az argánolaj ránctalanít, feszesít és táplálja a bőrt.

4. gyakorlat

Arcizomfrissítés

5 PERC

Tátsd ki nagyra a szájad, a nyelved nyújtsd ki. 7-10 másodpercig tartsd a feszítést. Húzd vissza a nyelved, a száddal formázz egy „Ó”-t, majd csücsöríts néhány percig. Csukd be a szád, és enyhén szorítsd össze a fogsorod. Összezárt ajkad húzd széles mosolyra. Próbáld az arcod úgy felfújni, mintha trombitálnál. Tartsd a feszítést kb. 10 másodpercig, majd lassan lazítsd el az arcizmokat.

 

Diéta és Fitnesz-tipp:

Reszeljen le egy kevés uborkát és vigye fel az arcára. Hidratálja, frissíti és feszesíti a bőrt.

 

5. gyakorlat

Mosollyal a ráncok ellen

5 PERC

Mosolyogj! Mosolyogj a gondolataidra, a szerveidre, az egész testedre. Ha ezt nagyon nevetségesnek találod, nevess saját magadon. Mosolygáskor húzd a szájszögleted a szokásosnál magasabbra, és legalább 30 másodpercig tartsd a feszítést. Tipp: Használj ki minden alkalmat a mosolygásra: nemcsak a ráncai halványulnak, de a stressznek is búcsút inthet.

 

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ezek a gyógynövények segíthetnek, ha allergiás vagy
A pollenszezonnal járó szénanátha hónapokig megkeserítheti az érintettek életét: bedugult, kipirosodott orr, gyakori tüsszögés, viszkető szemek… Számukra jó hír, hogy rengeteg olyan növény van, ami enyhíti a szervezet által adott túlzott reakciókat.
Így eddz, ha városban élsz!
Sok városlakó figyeli irigykedve a zöldövezetben, agglomerációban, vidéken lakókat: ők bezzeg mindennap kirándulhatnak, ha akarnak. Pedig a nagyváros is megannyi lehetőséget rejt, felfedezni valót kínál, szóval túracipőt fel, indulhat az urbánus túra!
Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.
Hasznos gyógynövény: Így használd a pitypangot a diétádhoz
Kevesen tudják, hogy a mezők egyszerű kis virága, a gyermekláncfű ehető növény. Pedig érdemes közelebbről is megismernünk, mert méregtelenítő hatásának köszönhetően rengeteg bajtól megszabadíthat.
Szeretnél igazán hatékonyan edzeni? Ezekre a szabályokra figyelj!
Akár régi, rutinos, akár új edzőtermi látogató vagy, akár gyorsulni, erősödni vagy éppen fogyni szeretnél, a motiváció időnként alábbhagy. Hogy átlendülj a holtponton, vagy, hogy még többet kihozz izzasztó edzéseidből, érdemes pár jó tanácsot megfogadnia. Nem nehéz vagy bonyolult trükkök ezek, azonban jelentősen növelhetik a sportolás hatékonyságát.

Ajánlataink