Ön mindig tiszta lelkiismerettel hagyja el az edzőtermet vagy a csoportos órákat? Az a tapasztalat, hogy néha mindenki csal egy kicsit. Eggyel kevesebb felülésből, egy kis sétából a futóedzés alatt még nem lehet baj – gondolnánk. Igaz, de vannak elnézhető és vannak súlyos következményeket hozó csalások. Íme az ítéletek!

7 tipikus csalás az edzőteremben, amiből bajunk lehet

A csalás: Kihagyja az utolsó három ismétlést egy-egy gyakorlatsorban

Az ítélet: Rossz ötlet! Mindig az utolsó 3-4 gyakorlat közben történik meg a csoda. Ezekkel az utolsó gyakorlatokkal sokkolja ugyanis az izmait, amelyek ekkorra már tényleg elkezdenek erősödni, megváltozni, s ennek a változásnak a hatására lesz a test is egyre feszesebb. Ehhez azonban szükséges az az utolsó pár, már igencsak megerőltető gyakorlat.

A csalás: Séta futás közben

Az ítélet: Tegye! a futás alatt tett rövid séták a segítségére lesznek abban, hogy hosszabb távot tegyen meg, több kalóriát égessen el. amennyiben valóban hosszabb távot, legalább 4-5 kilométert teljesít, bátran iktasson be legalább 30, de 60 másodpercnél nem hosszabb sétákat, ezáltal serkenti a zsírégetési folyamatokat és növeli az állóképességét. Ráadásul még jobban fogja bírni a teljes edzést.

A csalás: Elhanyagolja a bemelegítést

Az ítélet: Rossz ötlet! Bármilyen mozgásformát készül végezni, melegítse be az izmait. Ha merev, mozgásra alkalmatlan izmokkal vág az edzésbe, mozgása koordinálatlan és nehézkes lesz, sokkal nagyobb az esélye a sérüléseknek, rándulásoknak, ráadásul jóval erősebb izomlázra is számíthat az edzés után.

Gym Dancing GIF - Find & Share on GIPHY

A csalás: Az előírtnál többet pihen két gyakorlat között

Az ítélet: Tegye! Általában a személyi edzők két gyakorlat között 30-60 másodpercnyi szünetet engedélyeznek. Ennyi idő alatt a felgyorsult szívverés még nem tud olyan alacsony szintre visszajönni, a vérkeringés nem tud annyira visszalassulni, hogy akadályozza a zsírégetést. Ha azonban úgy érzi, ennyi idő nem elegendő, továbbra is hevesen ver a szíve, esetleg kapkodva szedi a levegőt, nyugodtan engedélyezzen magának plusz 30 másodperces pihenőt. Ezzel biztonságosabbá teszi az edzését, és a zsírégetést sem gátolja.

A csalás: Reggel edz, pedig nagyon fáradt

Az ítélet: Rossz ötlet! Ha csak pár órát aludt és hullafáradt, dobja sarokba az edzőcipőt és nyomás vissza aludni. Egy felmérés szerint azok, akik kipihenten kezdenek edzeni, sokkal több zsírt veszítenek, mint azok, akik fáradtan is nekiállnak mozogni. Ezenkívül a fáradtan végzett edzés azzal is jár, hogy nem koncentrál eléggé, nem hajtja végre pontosan a gyakorlatokat, így azok nem is lesznek elég hatékonyak.

A csalás: Kihagyja a kar vagy a láb erősítését

Az ítélet: Rossz ötlet! Nőként elsősorban a klasszikusan problémás területekre fókuszálunk edzés közben: a has-csípő-fenék hármasra. Hajlamosak vagyunk a kar- vagy lábmunka rovására inkább az ezeket a területeket erősítő, formázó gyakorlatokra nagyobb hangsúlyt helyezni. Pedig nem kellene. A karon látszik meg először a kor, így érdemes már idejekorán elkezdeni edzeni annak érdekében, hogy ne kelljen önnek sem takargatnia az integetőizmokat. És hiába gondolja, hogy a futás vagy a kardioedzések elegendő lábmunkát biztosítanak, célirányos gyakorlatokkal a vádlit és a combot is még formásabbá teheti, s még bátrabban mutogathatja őket.

A csalás: Kihagyja a levezetést

Az ítélet: Rossz ötlet! Ha a nélkül hagyja el az aerobikórát, hogy lenyújtaná izmait, és megvárná, míg a szívverése, a vérkeringése és a légzése is lelassul, akkor ne csodálkozzon, ha másnap fájdalmas izomlázra ébred. a levezetés arra hivatott, hogy visszahozza a felzaklatott szervezetet az eredetihez közeli állapotba. Ha ezt elmulasztja, az izomlázon kívül még a szívét és az érrendszerét is feleslegesen megterheli.

„Rettegek, hogy kinéznek”- Nők, akik félnek elmenni az edzőterembe

Rettegés az edzőteremtől! Győzd le!

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Nemcsak fogyni segít az eper! Érdemes többet enni belőle
Amellett, hogy finom, a diétát is támogatja, úgyhogy a szezonban megéri sokat fogyasztani belőle, mégpedig a következőképpen.
A legjobb tippek, hogy nyárra tökéletes formában légy
Kedvetlennek és állandóan kimerültnek érzed magad? Lehet, hogy te sem tudod leküzdeni a hosszú téli hónapok után jelentkező tavaszi fáradtságot.
Íme a legdurvább okok, amiért nem tudsz lefogyni
Salátát eszel salátával, megvonod magadtól a finom falatokat, még némi sportra is ráveszed magad, a mérleg mégsem mozdul. Vagy ha igen, akkor is csak felfelé. Mit csinálhatsz rosszul? El sem hiszed, milyen apróságokon múlhat a fogyókúra sikere.
Bazsalikom, a fűszerek királya
A bazsalikom egyike a legkedveltebb és legnagyobb becsben tartott fűszernövényeknek, ami nem is csoda, mert aromája egyedülálló és nagyon különleges növény. Sokszor emlegetik együtt a rozmaringgal: „a bazsalikom a fűszerek királya”, a „rozmaring a fűszerek királynője”.
3 egyszerű diétás vacsora, ami hús nélkül is remek
Régóta bizonyított tény, hogy azoknál, akik kerülik a húsfogyasztást, vagy legalább csökkentik annak mennyiségét, azoknál bizonyos betegségek ritkábban fordulnak elő.
Puffad a hasad? Segítünk kideríteni az okát!
Mindenki lapos hasra vágyik. És sokan igencsak kitartóak, ha áramvonalas testről van szó. Mégis, vannak helyzetek, amikor minden igyekezet dacára a has puffadt, feszes, még behúzni is képtelenség. Mi lehet az oka?
Egy hetes diéta eperrel: itt a pontos program
A május minden évben az eperről szól: gyakorlatilag alig akad olyan, aki nem szereti ezt a csodálatos, zamatos gyümölcsöt. Nemcsak finom íze, de az egészségre gyakorolt jótékony hatásai miatt is érdemes pár napos eperdiétát tartani. Alább egyhetes menüt ajánlunk, középpontban a szuper bogyós gyümölccsel.
Mutatjuk, hogy szépít meg a kávé! Most figyelj!
Összegyűjtöttük, mire használhatja szépségápolási rutinjában a kávét, illetve a kávézaccot.

Ajánlataink