Masszázs és masszázs között jelentős különbség van. Az is nagyon kellemes, ha a szerelmünk meglapogatja a hátunkat, de ettől nem várhatjuk azt az élményt, amit egy szakképzett masszőr tud nyújtani. A wellnessforradalom óta a masszázsról elsősorban a kényeztetés, kikapcsolódás jut az eszünkbe. Azonban a klasszikus masszázsok nagyon jó hatással vannak az egészségünkre is.

A jó masszázs kincset ér

A masszázs nagyon divatos dolog, éppen ezért nem győznek újabbnál újabb vevőcsalogató módszereket kitalálni azok, akik csak üzletnek látják. A hagyományos, tradicionális masszázsokról kevesebb szó esik, pedig egyik-másik évezredes tapasztalatokkal is bír. A rendszeres, szakszerű masszázs része egészségünk megőrzésének, egy tapasztalt masszőr pillanatok alatt leolvassa, hogy nem nyújtottunk kocogás után, hogy sokat emelgettünk a költözés alatt, és azt is, hogy éppen milyen terhek alatt roskadozunk, mennyi az energiánk. masszázs hatására a szervezetben bonyolult, egymással összefüggő élettani változások jönnek létre, melyek kulcsa a központi idegrendszer.

Az anyagcsere folyamatok, valamint a regeneráció felgyorsul. A szervezet nedvkeringése felélénkül, kiürül a pangó folyadék, a káros anyagcseretermékek felszívódnak, csökken a zsír mennyisége. A jobb vérellátás miatt a fájdalomérzés csökken. A bőr táplálkozása javul, az esetleges hegek fellazulnak. Az elhalt hámsejtek a felszínről eltávoznak, javul a bőr rugalmassága. A test nagy felületének masszázsa az egész testre hat. Javul az oxigénellátás, a vérkeringés, a szívműködés, a légzés, gyorsulnak az anyagcsere-folyamatok és harmonizálódik az idegműködés. Egyes masszázsok a sportteljesítményt is javítják, más fajták részei egy-egy műtétet követő gyógyulásnak. A szakképzett és felelősségteljes masszőr első alkalommal kikérdez bennünket az egészségi állapotunkról, tudnia kell krónikus betegségeinket, műtéteinket, esetleges érzékenységeinket.

Klasszikus vagy svédmasszázs

A masszázs célja lehet a frissítés, a gyógyítás, illetve sporttevékenység támogatása. A kezelések betanult, módszeres, rendezett és adagolt erejű kézi fogások sorozatából állnak. A masszázs célja, hogy a bőr alatti szövetek, különösen az izomzat állapotát helyileg, illetve a távolhatás révén az egész szervezet működését előnyösen befolyásoljuk. A svédmasszázs öt alapfogást alkalmaz: simítás, dörzsölés, gyúrás, ütögetés, vibráció. A modern masszázs ezt még kiegészíti a kirázás és kimozgatás műveletével.

Nyirokmasszázs

A nyirokmasszázs célja a nyirokrendszer működésének felpezsdítése, de egyúttal nyugtató hatása is van, illetve hozzájárul a cellulit csökkentéséhez. A nyirokmasszázs simítással kezdődik. Azután nagyon finom, lágy nyomással és körkörös tolótechnikával tolja a masszőr a szövetfolyadékot a nyirokrendszerbe. Négy különböző fogást alkalmaznak ilyenkor: álló körök, pumpáló fogás, merítő fogás és forgató fogás. A fogások variálva alkalmazhatók, és szituáció szerint öt-hét alkalommal ismételhetők.

Cellulitmasszázs

Ez a fajta masszázs jelentősen javítja a keringést, beleértve a nyirokkeringést és a szövetek frissítését is. Speciális krémet használnak, ami tovább fokozza a cellulit csökkenését. Csodák nincsenek, rendszeres és hosszas kezeléssel javítható jelentősen az állapot.

Gyógymasszázs

A gyógymasszázst általában más gyógyító eljárással, például gyógytornával együtt alkalmazzák. ez esetben a masszőr szorosan együtt dolgozik az orvossal. A gyógymasszázshoz tartozik a reflexzónamasszázs. Ezen masszázsformák közös vonása, hogy a reflexívek útján a belső szervek funkcióira fejtik ki hatásukat. művelésük speciális szaktudást igényel.

Sportmasszázs

Nem kell élsportolónak lenni ahhoz, hogy megtapasztaljuk a sportmasszázs mély szövetekig ható erőteljes mozdulatainak kiváló hatását. bárki igénybe veheti a mozgékonyság növelésére, az izmok fellazítására, izomduzzanatok enyhítésére, fájdalomcsillapításra, valamint a sérülések gyógyulása utáni rehabilitációnál, a teljes mozgáskészség visszaállítására. Fokozza a teljesítményt és nyugtatólag hat a sportolóra.

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Mutatjuk, hogy szépít meg a kávé! Most figyelj!
Összegyűjtöttük, mire használhatja szépségápolási rutinjában a kávét, illetve a kávézaccot.
Ezek a gyógynövények segíthetnek, ha allergiás vagy
A pollenszezonnal járó szénanátha hónapokig megkeserítheti az érintettek életét: bedugult, kipirosodott orr, gyakori tüsszögés, viszkető szemek… Számukra jó hír, hogy rengeteg olyan növény van, ami enyhíti a szervezet által adott túlzott reakciókat.
Így eddz, ha városban élsz!
Sok városlakó figyeli irigykedve a zöldövezetben, agglomerációban, vidéken lakókat: ők bezzeg mindennap kirándulhatnak, ha akarnak. Pedig a nagyváros is megannyi lehetőséget rejt, felfedezni valót kínál, szóval túracipőt fel, indulhat az urbánus túra!
Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.
Hasznos gyógynövény: Így használd a pitypangot a diétádhoz
Kevesen tudják, hogy a mezők egyszerű kis virága, a gyermekláncfű ehető növény. Pedig érdemes közelebbről is megismernünk, mert méregtelenítő hatásának köszönhetően rengeteg bajtól megszabadíthat.

Ajánlataink