Sok hölgy szerint hajegyenesítővel elkészíteni a frizuráját reggel. Sokan a teljesen egyenes hajra használják a különböző készülékeket mások viszont loknikat varázsolnak vele. Jöjjön néhány trükk, amit bármikor bevethet, hogy feldobja a frizuráját.

Trükkök hajegyenesítéséhez

Laza hullámok

Válassza három részre a haját. Mindegyik fonja be külön-külön, majd egyesével húzza rajtuk végig (többször) a forró hajvasalót. Legyen óvatos, ne szorítsa rá a hajvégein lévő hajgumikra a készüléket. Ha végzett, engedje szabadon a fürtjeit!

Selymes végeredmény

Hajegyenesítésénél nemcsak a különböző krémektől, balzsamoktól lesz fényesebb, rendezettebb a haja. Használjon nagyon extra sűrű fogú fésűt. Fésülés, vasalás, fésülés, vasalás… kövesse ezt a sorrendet és szép, selymes végeredményt kap.

hajegyenesítés

Fotó: Shutterstock

Vasalni, de nem hajat

A pin up stílus kedvelői gyakran hordanak különböző szalagot a hajukba, azonban ezek használat után gyakran összegyűrődnek, a tartásuk már nem lesz olyan, mint korábban. Húzza végig a szalagon a közepes hőmérsékletű hajegyenesítőt, s jobb lesz, mint előtte.

Tisztítsa a hajvasalót

Időről, időre nem árt megtisztítani a hajvasaló felületét. Erre egyébként remek eszköz a szárítógépekben használható kendők.

Dús, de egyenes

Sokan vágynak egyenes, ugyanakkor dús hatású hajra. Ebben az esetben ne használja a hajvasalót a hajtövein.

Védelem a minimum

Legyünk tisztábban azzal, hogy a hajvasalás roncsolja a hajunkat! Lehetőleg ne állítsa a készüléket 150-180 foknál melegebb hőmérsékletre, és ne vasalja a haját hetente három alkalomnál többször.

Hajegyenesítés hidegen

Ha nem reggeli rohanásban van, hanem hétvégén mos hajat, akkor hagyja természetesen megszáradni a haját, és 5-10 percenként fésülje át a tincseket, majd két ujjával fogja közre őket és simítsa végig. Remek ötlet az is, ha hajmosás után, a törülköző száraz haját copfba fogja, majd elkezdi csavarni egészen a hajvégekig. Ezután fánk formába rögzítse csatokkal, ha pedig megszáradt, engedje ki.

Fix megoldás

Ha nem szeretne mindennap bíbelődni a hajszálak kiegyenesítésével, a tartós hajegyenesítés a megoldás. A legnépszerűbb az úgynevezett brazil keratinos hajegyenesítő, amely egy hőre aktiválódó hajszerkezet-újraépítő kezelés: egy speciális oldatot visznek fel a hajra, amit hajvasalóval kiegyenesítenek. Aktív összetevője a keratin. Ez a módszer nem károsítja a hajat, és az eredmény kb. 3 hónapig tart.

Minden hajegyenesítés előtt használjon hővédő készítményt, amely pajzsként védi a hajszálakat a 200-220 fokra felhevült készüléktől.

ZSÍROS, MÉGIS EGÉSZSÉGES? TISZTÁZZUK VÉGRE, HOGY MIT EHET, AKI DIÉTÁZIK!

LÚDTALP TORNA! ÍGY ERŐSÍTSE A LÁBÁT!

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ezért fogyott le Alexandra: "30 kiló plusszal nem tudnék a lányom után futni"
Amikor végre szíve alatt hordhatta várva-várt kisbabáját, Alexandra mindent megengedett magának. Aztán szembesült a kilók növekvő számával, így megtette élete első újévi fogadalmát, és azóta nem is tért le a fogyás útjáról.
Hiába sportolsz, nincs változás? Ez a 6 edzéshiba gátolhat a fejlődésben
Van néhány tipikus edzéshiba, amelybe szinte mindenki beleesik, legyen bár kezdő vagy haladó. Talán te is éppen egy ilyen baki miatt nem látod az áhított eredményt...
Villámgyors sminktrükkök a forróságra: ragyogj 2 perc alatt!
Elaludtál vagy rohansz valahova, netán egyáltalán nem szeretsz a sminkeléssel pepecselni? Akkor ezek a praktikák segítenek abban, hogy csupán két perc alatt friss és tökéletes legyen a külsőd!
 Fogyás három fázisban: diétázz dinnyével
Képtelenség ellenállni ennek a zamatos és édes finomságnak nyáron, és szerencsére nem is kell, hiszen még a fogyókúrát is segíti: egy hét alatt akár négy kilótól is megszabadulhatunk!
Miért tökéletes a cukkini egy diétához?
Egy kis nyalánkságot készítenél belőle? Arra is van két nagyszerű receptünk!
10 óriási változás, ha rendszeresen úszol
Kiváló módja annak, hogy tegyünk az egészségünkért: egy óra úszás majdnem annyi kalóriát éget el, mint a futás, anélkül hogy bármilyen negatív hatással lenne a csontokra és az ízületekre.
15 kilót fogyott Brigi, mert rájött, hol nem szabad hibázni
Molnár Brigitta táncosnak készült, de egy sérülés miatt meghiúsult az álma. Miután abbahagyta a sportot, három hónap alatt 15 kilót hízott. Többek között a saját diétázós csalódásai miatt kezdett el táplálkozási tanácsadással foglalkozni.
A legjobb trükkök, hogy ráncmentes maradjon az arc
A szarkalábak, ráncok az öregedés természetes velejárói, hiszen a bőr a kor előrehaladtával veszít rugalmasságából, kollagéntermelése csökken. Néhány tipp, amelyek segítségével késleltethető a ráncok megjelenése.

Ajánlataink